lördag 27 juli 2024

Lördagkväll 27 Juli

Det finns finare uttryck för det man gör här i varje inlägg - dokumentera. Exakt vad man gör och då finns det åtminstone på nätet men även som sparat.
Vit choklad okej Caramello skaplig bra pris. Oftast blir det mesta överraskning när man sedan granskar kvitton.
Första anhalt blev att handla tobak för kommande månad. Chokladkakor köptes främst för att de var skapligt pris på. Smakade några bitar Caramello vilken iofs var hyfsat okej, tänkte osökt på caramel och mello mängder av socker och annat onyttigt och ffa cancerogent så det blixtrar likt hela himlavalvet täcktes av åskblixtar Blietzkrieg boom!
Egen bild ovan, trevligt komplement 5 stycken guldbarb fiskar ger lite mer färg.
Sedan bar det av iväg till djurbutiken där man fann lite färglatt komplement till akvarium ett, 5 stycken guldbarb. Vilket blir första steget mot att samla olika arter i ett och detsamma akvarium. Minns att man har haft kopparbarb tidigare vilket blir längre framöver. Platy finns i regnbågens alla färger liksom en hel del andra arter. Dvärgkulfisk lär knappast bli igen när dessa är fenbitare var dock super effektiva mot ohyres snäckor!
För närvarande gäller guldbarb. De är väldigt charmiga men restriktiva kopparbarb lite som humlafisk eller smörbult som de även kallas.
Kardinaltetra, guldbarb, guppy, albino pansarmal fungerar riktigt bra!
Amano räkor är alltid intressant Tog aldrig någon bild på dem innan de åkte ner i akvariet. De liknade främst Nano räkor vilket kan bli bra tillskott när de äldre tacklar av.
Khuliål i 20 liters akvariet. Snabba likt blixten?, har aldrig haft arten tidigare.
Likaså med klogrodorna som köptes 2 stycken bruna så nu är det 4 små men ack så snabba krabater. (kanske blir uppdatering imorgon). Det blev även 3 stycken Khuliålar vilka fick plats i 20 liters akvariet när de ännu är relativt små cirka 4-5 cm. Bild kommer imorgon.
Man lyckades otroligt nog att fånga 2 eller samtliga 3 på bilderna.

Naturligtvis förstår man att 20 liter inte kommer att räcka till för 3 stycken ålar ifall de skulle komma att bli 40 centimeter långa. För närvarande verkar de trivas som fisken i vattnet i alla fall.
Handla livsmedel är alltid nödvändigt vilket det blev vid sista stoppet 
Det blev betydligt mer än man hade planerat. Allt är bättre än ingenting! Icas bärkasse var 10 kronor dyrare än Willys och långt fulare färger!
En ros så vacker och grann blev lämplig på kyrkogården som komplement till de övriga blommorna. Can a biz tro.

Som tidigare nämnts behöver man knappast bilder på allt i inläggen. Det är knappast det väsentliga utan texten är nog det mest unika vilket den alltid är! Texten blev kanske "grötig" men det löser sig i vattnet.

1 kommentar:

  1. Hann aldrig ta några bilder på de 2 små dvärgklogrodorna lika lite som de 5 Nano Amano räkorna, tids nog lär de visa sig vilket de andra faktiskt gjorde för något tag sedan. Det man främst siktade på var att göra så exakt som möjligt gällande hanteringen med påfyllning av vatten i respektive påsar för att vänja fiskar, grodor, räkor och ålar vid akvariernas vatten. Vattnet de fraktas i påsen är ju en annan kvalitet än vattnet i akvarierna vilket man tidigare aldrig tänkte på. Jämförelsevis med skillnaden på luften i Stockholm och Norrland eller luften i Sverige jämfört med klimatet i England eller Usa. Det tar den tid det tar för fiskar, grodor, räkor och ålar att "acklimatisera" sig vilket man lärt sig med tiden under de 15 år man haft akvarium.

    SvaraRadera