söndag 15 januari 2023

Sällsynta Kanske Udda Vinylskivor

Något man aldrig tänkt på när man äger otaliga antal vinylskivor är värdet på dem. Har väl något 100 talet 7 tums singlar.
Detta är en av dem. Alice Cooper "school's out" med B-sida "Gutter Cat" från 1972. På välkända Discogs finns just detta konvolutet inte! Ej heller konvolutets baksida som ser ut på följande sätt.
Huruvida det är något sällsynt, udda eller märkvärdigt får någon annan avgöra. Man har aldrig haft och kommer aldrig att sälja den oavsett värdet. Likaså med övriga Vinylskivor. Däremot har man köpt dom förr och 4 stycken som köptes för inte alltför länge sedan var de på bilden nedan.
Anita och Televinken "barnens trafikklubb" som man fann av en slump på loppis för åtskilliga år sedan. Naturligtvis är själva skivorna både knastriga och välspelade men man minns dem när man spelar dem även om det var från mitten av 70 talet och dessa säljs heller aldrig. Dom som aldrig ägt vinylskivor har heller aldrig fått affektionsvärdet, det personliga värdet för dessa. Man har mängder LP, maxisingel, mini LP och singlar som står utan att för den delen ta onödig plats. Dom har sin plats där man ömt förvarar dom. Can a biz tro.

2 kommentarer:

  1. Äntligen! Vinylskivor det bästa som fanns förr i tiden och de som hade begreppet att bevara dessa alster har dem kvar i olika kondition och tillstånd! Visst har man det liksom stereo anläggning med högtalare och allt. För oss som växte upp med detta enda alternativet ja även kassettband. Datorer? CD? DVD? Kom långt efter i utvecklingen och konsumtionen. Den Alice Cooper singeln med konvolut tillhör säkerligen det mer sällsynta och kan ligga högt på marknadsvärdet (om den skulle bli offentlig "villebråd") men så dum skulle ägaren aldrig bli! Televinken singlarna kan säkert vara värd stora summor för samlare världen över.

    SvaraRadera
  2. LP och 12 tums skivor kan vara hundratals dock under 500 när man aldrig varit avsiktlig samlare utan bara handlat och ställt in i stereo rack för att sedermera upptäcka att tomma utrymmen minskat drastiskt likt i DVD hyllan vilket är en fd bokhylla man gjort om till DVD hylla istället när böcker inte är fler än dom får plats i annat utrymme. Skivorna spelas sällan eller aldrig. Tas dock fram när lusten faller på och spelas med största försiktighet. Så var det är det och förblir.

    SvaraRadera