lördag 20 juli 2024

Härliga Helg Lördag 20 Juli

Det är precis vad det är och arbetsveckan har passerat och trött har man varit på kvällarna.
I tisdags vräkte regnet ner som spön i backen rejäl rotblöta är milt uttryck, man blev inte så blöt när man gick ner till busshållplatsen ändå. Men det var inte värst nederbörd just då heller.
Någon av dagarna nåddes man av ett komiskt bedrägeriförsök vilket naturligtvis blockerades och rapporterades. En gång räcker!
Igår fredag efter lunch kom ytterligare ett skyfall regn som rensade gator men det blev tropiskt klimat utomhus vilket man kände av även inomhus. Somliga hade rejäl otur som synes.
Vilket gjorde att man gick ner för att kolla upp så att man inte själv blivit drabbad såsom maj 2019.
Surfplattan med för ovanlighetens skull om utifall man skulle tvingas dokumentera eventuellt inbrott.
Många affärsverksamheter tycks ha drabbats av IT-kaoset. Med några dagar kvar på busskortet hoppas man att de fått det löst till på torsdag annars skruvar det sig med resor t/f jobbet och bilen är inget givet alternativ ifall det blir långvarigt! Can a biz tro.

Naturligtvis har man reflekterat över mängder av annat och gjort skärmdumpar på långt mycket mer än man lagt in här men det som representeras här är i alla fall en ringa del man annars inte har minsta möjlighet att kommentera.

1 kommentar:

  1. 24-26 millimeter regn är ganska rejält när det varit varmt och man ser på gräsmattor och växtlighet innan regnet kommer. Sms är välkomna när det gäller registrerade avsändare man skrattade gott åt "meddelande per post" och resten skräppost och blockering så slipper man förhoppningsvis lite sånt skit framöver. Jo igår såg man regnet likt vattenfall smattra ner på gräsmattor då är det skönt att vistas inomhus! Maj 2019 hade man haft ovälkommen påhälsning i förrådet och förlorade en rondellkap maskin och hävstång till domkraften. Bra bild tagen med surfplattans kamera. Får de inte problemet löst och man inte kan lösa hos information lär man inte kunna åka buss fram till de har löst det. Märkligt hur bräcklig IT säkerhet kommuner och företag tycks ha när privatpersoner oftast har 5-10 gånger större säkerhet mot attacker, kapningar och annan skit som de listiga dräggen tycks ha, snålheten bedrar visheten är ett gammalt välkänt uttryck vilket sannolikt stämmer mer än utmärkt överens med dessa företag och kommuner.

    SvaraRadera