söndag 26 juni 2016

Kiss nostalgi

Man satte sig och såg en nostalgisk DVD i förrgår och visst, nostalgi var det Kiss kissology 1974-77 vilken främst visar konsert framträdanden. Det märkliga är att de blandade låtar från 1974 när de gav ut Kiss och hotter than hell med nyare material från destroyer, rock and roll over och love gun. Däremot lite eller inget från ett mellanalbum dressed to kill vilket man gärna hade sett att de kunnat ta låtar som room service och anything for my baby och någonsin framfört live men det missade de totalt! Trist och DVD'n i dess helhet blir något av en besvikelse men för fanatiker är den säkert guld men som sagt blir man less på alla repititioner av redan spelade låtar även om det kan märkas utveckling av dem med tiden. Vad man dessutom funderar på är ifall det finns eller fanns någon volym 2 för åren 1978-81. Det hade varit intressant att ha även denna i så fall för efter 1981 slocknade intresset personligen och med creatures of the night var det mest spektakulärt hur det skulle låta.

Personliga album var och ännu är; dressed to kill, destroyer, rock and roll over, love gun, dynasty, unmasked och the elder. Även om kiss och hotter than hell hade en del aptitretare har de aldrig slagit lika stort som efterföljarna.

1 kommentar:

  1. Gick ut på internet och kollade upp och det har funnits volym 2 1978-91 ja det var ju knappast vad man förväntat sig men tyvärr bekräftar det vad man tycks ha hört eller sett på Youtube eller nåt att herrar två använde bandet som en "kossa" att mjölka så mycket som möjligt och mycket mer ur allt som hade med bandet att göra! Därav finns volym 2, 3 och 4 samt mycket mer. Stackars dårar som ska ha samlat allt eller nästan. På tuben finns mängder med klipp som visar bråk inom bandet och herrar två håller varandra bakom ryggen och berättar om problemen med trummis och sologitarrist men vad är annat att förvänta sig... musiken var det aldrig något fel på åtminstone mellan 1974-1981 och herrar två visste redan 1974 vad de ville - bli stenrika och berömda!

    SvaraRadera