lördag 26 november 2022

Lögardagen Komersdagen

I jakten på ny ryggsäck när dragkedja släppt i förra ryggsäcken stod man i valet och kvalet om man skulle köpa kylväska/ ryggsäck modell. Några sekunder senare blev det den på bilden. Får lov att duga.
Betydligt rymligare än föregående även fastän den är längre så ryms livsmedel och drycker i denna vilken även har 2 fack framför vilket räcker till det man behöver ha med sig.
Det var lite utmaning med dragkedjan till stora utrymmet (se bilden) men det är som med de flesta ryggsäckar dubbla lås som enligt beskrivningen heter löpare  från vardera sida. Taggarna kallas häktor så då vet man ju det då. Rätt logiskt när det är dom som hakar ihop och löpare för ihop dem.
"Lövkorg" eller vad man vill använda den till i detta fall blev den tvättkorg när den förra var billigare modell vars handtag gick av så nu blev det en lagom "lövkorg" istället.
Bilden ovan är kartongen till objektet på bilden nedan. Stjärna på fot och den fick faktiskt plats där den står, kan hända att man flyttar den till annan synlig del i  bostaden medan Lilla stjärnan batteridrift fick plats i sovrumsfönstret.
LED stjärnans kartong som har en imponerande form och neutral kontrast och drivs med 3 stycken AA batterier 🔋.
Såsom stjärnan ser ut i verkligheten där man smart som mästaren är gjorde enkel fästanordning i en krok och kabeln säkrades runt gardinstången.
Hade lite huvudbry med objektet på bilden nedan. Satte det i laddning med medföljande laddkabel och testade föra knappen framåt - hände inget, upptäckte sedermera en tryckknapp 'bakom' av och på knappen, då kom den blå lågan och man testade tända veken på 2 ljus vilket fungerar utmärkt.
Naturligtvis måste ju bilen ha drivmedel och så blev det tankat med lite tillsatser innan som blyersättning, special och slutligen oktan höjare. Visst vill man att bilens motor fungerar!
Torkarblad till bilen är nödvändigt när det är 6 år sedan senaste bytet.
Hittade inte så märkvärdigt mycket där men väsentliga föremål, lite godis och bra dryck är alltid gångbart. Tandborstar i bambu blir antagligen julklapp till anhörig som kan behöva, juldekorationer kan alltid komma till användning.
Livsmedel är nödvändigt när kylskåp och frys gapar semi tomma så efter Umeå blev det hemorten och handla de allra nödvändigaste livsmedlen vilka man inte hade orkat bära hem igår eftermiddag efter arbetets slut. Can a biz tro.
Lite fler bilder på det man köpte idag.
Där ser man gnistan från elektroniska tändaren och att den verkligen fungerar!
LED ljus nyckelringar billiga livförsäkringar mot att promenader i mörker bli påkörd av fordon... men det är klart bättre köpa energidryck för det dubbla tycker meningslösa liv!
Dom köptes förmodligen före 1995, och man har kvar dem fortfarande! Dekorativa föremål som komplement till adventsljusstake ger skimrande ljus.
Somliga saker och ting sparas för framtida bruk och då har man inte behov av att köpa nytt. I dessa tider är det bra.
Någon typ av dekoration föreställande granar som säkert tillhörde någon bakgrund som man skulle bygga upp efter egen fantasi eget huvud och vem vet vad?
Trodde allt med den texten utgjordes av tomtar men med en härlig domherre kunde man inte motstå frestelsen så den köpte man liksom tomten till höger på bilden försedd med tyngd så att den står!

2 kommentarer:

  1. Hyfsat bra lördag med andra ord. Skönt att ha gjort bort handlingar och rehabilitera inför kommande vecka med allt vad det innebär. Kylväskan blir nog bättre alternativ än ryggsäck med trasigt blixtlås och mycket finns att handla medan kapitalet ska räcka längre och mycket är monokultur Dvs repriser på vad som funnits med lite förbättringar, justeringar osv. Därmed faller julkomersen mycket men är säkert gynnsamt så länge det finns barnfamiljer.

    SvaraRadera
  2. Slaskigt längs en av vägarna, bättre längs den andra. Jo nu är jul försäljningen igång och det var mycket i den butiken även pepparkaksdräkter till barn, mängder av adventsljusstakar, adventsstjärnor, riktigt imponerande klockor på ställningar med romerska siffror på tavlan och mycket mer. Ytterligare bilder kommer inom kort, den som väntar på något väntar sällan förgäves som det kanske heter.

    SvaraRadera