lördag 25 maj 2024

Lördag 25 Maj Handla

Så en snabb retur till mobiltelefoner och laddare eller så kallade adapter. Det har blivit några stycken med åren en vars mobil man har kvar ännu tillika laddnings adapter LG för 2400 mAh batteri, Moto G31 för 5000 mAh batteri, hTc för 2400 mAh batteri, Andersson för 2400 mAh batteri, Moto e6 för 3000 mAh batteri. Samt någon stickpropp modell.
Doogee adaptern är universal för flera olika modeller. Dessutom finns adaptrar att köpa i olika affärer för en billig peng. Principen står man dock fast vid: laddare skall medfölja kartongen! Alla operatörer tycks ha en gemensam affärsmodell att sälja iväg Androids eller iPhones med första nya bytet eller vad det nu var (man minns inte alla slogans) på kartongen till android man fick som tack för abonnemangsförlängning står på insidan "dumpa din gamla mobil" Se bild nedan.
Kanske avsikten med kartongen var att man skulle returnera den med någon av gamla mobiltelefonerna? De är för gamla för att "putsas" och fixas till för att sedan kunna säljas så tillvida de inte har helt nytt innehåll för ingen vill väl ha en Android med Nougat version 7 osv? Den kan väl knappast ha något värde alls!?
Förutom olika modeller av adaptrar har man även 2 stycken powerbank så risken är minimal att man skulle bli utan ström i batteriet på någon av Androiderna! Köpte en standard kabel vilken glädjande nog passar LG K8:an! Och när man har kvar laddadaptern blir det enklare att ladda batteriet.
Billigare än att beställa 10,90 per rulle billigare dessutom fick man dem på direkten. Sedan misstaget med Instabox aktar man sig för att beställa och välja Instabox! Bilen gick bra och det blev fler butiker att besöka för att handla.
Hos dessa blev det 3 stycken Zebra snäckor, 1 påse alg wafers, 1 stor flaska Ferro, 1 stor flaska Carbo samt något man helt glömde förra gången man köpte 2 Zebra snäckor nämligen Sepia blad ett kalk tillskott de behöver för att skalet ska kunna "expandera". Kunskap man har om dessa fantastiska arter!
2 förpackningar 3V knappcellsbatterier, 1 burk citronsyra pulverform till avloppssystem i bostaden, 2 flaskor munskölj när man använde sista den gångna veckan och det är ett komplement till munhygien! Råkade se att det fanns förpackningar avfallspåsar med knytband vilket man aldrig får för mycket av.
Bland det minsta man handlat där men som man nämnt tidigare skiljer sig priserna inte lika markant som 2023! Dessutom hade de minskat soja produkter och Latte Macchiato fanns inte alls! Så det blev något nödtorftigt handlat när de försämrar så skamlöst.
Tandkrämen på upphällningen så det blev att köpa en ny. Dessutom gjorde man en beställning på 3 produkter i förmiddags som man får se när samt om de kommer. Can a biz tro.
Självklart! Så länge inflationen och ockerflationen svänger likt värsta berg och dalbanan får alla butiker räkna med nästan värre bakslag än år 2020. De allra flesta prioriterar vad man främst behöver än slösar något på tillfälliga nöjen, digitala produkter, utelivet och det som kostar när många knappt haft måltider på köksbordet , kronans låga värde, ökande arbetslöshet och mycket annat så prioriterar många och då ser man tomma butikslokaler, vilket man omedvetet kunde reflektera idag när man var och handlade vad man behöver för kommande tider.

Hade man varit ekonomiskt oberoende kunde man satsa fullt ut på de allra flesta områden inklusive bilen. Fallet är dock helt enkelt annorlunda och likt de allra flesta tvingas man prioritera.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar