onsdag 6 juni 2018

Idéer till Utveckling

Då var det Nationaldagen och ledig är man. Fick en idé som blev ett resultat. Tog cirkulationspumpen från snäckakvariet  och rengjorde den grundligt varvid man placerade den i projektakvariet sedan tidigare när man lade ner 22 liters akvariet blev bubbelpump och doppvärmare över, bubbelpumpen placerades vid snäckakvariet så det var lugnt att ta cirkulationspumpen från snäckakvariet. Det blev som bilden visar med de två senaste växterna man köpte så får man se hur det tar sig (eller inte) för funkar det bra blir det fler växter i framtiden. Levande krabater? Uteslutet är krabbor men kan bli i snäckakvariet. Om det skulle "dyka upp" av händelse Afrikansk dvärgklogroda kan det bli några sådana. Då akvarierna inte är större får det bli "smått och gott" istället för stort och flott. Det räcker till med fyra akvarier på totalt 192 liter än två jättar till akvarium på flera hundra liter styck, speciellt med åtanke av läckage eller explosion. Man hinner (om man är hemma då) med att ta hand om ett eller två av de små men vattenskador från 200 liter eller mer kan bli mer kännbart. Dessutom är det tillräckligt mycket jobb med mindre. Känns nöjsamt med fyra lagom stora akvarier.

Som sagt så är det mer intressant med mindre objekt än jättar. Finns de som täcker delar eller hela väggar av rum med ett mastodont akvarium eller flera mellan storlekar. Finns varken utrymme eller intresse för sådant i lägenhet! Närmast blir att skaffa lite nya pumpar och annat användbart (är väl 8 år sedan man köpte en ny pump och de är förbrukade för år sedan) dessutom behövs en del annat bl a i klädväg och cykeln och bilen. Man får ta det i omgångar. Det blir mest lämpligt. Gjorde inlägget på Laptop då Bloggerskit inte ville på nya mobilen!
 

2 kommentarer:

  1. Smaken är olika som bekant. Personligen räknar man mastodont som 500 liter och uppåt mellan är 90 liter och uppåt. Det är skönt att ha rejält under 100 liter per akvarium när Fiskar och andra artformer inte är större än att de ryms utan att trängas. Jo.

    SvaraRadera
  2. Så dåligt men men...det som avses är Blogger och funktion. Kan ha varit en avfalls app man fick eller så är det annat galet. Kommer ett inlägg som egentligen skapades igår fredag men då appen inte sparar eller publicerar är det skit. Av okänd anledning kan man inte heller logga in för kommentarer. Huruvida man avinstallerar avfallet vet man för närvarande inte. Skönt med helg i alla fall.

    SvaraRadera