fredag 12 april 2024

Fredag 12 April

Man är piggare än någonsin tidigare en fredag eftermiddag när klockan passerat 20:00! Det beror helt på att man lyckats förändra arbetssätt och situation till drägligt i enlighet med hälsotillståndet!
31 mars tankade man fullt i bilen och då stod givaren enligt bilden förutom drivmedel hade man klunkat i tillsatser blyersättning, antifreeze, k-skydd och T-röd samt 1 liter 2-takts olja. Allt för motorns skull.
Lite drygt en vecka senare visar givaren betydligt mindre drivmedel. Frågan man ställer sig är: hur mycket av tankens innehåll är drivmedel plus tillsatser och hur mycket är kondens? Kanske man får svaret någon gång till sommaren.
När man kom hem fanns den ovan på bilden i brevinkastet. Ändrat format som påkostad lay out, provnummer när det är cirka 9 år sedan sist när man prenumererade på den, då kändes denna mest aktuell med väldigt mycket aktuellt och långt tidigare än tabloiderna eller kvälls som morgontidningar. Mycket läser man på en annan tidning på nätet som är gratis förutom plus innehåll. Så man får känslan av "vad ska man prenumerera på en papperstidning för!?" Dessutom tingar  den 95 kronor, minns aldrig vad den kostade som tabloid för 9 år sedan. Då är MP betydligt mer prisvärd! Och mer intressant när intressen skiftar genom åren.
Bra pris! 30 kronor mest troligt för att det var nära bfd. Smakade bra när det blir mer sällan än ofta man köper bakverk.
Annat format tidigare var det runda burkar och nu rektangulära förpackningar. Lika mängd/vikt som burkarna dock. De andra är köp och släng förpackningar vilket man endast ser som ett onödigt slöseri!
Självklart gäller vegoburgare helt fantastiska, supergoda, delikata och passar livsstilen man gått in för sedan 2-2,5 år sedan. Positivt plus är att det innehåller inga animaliska produkter!
De är lite ovanligare till formen men fungerar trots att det är Ovo-vegetariska vilket innebär att det innehåller ägg bland annat. Sämsta är att det innehåller mjölkprodukter när man inte behöver det alls! Det är antagligen för att de som producerar ska kunna tillverka alls 🧐 på kvittot står det felaktiga "hamburgare" vilket man inte bryr sig om det enda viktiga är att prislappen stämmer.
Traditionellt blev det 2 förpackningar glutenfria mazariner, smakar gottigott!
Klart man måste handla när livsmedel i kyl och frys sinar. Det blev en extra kärv månad med mycket utgifter, en ersättning som är under all kritik. Det är främsta anledningen att man genomfört förändringar i arbetsrutiner och låter medarbetarna jobba desto mer. (S)kurk.

Det finns hur mycket som helst att ta upp men tyvärr lever vi i angiveri, inloggnings som registrerings tillika stigmatiserings diktatur som rättvist bör total elimineras!
Dåliga ursäkter från ansvariga. Av naturliga skäl struntar man i chark och mejeriprodukter men när det försämras i de veganska och vegetariska diskarna som hyllorna ger man upp och inser vilka profitörerna blivit och grossisterna ser bara kapitalets miljarder! Därmed sparar man litervis av drivmedel och slitage när det blir lokal handling istället för att gynna utom lokala butikerna. Brister råder överallt där man minst anar.
Trist för de som konsumerar de produkterna personligen har man aldrig köpt en enda tub! När det främst är onyttigt, fett bildande överflöd och förkastligt. Då kan man istället unna sig en påse ekologiska chips, ostbågar eller liknande som ger mer energi. Can a biz tro.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar