lördag 11 maj 2024

Lördag 11 Maj Hygien mm

Så var det helg tydligen. Blir lite virrigt när man varit sjuk sedan onsdag men nu är det betydligt bättre.
Tvål är bra för att tvätta sig med, det vet de allra flesta. Gammalmodig eller inte har man någon sorts förkärlek till fasta tvålar Dvs tvålar i fast form. Vid olika tillfällen har man beställt tvålarna på bilden ovan och man använder en för närvarande doftfri tvättnötstvål som man tidigare upptäckte är väldigt bra när den är skonsam mot huden och läker småsår och när det svider. Flytande tvål kan 
ju tyckas vara bra men den är oftast långt ifrån lika bra som fast tvål! Sedan man hade fasta tvålar granat äpple mfl som doftade gott men även gjorde gott för händerna gjorde man upptäckten att dessa hade någon märkbart "helande" effekt. Därför känns det naturligt att använda fast tvål emellanåt lite som komplement till flytande tvål.
Tvålen längst ner till höger är en hårschampo tvål ovanligt nog "Hemp & Patchouli" tvättnötstvål. Tvålen ovanför är Hampa tvål med frisk och fräsch doft av Hampa och citron. Tvålen till vänster är Bay Laurel Castille och har en mycket säregen doft. Fördelen med de fasta tvålarna är att de verkar "reparera" skadad hud och tillföra den något som mjukgör och man har inte funnit en enda flytande tvål med dessa egenskaper. Can a biz tro.
Naturligtvis glömde man den lilla tvålen man förvarar i badrumsskåpet. Det innebär hela 3 fasta kroppstvålar den sista kan tydligen med fördel användas även i håret! Och en främst avsedd för hår behandling. 

Möjligt kan vara att man skänker den till någon inom familjen. De 3 andra behåller man naturligtvis personligen när de inte finns att köpa i livsmedelsbutiker eller special butiker! Har man någon speciell smak för produkter som inte finns tillgängliga lokalt? Tydligen för när man inte finner dem lokalt någonstans alls faller det sig naturligt att leta på nätet och oftast finns de där.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar