fredag 10 juni 2016

Kaffe Ja Espresso Definitivt!

Man kände sig lite sugen på espresso och nu har man ju två sorter hemma, dels burken till höger vilken var oprövad för man tog den med till jobbet och det är ju sämsta tänkbara! Nej, man tog nyligen hem burk och bryggare den lilla manuella och köpte den väl beprövade burken till vänster för något tag sedan. Provade alldeles nyss innehåll från högra burken och det verkar drickbart tillsammans med mjölk förstås! De som dricker helt utan har antagligen stålmage eller tappat smak! Nej, lämplig mängd mjölk är smakförstärkare och burken till vänster är den bästa man funnit på svenska marknaden  (affärer). När man tar medicin är det knappast bra för hals, tarmar och mage att utsätta dem för alltför starka drycker därför är det lämpligt med tillsats.

Enda nackdelen  (?) med espresso är att man blir skärpt, kan skapa orolig mage och är väl dyrare än vanligt kaffe men för de som vill variera är det ett bra alternativ till kaffe. Under årens lopp har man provat åtskilliga sorter och fastnade för den till vänster.

2 kommentarer:

  1. Lavazza till vänster på bilden och Bellarom till höger, för de som är slö och inte orkar kolla Lavazza är större och innehåller 250 gram medan Bellarom innehåller 200 gram. Sedan man köpte Tassimo kapselbryggaren har man upphört brygga vanligt som annat kaffe. Förr bryggde man av Gevalia Milea på veckan och den smaksatta Wiener smörkola med stänk av vanilj på hMilea. Pga att inköpsstället för Wiener kaffet var i kungspassagen och att det byggdes om, vilket drog ut på tiden så bojkottade man helt enkelt inköpsstället och fann en värdig ersättning i Tassimo bryggaren! Det har blivit en del ställen (affärer, butiker) som blivit uteslutna när man funnit dem felaktiga, anti demokratiska eller annan anledning ej besöksvärda.

    SvaraRadera
  2. Och vad fann man på balkongen? Jo, en gammal burk espresso som man köpte för åtskilliga år sedan. Genom att man bara har en burk så var det inte något bra med det enligt högst enskild tycke och smak. Fanns något typ kaffepaket mini som även det var finmalet som espresso och det finns i vissa butiker det man minns var att det smakade gammal jordkällare och aromen var likt gammal skosula eller liknande.

    SvaraRadera