tisdag 4 juli 2017

Lite mer kanske

Åkte till schtan idag främst för att köpa lite mer tobak men den sort man köper var slut så det fick bli en annan(as). Djuraffären ligger vägg i vägg så då gick man dit och handlade fiskar, sniglar och en räka och det hela landade på 797 kronor denna gång och det inkluderar två förpackningar röda mygglarver och en ny håv. Visst, dyrt och onödigt för den som saknar intresset men trevligt för den som har intresse dessutom är det billigt jämfört med flera hundra liters akvarier för åtskilliga tusenlappar utan grus, växter, doppvärmare, pumpar och belysning till det tillkommer fiskar och dekorationer! Alla fyra är begagnade baljor dock inga begagnade tillbehör, fiskar och annat eller växter. Totalt blev det 1670kr men man får se det som kompensation för de månader man i n t e köpt något alls och det kan nog vara hyfsat många om man kollar kvittona. Får se hur länge växten får finnas kvar om den inte blir uppäten av någon eller några hungriga, sugna fiskar.
Lite Kvällsbilder dock långt ifrån alla är möjliga att se trots allt
Vart "nya" räkan tog vägen vet man  för närvarande inte, antingen dyker den upp så småningom eller så dog den av oförklarlig anledning. Det skulle vara klart trist både ur ekonomisk som trivsel synpunkt. De andra lever då och tycks (än så länge) trivas. Piggsvinsnäckorna lever och överlever förhoppningsvis. Det är ju så med akvarium och fiskar, räkor, sniglar, grodor eller vad det nu är man har. Det är lite av ett pusslande och förhoppningar och massor av kronor som flyger iväg men man får hoppas att de överlever. 

1 kommentar:

  1. Bild 7-12 är kvällsbilder då alla krabater (sniglar) i n t e är dag aktiva och mer sällan syns dagtid. Därav kvällsbilder. Guppys och tetror blir störda så det fick bli några snabbbilder och sedan avsluta. Man vill ju inte korta deras liv när de är så vackra! Hur rödlökarna och piggsvin sniglarna har det får morgondagen utvisa. Humlafiskarna verkar ha överlevt många Dalmatiner molly som dött i akvarium fyra och idag fick de lite av en belöning i form av röda mygglarver. Verkar som att Dalmatiner molly i akvarium ett inte är intresserade av röda mygglarver vilket är desto bättre då man hellre ser piggsvin sniglarna få dem. Bägge elefantsniglarna syns så man får se ifall de kanske blir fler beroende på ifall tredje är motsatt kön och om det blir något med fjärde Wizard White snigeln. Kan bli intressant att följa utvecklingen i baljorna.

    SvaraRadera