lördag 19 november 2022

Kyligt i Mitten av Veckan

Vilket kändes redan på tisdag eller onsdag morgon när långkalsonger åkte på när man tyvärr ska vänta in sena bussar. Kunde inte låta bli att ta bild på en byggnad med igenisade fönster som syns hela vägen upp. Kan knappast vara trevligt med att inte ha någon utsikt.
En magnet skylt man köpte någonstans (Preem?) På 90 talet har faktiskt kommit till användning och i dagsläget verkar man ganska ensam om att ha den. Bra att kunna upplysa trafikanter när man tvingas bli bogserad eller att man bogserar någon annan med bil.
Bagageutrymmet i bilen där man är utrustad med värmefläkt, reservdunk för drivmedel, verktygslåda med verktyg samt dunkar innehållande kylarvätska, T-röd, bromsvätska, tillsatser till drivmedel reservhjul, domkraft samt bogseringslina nyinköpt. Gamla bilar kräver vård och omvårdnad och visst har man ärvt kännedom om "gött å finn" så att man slipper stå förgäves ensam och övergiven och kanske utan mobiltelefon eller utan täckning.
Visst, så kan man alltid se det, "onödig barlast mer bränsleåtgång" men är man den man är finner man egna utvägar istället för att störa bekanta eller tvingas kontakta bärgningen. Can a biz tro.
Bild: LG K8 (2017) Kompletterande bild
med bogseringslina och snöskyffeln inkluderat. Andra tillbehör är inte i bagageutrymmet av logiska skäl. Special verktyg och mycket annat finns nära nog till hands vid behov bakom kylarvätske dunken skymtar billig fönsterputsflaska avsedd för bilens fönster/rutor.

3 kommentarer:

  1. Bra att ha när nöden kallar. Trist hur bilen har kexat men med 14 år av bruk bortsett från förra vintern när den stod så är det vad man får räkna med tyvärr. Får skaffa kontakter och kanske byta reservhjulsbaljan samt eventuellt nya/begagnade framskärmar yttre annars tycks den rulla på rätt bra.

    SvaraRadera
  2. När kapitalet räcker blir det åtgärder och även kablage som doppvärmare till bilen. För närvarande är den ekonomiska delen något sargad och det får vänta till bättre tider men förhoppningsvis inom snar framtid åtminstone reservhjulsbalja men även en hel del annat som man fick "bra att tänka på" hos besiktningen.

    SvaraRadera
  3. Det gäller att verkligen vara välutrustad med bilen, knepigt utmaning blir det när man saknar verktyg eller tillbehör och är i direkt behov av men inte har möjlighet att köpa pga kapitalbrist. Hellre mer last i bagageutrymmet än strandsatt i öde mark!

    SvaraRadera