lördag 11 maj 2024

Digitala Verktyg För Nuet (Som Historia)

Lördag och man är härligt ledig och ganska fri. Gjorde något på lilla HP Probook 430 och anslöt därefter till nätet.
Fanns någon frågeställning ifall man börjar känna sig för gammal för den nya tidens utveckling. Visserligen har man passerat 50 strecket med tydliga marginaler men det mesta känns ändå rätt okej, att man börjar åldras redan vid 30 satte aldrig stopp för personlig utveckling och dess framfart!
Efter 40 års ålder gjorde man mycket på gamla XP datorn till personlig fördel främst. Man har haft åtskilliga digitala komponenter och med van hand manövrerat datorer, skrivare, CD brännare, DVD brännare, Bluetooth och Ir-DA adaptrar, digital kameror med mycket mera.
Så inte är man helt vilse eller grön men mellan 2019-2023 blev det andra områden som blev prioriterade i det verkliga livet. Dessutom hade man haft och hade minst 2-3 Androids så man var aldrig helt bortkopplad från utvecklingen och tekniken. Stationär dator, skrivare och en extern hårddisk skänkte man bort augusti 2019 och laptop åkte till åvc år 2020. Hade inte en tanke på hur galet det skulle komma att bli!
Bild på något från det förflutna. På den tiden när man hade åtskilliga järn i elden för inget skulle stoppa en från att obehindrat föra bilder till och/eller från mobil och dator! Fanns knappt bluetooth så skaffade man sig den möjligheten i alla fall!
Upptäckte att appen frös och inget hände så man fick helt enkelt gå tillbaka i tiden och använda knappdosan då fick man det att fungera och när man gjort vad man skulle hos internetbanken loggade man ut och provade BankID och då fungerade det! Tog för givet att det berodde på inaktivitet. Sanningen var en helt annan - BankID låg nere och detta pga service som var utförd! Inget meddelande på bank appen. Uruselt av Banken!!!😡
Har en Android redan så man kan prova ifall surfplattor kan vara något att ha.
Man har funderingar på att skaffa dessa två plattor, men som med det mesta får man se när man får ekonomisk möjlighet till såna utsvävningar. Can a biz tro.
Något man skrev ut på papper för åtskilliga år sedan när intresset fanns och helt för privat syfte hade man tagit reda på vad framtiden kunde ha att erbjuda gällande processor kapacitet som data lagringskapacitet. För närvarande och säkert långt in i framtiden gäller Terabyte men även hastighet Terabit åtminstone har "besserwissers" yttrat Terabit långt innan leverantörer ens haft tanken.

Visst hade man kunnat beställa plattor redan nu, den möjligheten finns men av flera skäl dröjer man med proceduren.
När man läser sånt här drar man uppmärksamheten åt sig och tänker till mer än en gång. Även om mobiltelefoner verkar vara stöldbegärliga kan man aldrig vara säker på ifall man får plattor ifall man beställer dessa.
Det har skett förr och även om en ansvarig vd utlovar att det inte ska ske igen är skadan redan uppenbar! Säkerhetskontroll skall ske innan anställning och uppföljning under hela anställningen sk "stickprov". Förlorade kunder blir troligen ekonomiskt bortfall och det har nog fler leverantörer fått erfara.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar