fredag 12 juli 2024

Fredag 12 Juli (råkka å rylla)

Idag har man arbetat gratis, när man glömde idiot instämpling. Får man ändå något för den här dagen går ju allt till skatt sedvanligt! Det blir en helg i lugnets tecken men inte mindre aktiv ändå! Man har filmer att se, tidskrifter att läsa, magasin att läsa och surfplattan att kolla upp nyheter och väder med mera.
Sveriges billigaste matkasse är sanning med modifikation till stor del lögn! Förra året handlade man frekvent där men när skillnader på priser minskade markant mot den lokala butiken och bilen inte gick att nyttja blev det per automatik att handla lokalt! Sedan man "missade" marknadsdagarna 1990 har man fått känslan av att alltsammans helt tappat värde med åren har man tappat allt gällande glädje, glans och festligheter och allt trevligt som fanns under 80 talet och halva 90 talet helt har passerat revy och hela arrangemanget är totalt omvänt till något obeskrivligt trist tyvärr! Can a biz tro.

År man minns att man fann köpvärt på dessa marknadsdagar var 1991 dekaler någon keps och lite annat, 1995 vinylskivor av affektionsvärde, 2008 (DVD video Modstrilogin) för övrigt har det varit samma utbud marknad efter marknad. Tidigare har musiken varit fri och det har nog samlat åtskilliga åhörare. I år finns avsikten att åhörare tvingas betala för ej annonserade evenemang som musik arrangemang. Kan resultera i bakslag ifall fanatiska åhörare avböjer från att besöka marknaden kvällstid. När det tidigare år var gratis var man ändå skeptisk så i år avböjer man helt från hela evenemanget.

1 kommentar:

  1. Fredag och lördag blev det naturligtvis inget besök på marknaden. Fredag pga att man jobbat hela veckan så den slocknade man tidigt på. Lördag blev det annat vilket man bara är glad över. På 80 talet såg man fram emot marknadsdagarna med stor glädje år för år. Det var årets höjdpunkt att få vara ute på marknaden och handla sånt som var iögonfallande och lockande där och då tygmärken, plåtknappar, trevliga intressanta saker även om det kunde vara intressant för stunden, oftast hade man inte så mycket att röra sig med men det räckte ändå oftast till. Det är lite av historia över dessa marknadsdagar.

    SvaraRadera