lördag 4 juni 2016

Trevlig tur i del av Västerbotten

Efter att ha skjutsat anhörig till kalas tog man en tur man aldrig tagit på 20-25 år. Någonstans därikring var en trång och låg järnvägsviadukt. Ja inte för tåg men bil och lastbil lär i n t e ta sig under. Hur tänkte de där egentligen? Nåja, strax innan Nyland var det en utfart till höger och en upphöjd som gjorde att bilen gungade till rejält. Som tur var höll man mellan 50-60 km/h så det blev ingen kraftig stöt. Resten går att utröna av skyltar längs färdvägen. Sköldpaddsört kanske inte kommer alls i år förvisso var den perenn men även där finns nog begränsad tillväxt och drycken på bilden är den första sedan citron som verkligen varit vad som står på etiketten! Det är väldigt sällan man förvånas som igår när man köpte två strutar en laktosfri som skulle innehålla lakrits var endast en 2 cm lång och 4 mm  (uppskattat) "stav" i botten och strössel på toppen, Tip Top däremot är en välbeprövad klassiker!

2 kommentarer:

  1. Ja, vilken härlig dag att vila upp sig på! Till de som inte förstår är det inte lätt att förklara hur somliga människor tänker och ytterligare några tänker inte alls utan handlar precis hur som helst utan minsta tanke på nutidens sjuka diktatur i det land vi bor och lever i. De konsekvenser som åsikter och yttrandefrihet fängslas pga omvända lagar och paragrafer än i det missbrukade uttrycket Demokrati! Visst kan det tyckas vara tragiskt när somliga drunknar till följd av flykt undan diktatur och ideologi men när regeringen med mindre bemedlade journalister och sombie lämmeltåg fattar förintelsebeslut så kan det förväntas uppstå den form av retorik som är "politiskt inkorrekt" med mera. Frågan man kunde ställa är: hade det varit bättre med vapen? Otaliga skott från "rasister" som stumt skjutit alla motståndare och flyktingar, tiggare och kriminella? Det finns sannolikt många som skulle föredra det, då blir ju kostnader minimala och sedan händer det något "positivt" för de som är så funtade. Tråkigt när somliga ser att försöka tysta och kväva de med annan åsikt än sig själva, är de döva för annat än sina egna och likasinnades röster? Nej, låt alla få tala och argumentera så tillåter vi Demokrati existera! Endast när hot fyller halsar och munnar kan och ska dessa tystas och förpassas bakom galler.

    SvaraRadera
  2. Det blev ingen bild på järnvägsviadukten då man är ständigt ensam om allt! De som vill kan själv åka dit och se det lilla.

    SvaraRadera