lördag 19 november 2022

Jomänn twist

Av en slump kollade man upp eventuellt värde på den plåtask man mest troligt köpte någonstans cirka 1995.
Askens insida tillika locket är intakt när man aldrig använt den till förvaring av något möjligen då något i pappersformat vilket gjort att den är intakt.
Tyvärr klistrade man något på utsidan när man eventuellt förvarade lösviktste i den någon kortare period i slutet av 90 talet innan man köpte de vackra burkarna.
Bottenplattan med bäst-före-datum vilket bevisar att den är från 1995 alltså 27 år gammal. Visst har man andra burkar betydligt äldre och absolut mer nötta i det yttre. Såg att den kan ha ett värde på nästan 80 SEK! Därmed har man blivit ofrivillig samlare av lite allt möjligt.
Så kan det gå när man ska göra något i desperation och är ansvarslösa politiker och låter skattebetalarna betala för "kalaset", det vanliga folket hade haft bättre lösningar på många "utmaningar" politiker inte kan hantera.
Naturligtvis vet man ju att avfallet är dyrt i tillverkningen, hanteringen som distribution och export till länder som inte har råd där stolpskotten skrivit under avtal om medmänsklighets skyldighet. Så är det och har varit sedan 60 talet med sk folktrovalda. Can a biz tro.

2 kommentarer:

  1. Aldrig hade man kännedom om saker och tings värde när man var barn eller ungdom, föräldrar visste och tyvärr kunde man varken psykiskt eller fysiskt ha samma erfarenheter och kunskaper, känslor och övrigt som hörde vuxna människor till ändå ställdes dessa orimliga krav av en som barn utan kunskap om barn! Av föräldrarna vilket nog är enklaste svaret varför man var sen i utvecklingen, har hel del dysfunktioner och mycket mer. Som tur är hade 1 förälder tålamod och uthållighet så att det rullat på hyfsat skapligt trots allt. En annan tur är att man inte föddes med diagnoser som är vardagsmat idag då kanske man inte hade varit vid liv det vet man aldrig.

    SvaraRadera
  2. Svårt att veta vad som är vad som barn. Alla har vi olika sätt att visa uppskattning och bevarande av vad som kan vara eller bli värdefullt. Marknaden styr och det som var värdefullt i det förflutna är värdelöst idag förutom affektionsvärde Dvs personliga värderingar.

    SvaraRadera