torsdag 30 juni 2016

Gräs växer...

Vem klipper? Efter åtta år med gräsklippare varje sommar känns det inte märkvärdigt alls att klippa frivilligt. Klippa blir det inte direkt men väl ansa med grässax och d e t har man två stycken av! Dels en manuell den svarta på bilden inköpt 2010 för annan verksamhet inom dåvarande jobbet. Den andra är en Bosch batteridriven gräs och kvistsax och det är bra skillnad pris och hanteringsmässigt. Bäst är att äga bägge och den senare köptes 2014. En trimmer är användbar i många fall men i känsliga områden slår och sliter tråden sönder mer än den någonsin kan göra nytta. Där kommer grässaxen in som räddaren i nöden. Dels för de inget oväsen som bränsle trimmer gör, man har total kontroll över situationen vilket man aldrig har över trimmern samt det bästa av allt: inget grus eller stenar slungas iväg som kan krossa rutor eller skada någon. Även om det tar längre tid är grässaxen att rekommendera.

Mera vägarbeten...och själv!

God morgon!

Missade uppdatering igår när man åkte längs med E12 mot Bjurholmshållet. Innan Långsjö skylten är det vägarbete och antagligen kan det hålla på en tid framöver så den som har bråttom kan återvända till Bjurholm och ta annan väg  (ifall du kommer från orten). Lite ovanligt att de tagit h e l a vägen alltså bägge körfälten och gjort en rundning på höger sida från Bjurholm räknat, men så är det.

Läste om något band  (ja inte kassett) som har en spelning på ett ställe i sommar och släpper ett album. Ja, man gör då ingen ansats att besöka något speciellt i sommar och spelar ingenstans alls i sommar även om man har material nog för att dra igång något mastodont och har tidigare gjort egna album av vad som blivit upptaget på den lilla Boss micro BR mini studio prylen vilka endast var och är minnesupptagningar för eventuella framtida bruk. Kanske man förbrukar tid genom att inte förverkligar att åka ut och spela men tyvärr lever vi i en värld där ens musik inte platsar in och inte uppskattas. Vilket man upptäckt när man laddat upp på internet. Det dröjer inte länge innan man är femma nolla dessutom.

Det var allt för denna gång.

tisdag 28 juni 2016

Vägarbeten begränsad framfart...

Skönt att ha semester så att man även kan uppdatera kännedom. Som i Vännäsby där det uppstått ett sk slukhål och det har ju varit för väl att inget fordon tungt eller lätt åkt ner i det. Åkte förbi Vännäsby kyrka och tänkte ta vägen upp mot hemberget men det fick ett tvärt slut och man fick vända för man möttes av en skylt och såg arbetet bortom skylten. Det förändrade hela uppfattningen beträffande Postlastbilen som körde in i järnvägsviadukten, ifall detta arbete pågick före midsommarhelgen. Dessutom är arbetet i full gång hitanför gravkapellet. Trevligt att det rör på sig!

För övrigt har det varit en bra och givande dag och snart är det dags att knoppa då man var uppe tidigt i morse. Det är bra och gynnsamt för då förvandlas man inte till den nattuggla man tidigare varit. När det mesta på TV är sopor och avfall oavsett kanal och det inte är speciellt mycket annat att göra i lägenheten eller ute kvälls och nattetid.

Märkliga idéer på gamla dar...

Så kan man se det. Hur som helst har man alltid burit kläder från barnsben till vuxen ålder. Mamma har alltid handlat kläder åt en även i vuxen ålder. Detta pga att man haft intressen där kläder aldrig funnits med och att man helt enkelt(?) inte haft råd ekonomiskt. Efter värnplikten blev det bekvämt med "mjukis material" och det har följt i cirka 25 år vilket gjort att man tröttnat i överkant på dels enbart svart eller lila och även om det är bekvämt desformerar dessa mjukis plagg kroppen och det kan aldrig vara nyttigt eller på något sätt bra! Därför är det bra att få tag på kläder och i detta fall byxor så att man har annat än bara mjukis plagg. Fick även tag på två T-shirts och ett gratis! Sko hjälpmedel. Så förvånade lär omgivning bli och även familj och det kan uttryckas hellre sent än aldrig. Det ska kännas bekvämt att bära kläder samtidigt ska det kännas skönt att byta till något lättsamt. Den känslan har man saknat.

Väl mött! I tygernas värld.

måndag 27 juni 2016

Semester härligt!

God morgon!

Idag kan man säga det med hjärtlig känsla och djup. Livet leker och det mesta är frid och fröjd. Man förväntar sig inget och bäst är ju det. Fyra veckors göra vad man vill när man vill och dessutom saknas inte kapital som det gjort nästan jämt tidigare år. Beslut är fattade och ingen ånger känns så är livet när inget står i lågor eller annat förbränns.

Råd&Rön blir fortsatt prenumeration på då den är givande och intressant läsning samt främst granskande och upplyser konsumenter och varnar för bluff och båg vilket gör klar skillnad mot annan literatur  som gjorde sig aktuell för flera år sedan men därefter har förfallit och är idag ingen efterlängtad läsning alls! Nya Tider blir nog också fortsatt prenumeration på då den innehåller källfakta helt utan hyckleri och politiska vinklar som system media gör. Dessutom är den utmärkt då det inte enbart är artiklar om händelser i Sverige och övriga världen utan även historiska händelser, insändare, debatt och bra recept på maträtter, efterrätter och nyttiga måltider samt bakverk. Väldigt varierad veckotidning. Sedan finns ju alltid en uppsjö av eventuellt intressanta tidningar att köpa lösnummer av för att, ifall man finner dem hållbara, prenumerera på dem. Så Psykisk Hälsa var lösnummer man köpte i handeln och de finns kvar i samlingen ännu. Modern Psykologi däremot har man skänkt bort och den var bra i början men med politiska flängdheter och drogliberalism är det tack och hej! Den får fortsätta utan att man själv är med. På sina villovägar och skiljespår.

Väl mött! I verkligheten bortom avfall, filurer, mumrikar, figurer och miffon.

söndag 26 juni 2016

Kiss nostalgi

Man satte sig och såg en nostalgisk DVD i förrgår och visst, nostalgi var det Kiss kissology 1974-77 vilken främst visar konsert framträdanden. Det märkliga är att de blandade låtar från 1974 när de gav ut Kiss och hotter than hell med nyare material från destroyer, rock and roll over och love gun. Däremot lite eller inget från ett mellanalbum dressed to kill vilket man gärna hade sett att de kunnat ta låtar som room service och anything for my baby och någonsin framfört live men det missade de totalt! Trist och DVD'n i dess helhet blir något av en besvikelse men för fanatiker är den säkert guld men som sagt blir man less på alla repititioner av redan spelade låtar även om det kan märkas utveckling av dem med tiden. Vad man dessutom funderar på är ifall det finns eller fanns någon volym 2 för åren 1978-81. Det hade varit intressant att ha även denna i så fall för efter 1981 slocknade intresset personligen och med creatures of the night var det mest spektakulärt hur det skulle låta.

Personliga album var och ännu är; dressed to kill, destroyer, rock and roll over, love gun, dynasty, unmasked och the elder. Även om kiss och hotter than hell hade en del aptitretare har de aldrig slagit lika stort som efterföljarna.

lördag 25 juni 2016

Regn gör gott för alla

Idag är det regn på vädrets agenda vilket gör både gott för naturen rensar luften och skapar förutsättningar för all växtlighet. Människor är olika då somliga tycks inbilla sig att det bara ska vara sol och värme hela sommaren och en del hela året men hur skulle det se ut då? Antagligen som en öken utan någon som helst växtlighet. Nej då är det bäst med anvar dags väder. Faktum är att regnvatten är det bästa för exempelvis blomlådor då det inte är förorenat av ledningsrör och annat. Det är anledningen att man kokar vatten på spisen och samlar upp i hink och vattnar inomhus växterna med då förångas mycket som är mindre gynnsamt för dem. Kanske en tidskrävande procedur men väl värt det. Så är det.

Midsommardagen

Bilder säger ofta mycket mer än ord mening spalter stycken och kapitel. Goda tankar är per automatik bilden under. Fann något nostalgiskt i förrådet när man förberedde utrymme för transportvagnen. Den är inte stor man fick den när affären fanns för cirka 36 år sedan. En kombinerad klädborste och spegel och på framsidan affärens namn  (några bokstäver tyvärr bortskrapade) och locket på baksidan tyvärr borta men den funkar ännu! Härligt ljuvliga ledighet.

Så borde kvittot se ut. Gratis resor till och från jobbet men tyvärr är verkligheten en helt annan och det suger. Tack och lov! Har man ett fordon som man kan använda när man vill vilket man gör och det är väsentlig skillnad från de som tvingas ta bussen som enda resemedel och ibland släpa matkassar, tavlor, hyllor mm till och från hållplatser. Det slipper man.

torsdag 23 juni 2016

Hellre idag än imorgon

Svårt att sätta en rubrik. Åkte till schtan för tobaken började sina. Handlade det man behövde även på djuraffären blev väl det minsta man handlat där men så kan det ju bli ibland. Åkte över till Jula och köpte transportvagnen så det ska bli intressant att se ifall den får plats i förrådet. En bordsfläkt till köket är aldrig fel sedan blev det lunch.

UPPDATERING

Så blev man klar med montering av transportvagnen, tog tid men vem är man att ge upp trots värk i kroppen och leder? Nä envishet är inte alla förunnat och tack vare den löser man väldigt många olikartade problem. Sedan får man se när justeringar blir av. Tacka fan för att nånting skulle vara trasigt! Bordsfläkten glappade i fästet men funkar utmärkt och är ett turbo blås utan dess like! Inte ids man åka ner bara för det då övriga fläkten funkar förträffligt.

tisdag 21 juni 2016

Helg sedan semester

Så gjorde man sista dagen för veckan och är ledig fem härliga dagar innan semestern. Det känns otroligt men ack så fantastiskt skönt! Just för närvarande känner man sig nöjd med både ett och annat.

lördag 18 juni 2016

Knepiga typer...

Så hade man gjort lördag på jobbet. Muppar tycks växa som ogräs, det såg man tidigare och även nu. Sedan dök en upp som man därefter aldrig såg till. Nåja, man sköter de uppgifter man är ålagd och när tid finns tar man itu med extra uppgifter på egen hand.

fredag 17 juni 2016

Jobbar helg lördag och söndag

Då var det tydligen dags igen för arbetshelg. Det blir något av en kort vecka nästa vecka då det är meningen att man ska ha två dagar ledigt, och det ska man verkligen! Inte måndag och tisdag för då behövs man mer däremot onsdag och torsdag så blir det en fin ledighet framtill semestern som följer veckan därpå.

söndag 12 juni 2016

Söndag 12 Juni

Ja idag har man inte hunnit med så mycket motför igår. Då hann man både duscha, hämta ett paket och en bekants kalas. Paketets innehåll var kläder och skor när de gamla skorna absolut rämnade förra helgen och att man aldrig köpt några nya sedan början på 2000 så var det inte märkvärdigt alls. Det enda man behöll från de gamla var skosnörena som var och är otroligt starka!!! Man är ingen märkesmänniska utan ser vad som håller och inte håller. Det som blev beställt var ytterst nödvändigt. Man förvånas hur fort tiden går när man tycker att det inte var länge sedan man köpte ditt och nyligen köpte datt och sedan visar det sig  (om kvittot finns kvar ) att det var tre år sedan och annat åtta år sedan...häpnadsväckande!

Kepsar blev två stycken fastän man vet att det skulle ha varit fyra men det får räcka än så länge. Ett par skor av sport modell samt 10-15 par sockar och strumpor då det säkert är 3-4 år sedan man köpte på marknadsdagarna det oftast går hål på dem antingen nöts de eller så har man för långa och skarpa tånaglar som "skär" hål på dem. Fick av mamma en härligt underbar T-shirt i lämplig kulör och trots att man inte gillar knappar så går det rätt bra att ha den ändå. Ja, förr handlade man aldrig kläder själv utan föräldrar såg till om det men tids nog har man mognat och intressen har växlat från besvikelsers meningslösa föremål som varit nyhetens behag men oftast gått sönder till att handla kläder och hushållsartiklar och det är utmärkt när man så gör för då blir det vad man själv vill ha och storlekar som passar.

lördag 11 juni 2016

När det mesta är som det ska

Fick veckans nummer i torsdags, riktigt bra artiklar och intressant läsning. Tillsammans med andra media blir det en helhet som ger ungefär vad man förväntar sig. Till skillnad från media sämre än smörpapper som toapapper vars enda man läser är händelser, olyckor och märkliga företeelser som inte kan eller ens bör av naturliga skäl vinklas. När man sjunker nedanför avgrunden som vissa tyvärr gjort är det i princip omöjligt att på något enda sätt ta sig upp. En idiot som är en total skam för namn och yrket.

fredag 10 juni 2016

Kaffe Ja Espresso Definitivt!

Man kände sig lite sugen på espresso och nu har man ju två sorter hemma, dels burken till höger vilken var oprövad för man tog den med till jobbet och det är ju sämsta tänkbara! Nej, man tog nyligen hem burk och bryggare den lilla manuella och köpte den väl beprövade burken till vänster för något tag sedan. Provade alldeles nyss innehåll från högra burken och det verkar drickbart tillsammans med mjölk förstås! De som dricker helt utan har antagligen stålmage eller tappat smak! Nej, lämplig mängd mjölk är smakförstärkare och burken till vänster är den bästa man funnit på svenska marknaden  (affärer). När man tar medicin är det knappast bra för hals, tarmar och mage att utsätta dem för alltför starka drycker därför är det lämpligt med tillsats.

Enda nackdelen  (?) med espresso är att man blir skärpt, kan skapa orolig mage och är väl dyrare än vanligt kaffe men för de som vill variera är det ett bra alternativ till kaffe. Under årens lopp har man provat åtskilliga sorter och fastnade för den till vänster.

Mobil slint

Verkar som om den gamla Samsung B2700 slagit slint. Laddade kontant kortet och fick tre sms tillbaka. Normalt är ett och det kan ha vilka orsaker som helst, mobilen är bara sju år gammal men med tanke på all ny teknik samt att den varit med om en hel del påfrestningar och som pricken över i sitter ett oregistrerat SIM kort Telia Refill i så kan det vara orsaker nog och tillräckliga. Kanske dags att ta den ur bruk? och lämna in på återvinning någonstans. Man har ju tre androider numera och det räcker mer än väl samt ett gammalt Option 505 Telia mobilt bredbandsmodem som man kan använda till laptop när behov finns. Oftast använder man det som underhåll då man lätt blir bortskämd med fibers 100 megabit/sekund. Det är trots allt ett hyggligt snabbt modem och fungerar alldeles utmärkt med bra signalstyrka och allt. Så är det.

Jodå det känns bättre i axeln idag även om vissa rörelser äventyrar smärtan men några smärtstillande tar man inte och anti inflammatoriska har man inte tryckt i sig heller utan väntar hellre ut och gynnar den läkande processen. Ryggen känns okej så måndag kanske man kan återgå till jobbet och prova sig fram med diverse hjälpmedel som finns vilka man sällan eller aldrig haft tid att nyttja. Därmed blir kropp och knopp lidande. Storm igår och regn och rusk idag. Plusgrader mellan 5-15 vilket är bra, då kanske semester blir hyfsat ändå.

torsdag 9 juni 2016

Inte bra rehabilitering

Ja då var man hemma igen. Pga smärta i höger axel och ryggen. Ja, igår rensade man en pall med blandat gods på kort tid sedan var man oförsiktig med ett par tunga lådor samt dumjävla Ultrabuss chaufför som aldrig dök upp på avsatt tid och till råga på allt stormade det! Smorde in axeln och la sig och sova men smärtan avtog inte helt därför var det bara att ringa och sjukskriva sig. Eländes elände! När man ofrivilligt tvingades vänta i 40 minuter blev det lite lätt middag och en trevlig tidning. Jo, den serietidningen är bra och lockar till skratt ibland. Väl hemma blev det lite mer lätt middag sedan smorde in axeln som sagt och slocknade. Som tur är blir det inte lika katastrofalt som tidigare men det känns ändå av främst i kroppen.

Ljusslingor i köket och sovrummet i korrekta färger för förbättring av hälsan och gynnar en mysig kväll samt förstärker psykisk hälsa. Man märker stor skillnad när man har på saltstenslampan och mysbelysning samt slingorna och när man inte har tid för dessa. Sinnen och kroppen förblir trött, seg och markant oskarpt! Lämplig belysning gör allt.