söndag 23 juli 2017

Omplacering

Det var ingen bra idé att placera de två piggsvinsnäckorna i akvarium ett. De är köttätare och som sådana är det bra ifall de får röda mygglarver. I akvarium ett är det tyvärr bara matvrak till fiskar vilket gjorde att de stal alla röda mygglarver när man släppte ner den upptinade kuben.  Nu fick man nog av det och piggsvinsnäckorna fick istället plats i akvarium två och sällskap av military helmet, Wizard White, elefantsnäckor, zebra och alla Malaysiska sandsniglar. Varken tetror eller guppy har visat något intresse för röda mygglarver så det kan nog funka bättre där.

Dags kan vara att fortsätta med böcker och den tunglästa man håller på med.

Bilden längst ner är en av få på humlafisk som lever i akvarium fyra helt utan doppvärmare! Men den simmar till och från som om det var helt normalt. De som rör sig lugnt och stilla är dalmatiner molly för det är nog lite annorlunda från ett 69 liters med temperatur på +27-28 grader till ett på 15 liter och en temperatur på cirka +17-20 grader. Har för närvarande ingen doppvärmare till det fjärde akvariet. Lämpligt vore en för 10-20 liter och för närvarande finns inga sådana i handeln. Får se när det blir att få tag på någon sådan.

1 kommentar:

  1. Piggsvinssnäcka eller Brotia Pagodula som den heter på latin är en högst märklig sötvattenssnigel ursprungsland är Thailand. Kräver dels strömt vatten och speciella vattenklimat som biologi och även gällande mat för att ens överleva. Visserligen har man haft en del sniglar men inga med dessa krav! Red Onion som huserar i akvarium ett tycks funka men man vet ju aldrig om de är rädda för fiskarna som ibland kan vara rätt vilda av sig. Man får hoppas att de får fortsätta husera och börja trivas där.

    SvaraRadera