söndag 20 november 2022

Sömndag Lugna Gatan (Innan Ratet)

Tillagade dessa utsökt goda ost och spenatbiffar som man ätit tidigare med stort välbehag. Den som tror annat får så göra för den får prova själv.
Sedvanligt blev det även växtbaserade bullar och utmärkta potatiskroketter 🥔 vilket fungerar alldeles utmärkt och det är en del av veckans livsmedel mest troligt middagar
när man för ovanlighetens skull köpte 4 färdigrätter som man vet inte är nyttigt men det ger den extra energi man behöver.
Mindre rätt kamera användes vilket gör att man knappt ser vad bilden föreställer men det är de vegetariska vårrullar man köpte för ett par veckor sedan, de var sådär men främsta behållningen var ändå komplementet potatiskroketter. Man känner sig trots allt nöjd med att ha provat maträtten men när ris inte uppskattas är potatiskroketter suveränt.
Man ville inte släppa ut värmen från ugnen därför blev bilden tagen med luckan stängd, det duger dock liksom livsmedlet man hade där. De blev lagom krispiga och genomvärmda och det var väl det väsentliga.
Har under veckan försökt införa på jobbet utan egentlig framgång. Job crafting har man gjort till och från med lyckat resultat att kombinera med lugnare framfart är en utmaning som kommer att ta tid men förhoppningsvis löser man det.
Naturligtvis är det så att kan man forma ett mönster i arbetet kan det kännas mer betydelsefullt än att bara gå efter utstuderade riktlinjer så länge man håller sig inom tillåtna ramar och gränser.
Det har man klart reflekterat över och tyvärr har somliga "utmaningar" satt i system vilket man märkt att dessa egentligen mår sämre av.
Förr i tiden var den mindre intressant, frukosten. Med diabetes typ 2 blev frukost en naturlig del för att klara arbetsdagen men man upptäckte att medicin inte gav effekt när man endast druckit vatten och kanske någon kopp kaffe. Därmed föll det sig naturligt att satsa på frukost. När man drabbades av vad man har nu blev det en hel del förändringar gällande livsmedel, frukost och tillbehör till tillagning av halvfabrikat och utvecklingen upphör nog aldrig när man upptäcker "nya" livsmedel, nya tillbehör och mycket annat för den personliga hälsan.
Sammanfattningsvis kan ju nämnas att man sedan ett par år tillbaka satsar på glutenfria produkter, charkfritt och mejeri fritt när man vet vad man vet och det kan verkligen rekommenderas men man undviker av naturliga skäl kritiska frågeställare och de med klar avsikt att skada sina medmänniskor hellre än att hjälpa de som har behov av det. Stolpskotten som lever som de lär får så göra och hävda sin tomhet inför likasinnade, där har döva öron slagit till och man är helt novis mot dem alla. Can a biz tro.

3 kommentarer:

  1. Många är nog de som skulle behöva rekommendationer men när det oftast visat sig att de är skuldtyngda moraliskt och det mesta handlar om Offsprings första hit "self esteem", social sjuka och identitetskris samt mycket mer men trots att de driver kontaktlösa i stormande motvind försöker de med eller utan destruktiva metoder och strategier att påverka omgivningen främst pga hur de själva mår. Man är för erfaren för att ta illa upp eller det minsta låta sig brytas ner när man vet att allt till syvende och sist handlar om kontrollbehov och makt.

    SvaraRadera
  2. I dessa tidevarv av idiotnet, maktmissbrukarbolag, ockerföretag, och volymer av befolkning som upplysts av floskler, hyckleri, lögner, mediadrev, ondska och destruktiva individer gäller det att skapa skydd och barriärer emot dem alla! Genialt att skapa sin egen tillvaro och äta vad man finner nyttigt istället för att gå under när förespråkare för fortsatt destruktiv livsstil försöker få fler anhängare som de blir bästa bekanta med. Låt dem leva den tid de har kvar. Vi har alla sett vari det har sin ände. Visst är det så att leva på gluten, chark och mejerifritt istället välja växtbaserade livsmedel och grönsaker, glutenfria bakverk och naturgodis har sitt höga pris och är dyrare än allt det andra men absolut värd varenda krona.

    SvaraRadera
  3. Det blev en burk tonfisk som man använder 1 gång per månad! Som tur är var man förutseende och köpte tidigare (par veckor sedan) 2 paket mellanrost och 2 paket mörkrost, det har man igen nu när kapitalet nästan sinat. Vego original var pålägg till smörgåsar på jobbet smörersättning har inte köpts på månader pga nästan 10 kronors ocker höjning! Det går utmärkt utan det man tidigare köpte likaså funkar vatten till olika livsmedel man köper i dagsläget endast det allra mest nödvändiga. Mycket får stå efter när tiderna är som de är och elektricitet har till och från blivit rena lyxen! Nåja det får sin lösning i vilket fall.

    SvaraRadera