tisdag 9 april 2024

Tisdag 9 April

Blev lite av att försöka få igång bilen, efter en dryg vecka. Gick inget vidare kom att tänka på luftfiltret till förgasaren med tanke på drivmedelsläckagen som varit så man tog loss hållaren och bytte till ett nytt (köpt för cirka 14 år sedan) befintliga såg ut såhär 
Tämligen genomdränkt av drivmedel! Då kan man förstå att det haft inverkan eller påverkan på något sätt.
Tror inte att det är verkningslöst att byta filtret i alla fall. Knappast nyttigt med bensin ångor när det krävs syre istället och risken finns att motorn "kvävs" ifall filtret är tätt.
drivmedel och smuts är knappast bra. Må vara att någon skulle motsätta sig att det har inverkan på motorn.

I jakten på någon form av belysning vid monteringen av filtret upptäckte man att varningspucken inte lyste så det blev att byta batterier i den, lite knepigt var det.
vilket inte var svårt, 2 kryss skruvar och sedan försiktigt lossa locket, där sitter fräscha batterier nu (bilden).
de gamla batterierna var definitivt noll ström i (pucken använd noll gånger men köpt 25 Januari 2016) legat i handskfacket i bilen så kylan i januari tog nog de batteriernas funktion/elektricitet. Snarare kan de ha tagit slut för länge sedan när varningsfyren som den kallas är drygt 8 år gammal!
nu lyser den på alla lägen och i olika riktningar med starkt sken som påkallar uppmärksamhet på upp till någon mils avstånd (enligt de som provat)
och en LED belysning finns vid behov av sådant, ifall man hamnar i ödemarken utan belysning vid punktering eller motor haveri
Något de flesta bilägare borde ha i sina bilar när nöden så kräver. Vilket förmodligen inte är verklighet när det slarvas så mycket med så mycket annat.
Efter en hyfsad biltur åkte man förbi affären och handlade det allra nödvändigaste och sedan bar det iväg hemåt. Can a biz tro.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar