onsdag 31 juli 2024

Förändringars Tid Är Frekvent!

Lämpligare rubrik kan man leta efter. Man märker att man mer sällan än någonsin vandrar i "citti" öht när man ytterst sällan har några som helst ärenden dit.
Klev av bussen vid Renmarkstorget med avsikten att köpa ny tub tandkräm. Det blev tandkräm och en burk järn + c  vitamin på apoteket sedan tog man det lugnt och strosade vidare och
upptäckte gamla Frukthörnan igenbommad och definitivt stängd!
Vet aldrig vilket år den affischen var gällande men antagligen inte år 2024.
Vandrade vidare mot målpunkten men upptäckte något mindre positivt som man upplever uselt att de inte ens kunnat skicka ut någon som helst information om!!! 😡🤬
Stängde tydligen igen förra året 2023 30 december närmare bestämt tämligen snopet och besviken men man förstår att med inflationen kan knappast 2 butiker drivas när folk knappt haft råd till livsmedel! Så hädanefter gäller endast butiken i Mariedal 😕
Upptäckte redan innan man passerat E4 att något inte riktigt stämde och väl framme fick man det bekräftat! Så det blev att passera andra butiker och se ifall man skulle hinna ordinarie bussen hem.
Första skylten verkar vara vara någon livsmedelsbutik av och för utländska människor. Skylten efter är något man inte ens brydde sig om att kolla in i när det är passe med 27 år sedan. Can a biz tro.

Hann precis nätt och jämnt med bussen hem tack och lov. Då blev man uppdaterad om hur illa det är 

tisdag 30 juli 2024

Fläsket Brinner Fläsket Flaxar På

Idetorka på inläggstitel då blir det vad det blir. Krumelurer i öronen och mycket annat marigt.
Intressant för de som är exakt på aktivitetsfältet kul symbol. Kunde läggas in på Android.
Känner att det är sluthandlat av dessa när priset är rena rånet! Finns billigare alternativ och man vet vart.
Igår såg man en skylt som hade varit kul att gå tog bilen dit och slutligen fann man var det var. Desto märkligare än man kunnat ana.
Fanns inte EN Maxi-Singel däremot LP skivor i markant skilda prisklasser. Försäljaren? Lyste med sin frånvaro! En av skivorna kostade 60 kronor någon annan 120 kronor sedan fanns rariteter som tingade priser som 2000 kronor! 😱
Innanför pressening stod backar med innehåll, tyvärr inget av intresse.
Upptäckte slutligen annat. Nåja, uppdateringar är ju aldrig fel!
Sedan åkte man till affären och handlade det allra nödvändigaste.
Idag var det en stunds strilande regn som kom. Så det blev en Falafelpizza som smakade utsökt 😋.
I skrivande stund är man för trött för att fortsätta. Can a biz tro.

Kompletterande text fick utföras.

söndag 28 juli 2024

Filmtajm Söndag 28 Juli

Film från 2009 titeln Sebbe hade man misstankar att det skulle röra sig om en annan mer känd person men så var aldrig fallet (tack och lov!) Istället handlar filmen om en ung kille som hittar en hel del gammalt skrot som han tar reda på och fixar till bl a belysning av mängder glödlampor. Hittar även en icke fungerande motorsåg som han demonterar i molekyler och sedan skruvar ihop. Som det stod på stickern "Sebbe planerade aldrig att bygga en bomb, det bara blev så..." Pga olika obehagliga upplevelser kan man förstå varför det blev så. Filmen är både enkel och smått komplex. Såvitt man vet är det inga kända namn i rollistan. Även om slutet var mer oväntat så måste man säga att man uppskattar filmens handling när man inte hade några som helst förväntningar. Can a biz tro.
1 timme 19 minuter lång är filmen. Trots det är den ändå sevärd för de som uppskattar denna typ av drama underhållning som visar en verklighet av nutidens klimat och dess problematik som oftast ses förbi tills det händer något. Trots det har myndigheter mfl svårt för att inte säga omöjligt att förstå varför människor gör vad de gör.

lördag 27 juli 2024

Lördagkväll 27 Juli

Det finns finare uttryck för det man gör här i varje inlägg - dokumentera. Exakt vad man gör och då finns det åtminstone på nätet men även som sparat.
Vit choklad okej Caramello skaplig bra pris. Oftast blir det mesta överraskning när man sedan granskar kvitton.
Första anhalt blev att handla tobak för kommande månad. Chokladkakor köptes främst för att de var skapligt pris på. Smakade några bitar Caramello vilken iofs var hyfsat okej, tänkte osökt på caramel och mello mängder av socker och annat onyttigt och ffa cancerogent så det blixtrar likt hela himlavalvet täcktes av åskblixtar Blietzkrieg boom!
Egen bild ovan, trevligt komplement 5 stycken guldbarb fiskar ger lite mer färg.
Sedan bar det av iväg till djurbutiken där man fann lite färglatt komplement till akvarium ett, 5 stycken guldbarb. Vilket blir första steget mot att samla olika arter i ett och detsamma akvarium. Minns att man har haft kopparbarb tidigare vilket blir längre framöver. Platy finns i regnbågens alla färger liksom en hel del andra arter. Dvärgkulfisk lär knappast bli igen när dessa är fenbitare var dock super effektiva mot ohyres snäckor!
För närvarande gäller guldbarb. De är väldigt charmiga men restriktiva kopparbarb lite som humlafisk eller smörbult som de även kallas.
Kardinaltetra, guldbarb, guppy, albino pansarmal fungerar riktigt bra!
Amano räkor är alltid intressant Tog aldrig någon bild på dem innan de åkte ner i akvariet. De liknade främst Nano räkor vilket kan bli bra tillskott när de äldre tacklar av.
Khuliål i 20 liters akvariet. Snabba likt blixten?, har aldrig haft arten tidigare.
Likaså med klogrodorna som köptes 2 stycken bruna så nu är det 4 små men ack så snabba krabater. (kanske blir uppdatering imorgon). Det blev även 3 stycken Khuliålar vilka fick plats i 20 liters akvariet när de ännu är relativt små cirka 4-5 cm. Bild kommer imorgon.
Man lyckades otroligt nog att fånga 2 eller samtliga 3 på bilderna.

Naturligtvis förstår man att 20 liter inte kommer att räcka till för 3 stycken ålar ifall de skulle komma att bli 40 centimeter långa. För närvarande verkar de trivas som fisken i vattnet i alla fall.
Handla livsmedel är alltid nödvändigt vilket det blev vid sista stoppet 
Det blev betydligt mer än man hade planerat. Allt är bättre än ingenting! Icas bärkasse var 10 kronor dyrare än Willys och långt fulare färger!
En ros så vacker och grann blev lämplig på kyrkogården som komplement till de övriga blommorna. Can a biz tro.

Som tidigare nämnts behöver man knappast bilder på allt i inläggen. Det är knappast det väsentliga utan texten är nog det mest unika vilket den alltid är! Texten blev kanske "grötig" men det löser sig i vattnet.

Paxat, Saxat Som Flaxat Lördag 27 Juli

Slutar förvånas gör man nog aldrig, åtminstone inte i dessa tider där man till och från undrar vilken planet somliga innevånare härstammar ifrån.
Kan vara möjligt men det är ändå inget för en som passerat 50 med råge och litar noll på dessa fordon man hellre kallar trampbilar, blir sannolikt en övergående trend när olyckorna ökar med dessa ekipage.
Som tur är är man inte drabbad av den bristen då man har det egna "apoteket" påfyllt och redo att konsumeras. Sämre tider väntar nog så det är än så länge lugnt, framåt hösten och vintern blir det att påbörja "ny period".
Man hade för sig att det var redan 2008 men det kan vara mindre rätt eller så är det korrekt medan tidningen har fel, inte första gången. Det måste ha varit 2008 när 2009 hände mycket annat.
Föga förvånande narkotikabrott slår betydligt högre än misshandel vilket tycks ha passerat mångas medvetande!😆
Så även kvacksalveri! Gynnar läkemedelsindustrin dock aldrig enskilda berörda.
Moderaternas mörka historia rätade ut de flesta frågetecken som kan ha funnits! Kan ha tagits bort från dutuben. Vilseledande Ego parti sedan begynnelsen!
Låter osannolikt när en spärrad dito uppnår laglig hastighet medan ospärrad och ej strypt dito vida överskrider tillåtna hastighet! Can a biz tro.

fredag 26 juli 2024

Systemet Den Idiotiske Böneutroparen

Märklig rubrik på inlägg kanske men såhär på en eftermiddagskväll efter att ha fotograferat, redigerat, glömt viktiga dokument (kvitton) så kan man enkelt konstatera att det är fredag och äntligen helg! Ytterligare en måttligt dryg men olidligt varmt arbetsvecka har passerat dock inte sedan sista inlägget.
Alleträd som av olika anledningar skräpar ner med fröer eller vad i helvete det är, ingen tycks bry sig när det inte verkar vara viktigt. Medan man satt och väntade på skrotbussen med förkastlig avgångstid tog man några bilder.
Det blev 2 kaffedrycker i morse när man knappt hade fem droppar hemma. 
Smakade okej trots allt och i brist på riktigt kaffe duger det hellre än skosulan L'Or de har i kaffemaskinen på jobbet. Hazelnut är mild mellanrost kaffedryck medan Tripleshot är espresso dock väldigt mild sådan.
Efter jobbet åkte man sedvanligt buss och hämtade paketet med DVD filmer och allt såg bra ut som synes, följesedel.
Samtliga 10  är med vilket ger 18 filmer kvarstående, somliga kan bli trevligt att se såväl som repriser vilket här är endast EN av filmerna resten var och är okänt och vida varierade årtal där äldsta är från 1970 och nyaste från 2019! Det är lite av ett lotteri med filmer när man inte följer några som helst riktlinjer typ populära filmer eller årets filmer och liknande.
Innan bussen avgick hann man med att handla drycker men insåg vid hemkomst att det blev Barebells proteindryck istället för den andra man tidigare köpt. Vimto blev då rätt i alla fall. Proteindryck är alltid hutlöst dyrt!
Hallon, Jordgubb, vanilj, banan, choklad.
Alldeles åt helvete för trött för att fortsätta! Var man och klockan hann passera 23 innan man slocknade för att kort därefter vakna av kramper i benmusklerna pga överaktivt arbete! Tropiskt klimat hjälper till att man tvingas anstränga sig extra mycket. Tack och lov! har 2 klimatanläggningar installerats på jobbet för 2 år sedan så arbetsklimatet är drägligt.
Det var då själva jejvulen vad de höjt ockerpriset på flergångskassar!!!😱 ALLA livsmedel med rött streck under är över ockerpriser som gör att de förlorar kunder och förhoppningsvis slår de igen så att samhället kan få fram något bättre!
Så heter pizzan man köpte 🍕 efter att man lämnat livsmedel och paketet i bostaden, supergod och absolut chark och mejeriproduktfri! Definitivt värd 105 riksdaler. I torsdags blev det en annan pizza som delades så att man hade middag torsdag lunch fredag. Can a biz tro.

Hämtat från DVD videon
När man har en hjärtsjukdom känns det viktigt att få veta så mycket som möjligt som kan förändra sämre cirklar till förbättringar av livskvaliteten. Äntligen känns det som att man är på ingående att ta igen av DVD videos man velat haft men av naturliga skäl inte lyckats få tag på.