fredag 6 januari 2023

Där Rök Allt!

Man jobbat ihop under november månad och några 1000 lappar är kvar. Som tur är har man väsentligt bättre ekonomisk behållning idag än tidigare år. Kanske därför att intresse områden skiftat markant, man har det mesta och behöver inte slösa medel på olika föremål längre.
Köpte 2 par nya halkskydd när övriga 4 par reducerats till 2 borträknat special halkskydd. Dessa par köptes hos Ica för 2,5 år sedan och det andra är riktigt gamla där man endast bytt stiften medan ursprunget köptes 2014 eller något. Paret man fick i julklapp förra julen är det hela paret fräscha plåtbleck. Behövde dock till andra par skor så det fick bli 2 par nya.
Blir intressant att se huruvida dom kan komma att fungera eller falliera. I sämsta fall går det kanske att sälja dem vidare när åtminstone storleken är större än de flesta. Kan ju hända att det eventuellt blir bra till slut. Det vet man aldrig helt säkert.
Kan hända att man kollar upp ifall det finns kvar online butiken man beställde ifrån för några år sedan. Kan ha varit 2019 och tyvärr lossnade 1 halkskydd vilket gjorde att man har 1 kvar! Så typiskt men finns dom kvar till "rätt kurs" kan det hända att man beställer nya för den modellen är prima rejäl.
Jomänn, allt man handlar nu såsom livsmedel har stigit med åtskilliga kronor vilket även halkskydd som år 2014 kostade 90 kronor paret, 40 kronor på 8 år men allt under 500 kronor är prisvärt och en mycket billig livförsäkring! Can a biz tro.

All livsmedel är nödvändigt! När chark och mejeriprodukter är uteslutna. Personligt beslutsfattande. När man var på väg från affären kom man ihåg att det är ju röd dag och då har inte apoteket öppet och livsmedelsbutiker har inte vad man var ute efter. Nåja, kommer en dag i morgon när sista receptbelagda hämtas.
Beställde rejäla halkskydd för någon timme sedan när "XL" känns tveksamt och isryggar där man ska gå gör att gamla halkskydd med nernötta stift blir likt plastpåsar på skare eller snöklädd väg! Kostar visserligen mer än "Stabilicers Lite" men är storlek för vuxna! 49-50. Det kräver en redig Karl.

2 kommentarer:

  1. Så är det ju, kraftiga rejäla doningar för långa människor med stora storlekar på skor (strumpor mm) barn halkar sällan men där har många halkskydd försäljare fått hjärnblödning när de tar in storlek 25-43 och max 46 när vuxna oftast har 40-51 i skostorlek! Mycket livsmedel men inga halkskydd kan innebära förlust av allt man handlat när man lätt halkar på pudersnö som lagt sig på isen! Man blir aldrig mindre cynisk ju mer bluff, båg och bedrägerier som uppdagas via bl a media! Stollar (psykologer mfl) som tror de kan pracka på folk allt möjligt tjänar alldeles för mycket pengar och borde hamna i rännstenen så att de lärde sig läxan om livets alla eländen. Då knep dom igen.

    SvaraRadera
  2. Inlägget var klart redan vid 15 men man var för trött och behövde sova därför blev det publicerat efter 20 och sedermera uppdaterat lite senare. Halkskydd är billig livförsäkring och då kan man kosta på sig så att man klarar sig bra tag framöver! Med kännedom om 5 månader barmark och 7 månader lynnigt och diffusa väder och klimatväxlingar är det klart värt 500-700 kronor att komma sig till och från jobbet utan att någonsin hamna på sjukhus! I dessa tidevarv med alla fullbelagda sjukhus skulle man tvingas stanna hemma och inte få någon hjälp alls! Då är 500-700 kronor smågrus i jämförelse med sjukfrånvaro på veckor upp till månader! Även om just januari är kärv månad rent ekonomiskt.

    SvaraRadera