söndag 14 juli 2024

Marknad, Handla, Surfplattan Söndag 14 Juli

Innan man gick till affären för att handla livsmedel passade man på att kolla av marknaden lite lätt.Sommar och sol.
Intressant utställning av klassiska korgar var det första man fick se. Pris? 150-200 kronor styck. Hantverk? Ingen aning.
Blandningen var inte så skiftande som man hade kunnat tycka oliver verkar ha varit populärt på tidigare orter när det fanns 2 stånd med såna, minst 2 stånd med godis ormar och annat godis kanske 3 stånd. 1 hade förvånande nog naturgodis i mängder men man stod över.
Det märktes att det är söndag före klockan 12 genom att det inte var alltför mycket folk i farten. Trots att man aldrig såg något direkt av intresse fanns det sådant man hade kunnat köpt.
Antagligen hade många knallar gjort som de brukar göra eller åtminstone har gjort tidigare år - passerat orten och åkt vidare till Åsele utan att behöva stressa.
Gick in på affären och handlade vad man skulle ha för bl a kommande vecka. Utanför togs några lämpliga bilder 
Det kan mycket väl hända att man är efter sin tid när det inte fanns ett enda stånd med DVD video filmer, Hampa produkter eller återförsäljare av Klockargårdens fasta tvålar eller Jordklok produkter! Istället fanns Golden Products super 10 och krims krams, rotborstar, varma chips, flick och damkläder, wokade hamburgare, Cherios och ännu mer som fiskedrag.
De hade i alla fall tur med klimatet och vädret soligt och fint, lagom temperatur i luften. Priserna var dock som att inflationen pågick fortfarande! 
Baby t-shirts med tryck 199 kronor styck, dryck underlägg 149 kronor för några stycken. Rena rånet i många fall. Nej, då fick det vara dessutom enda betalningsmetoder var kontanter eller swish! Kort eller inget köp gäller alltid!
Fördelarna med surfplattan är lagrings utrymme och naturligtvis snabbhet som smidighet. Spel kommer aldrig någonsin att installeras på surfplattan!
MicroSD kortet är lämpligt som komplement till internminnet i surfplattan. Can a biz tro.

Självklart fyller man internminnet tillika microSD kortet med bilder och filmklipp än appar och idiot spel.


1 kommentar:

  1. När den ekonomiska delen är superviktig kan man inte bränna mer än att man ser att man klarar sig fram till månadens slut. Som lågavlönad grovarbetare är det aldrig fett ställt även om man inte lever under existensminimum. Lyxen att skaffa surfplattan drog iväg trots att den tingade under 5000 kr mediciner behöver man tack och lov inte pynta för när man har "frikort" fram till början av augusti men det är kring utgifter som drar ner möjligheterna och bränner hål i den lilla buffert man har.

    SvaraRadera