tisdag 10 januari 2023

Skönt med Lösningar

Som får en att återfå förhoppningar, i hopplöshetens tidevarv.
Gamla lampan som visade sig vara trasig huruvida det var så i somras när glödtrådsvakt lyste men samtliga lampor lyste likaså backljus, blinkers och skyltbelysning. Samtliga lampor lyste.
Blir att skaffa nytt glas till bägge baklyktor. Har det inte bytts sedan bilen var ny kan det vara dags att så göra.
Vänster bakljus tack och lov intakt däremot behöver lyktglaset bytas vilket kommer att ske på sikt.
Tidigare var den lyktans halvljus lampa trasig, innebär att det är olagligt samt kan orsaka irritation i trafiken. Snobb? För att man vill att något så viktigt som belysning ska fungera knappast! Trafiksäkerhet framför allt.
köpte en trattsats när det är något man kan och behöver i bilen, i hushållet och kanske något mer. För att slippa spilla ut innehållet när innehållet är begränsat eller ska räcka till mer än 1 behållare.
Köpte även den även fastän man inte äger någon gran och aldrig heller kommer att köpa någon! Ibland köper man ifall någon annan är på jakt efter just en sådan i tider när den tiden är i antågande. Inte för att tjäna på "affären" snarare kunna tillgodose någon som är i behov av en sådan. Can a biz tro.

2 kommentarer:

  1. Framtiden ser osäker och kärv ut med åtskilliga återstående uppförsbackar även om man fått vana när i princip hela livet varit en enda lång uppförsbacke personligen som ekonomiskt. Det har gjort att man vridit och vänt på mycket vanor, levnadsvanor, livsvillkor och senaste 2 åren inköpt det mesta sedan tidigare år så man har kunnat leva utan att tvingas låna för att kunna leva! Alla föddes ju inte med guldsked i munnen och matjord i fickorna och guldmynt i en kista många uråldriga uttryck som gör sig gällande i allra högsta grad idag med lågkonjunktur, inflation, elräkningar långt överstigande mänskliga betalningsmöjligheter och allt annat som oroligheter i främmande länder, politikers grodor och byråkraters omdömeslösa handlingar mm mm. Sedan år 2020 har alla förutsättningar totalt förändrats radikalt och skoningslöst där myndigheter dribblar med och vilseleder befolkningen som består av lättlurade lämmeltåg. Mycket återstår att skriva men det tillför egentligen inget när ingen ser eller hör där emellan är det folk som dör.

    SvaraRadera
  2. Schysst att få ordning på nånting över huvudtaget i dessa kärva tider av svineri, skamlöshet och svindleri! Gott personligen att få saker och ting att fungera som belysning fram och bak och bytt till nya torkarblad så slipper man förlora sikten när det är så viktigt åtminstone kvällstid. Tratt set är alltid nödvändigt när det är så lätt att droppa eller spilla ur flaskor och dunkar frågan man kan ställa sig är om dom håller för olika vätskor som T-röd, glykol och bränsletillsatser? Julgransbelysning kan alltid sparas och säljas när tiden är aktuell då kan man få ganska bra för en sådan förpackning. Tungt i arbetet gå hå jaja.

    SvaraRadera