söndag 28 juli 2024

Filmtajm Söndag 28 Juli

Film från 2009 titeln Sebbe hade man misstankar att det skulle röra sig om en annan mer känd person men så var aldrig fallet (tack och lov!) Istället handlar filmen om en ung kille som hittar en hel del gammalt skrot som han tar reda på och fixar till bl a belysning av mängder glödlampor. Hittar även en icke fungerande motorsåg som han demonterar i molekyler och sedan skruvar ihop. Som det stod på stickern "Sebbe planerade aldrig att bygga en bomb, det bara blev så..." Pga olika obehagliga upplevelser kan man förstå varför det blev så. Filmen är både enkel och smått komplex. Såvitt man vet är det inga kända namn i rollistan. Även om slutet var mer oväntat så måste man säga att man uppskattar filmens handling när man inte hade några som helst förväntningar. Can a biz tro.
1 timme 19 minuter lång är filmen. Trots det är den ändå sevärd för de som uppskattar denna typ av drama underhållning som visar en verklighet av nutidens klimat och dess problematik som oftast ses förbi tills det händer något. Trots det har myndigheter mfl svårt för att inte säga omöjligt att förstå varför människor gör vad de gör.

1 kommentar:

  1. Snart helg igen och då kan det bli mer filmtittande och personliga reflektioner på dessa, om än gamla filmer och tidigare Tv serier, men när man aldrig sett dem tidigare förblir de "aktuella" personligen. Orsaken varför man beställer begagnade filmer är att åtskilliga år har man helt enkelt missat filmer pga att man i livsmedelsbutiker funnits rena skräp filmer utan något som helst värde eller kvalitet, ren underhållning eller tidsfördriv.

    SvaraRadera