måndag 30 oktober 2023

Yez! Det Här Har Man Väntar På

Man gick in på kiosken och kollade runt men insåg illa kvickt att det inte fanns något av intresse i tidningshyllorna.
I stället blev man sugen på dessa oemotståndliga läckerheter och så blev det, vad man förvånades över var att kvittot såg märkligt ut. Trodde och tänkte "spela roll det blir 128 kronor men det är det värt" 
Så var det med det. 4 utsökta glassar till priset av 50%, det tackar man för!😋 Can a biztro tro.

Trött likt en zåmby men man vegrar ge upp. Man "jobbar och går an" på jobbet men så vet man ju att det ger ett resultat som är bra, latmask-simulant-mytoman- fiskmås-glappkäft-indolent-pannlobs dement-snyltgäst-jättebaby åtskilliga överensstämmande diagnoser hos enskilda sk "medarbetare" som satt i system att utnyttja oskyldiga pga  personliga problem som egentligen härstammar från privata relationer.

söndag 29 oktober 2023

Söndagkväll 29 Oktober

Det enda man känner är att man är långt ifrån redo för ny arbetsvecka, känner någon form av obalans i knoppen, skaller och knepigt tillstånd som om hjärtat inte vill riktigt vara med. Man får se hur man känner sig imorgon.
Hittade några gamla bilder i externa hårddisken bl a den ovan minns dock inte från vilken programvara kanske sista och bästa skrivaren man haft.
Ser ut som något halssmycke texten stämmer med undertecknad.
Sista bilden av Iomega externa hårddisken som var mycket bra.
Den pjäsen köpte man hos MediaMarkt 2017, användes ganska flitigt under några år. Vegoburgare fungerar dessto sämre.
Bild på Intenso extern hårddisk efter att Iomega blev stående. Håller än idag.
Kalender rätt år för personlig kännedom dagen man föddes på.
Oj! Den är mycket gammal cirka 33 år gammal men passar bostaden man bor i.
Det modemet har man och vilken fart det har! 10.2 Mb nerladdning och 5.75 uppladdning. Inte illa pinkat.
Streamer dekal man skänkte bort till någon som ändå vägrade betala för den.
Visst hade hela världen varit utsökt utmärkt utan fri tolkning av den religionen.
Plast dekoration vilken man inte tagit ur förpackningen ännu, det kanske blir nästa helg eller något.
Baksidan av förpackningen med dekorationwn. Can a biz tro.

Söndag 29 Oktober bra!

Känns skönt att korrekt klockslag är inne igen. Har alltid varit emot idiotin att ställa om klockan till olika tider! Det började tyvärr 1980, finns att läsa om.
Upptäckte att det fanns 2 inhandlade burkar fiskfoder! Det kommer att innebära att fiskar och grodor har mat till nästa sommar utan att varken snåla eller vara generös. Normal utfodring helt enkelt.
Har ingen direkt aning när de köptes men absolut inte samma månad mest troligt med åtskilliga månaders mellanrum. Är iofs bra att slippa åka och köpa på drygt något år men annars mindre ekonomiskt när man har en ersättning och även om summan per burk inte kan jämföras med något väsentligt är det förkastligt när man inte har behov av mer än 1 burk. Tyvärr är minnet inte på högsta nivå.
Som tur är kostar mediciner desto mindre när man betalar 0 kronor för dem sedan man uppnådde frikort för några veckor sedan.
Annars hade det blivit "blödande" månader med tanklösa summor för livsnödvändiga mediciner! Dessa 2 hade gått lös för 5064 kronor! Hade borrat hål i konto och personlig konkurs hade blivit verklighet.
Vad man egentligen tycker om galenskapen. Det är borgerligt intresse för att sparka på de som redan ligger! Arbetare som har det illa nog så att det räcker och vida sträckt blir över!
Vintertid är den enda korrekta termen vilken möjligen kunde utbytas mot PERMANENT tid! Gusukk. Can a biz tro.

Uppvuxen i arbetarklass familj fick man tidigt lära sig fysiskt arbetes viktiga beståndsdelar nedlåt aldrig att vara bidragslyftande så länge armar ben, händer och fötter är i behåll och fungerar som de ska! Ädelt uttryck från förr löd de som icke vilja arbeta skolen icke heller ha behov av att äta! . Vi lever tyvärr i ett land vars vattendelare är flertalet det finns dock ansvariga till det mesta som hänt och händer många av dessa lyfter villkorslöst drömmars löner utan att vilja utföra minsta motprestation! Det vore överflödigt som fullkomligt onödigt att förtälja vilken yrkeskategori det gäller.

lördag 28 oktober 2023

Lördag 28 Oktober

Satt ett bra tag i förmiddags och sökte bild på NEXT webbkameran men förgäves den finns endast i minnet samt kort och filmklipp tagna med den det är det enda som finns kvar har inte en susning ifall man sålde den eller skänkte bort den vet bara att man hade den.
Nåja, man åkte iväg till schtan för att handla tobak, akvarium delar och livsmedel. Visst blev det så första anhalt blev att handla tobak men oj, vad mycket bilar som tog upp parkeringen! Fullständigt galet antagligen för att handla Halloween godis och föremål. Hade tänkt köpa något med anknytning till Halloween men kom på att man redan har tillräckligt sedan tidigare år.
Förutom dessa 2 objekt finns annat.
Såsom stavljus, blockljus och värmeljus även en del annat vilket får räcka för egentligen 1 enda dag och kväll. Tände de båda ljuslyktorna och ställde dem på balkongen, bytte batterier i skelettet och ställde fram värmeljus hållare som annat alldeles nyss, även om Halloween infaller först på tisdag 31 oktober.
Behövde alg wafers när de för länge sedan tagit slut blev även 2 förpackningar röda mygglarver, 1 flaska Carbo 1 flaska Ferro till växter i akvarierna och en plastväxt till fjärde akvariet för halva priset. Därefter blev det traditionellt livsmedel vilket kommer att räcka länge.
Fördelar med digitalt kvitto är flera.

Det blev en hel del kassar inklusive ryggsäcken Willys kassen vägde bly tur att man har vagnen från bilen till bostaden.
Insåg att man behövde tanka så det blev att göra så att man har drivmedel i tanken (tillsammans med blyersättning, K skydd och något mer som är bra inte att glömma rödsprit mot isbildning!)
Den ingår i mediciner man tvingas ta för hjärtat, så det kan vara del av orsaken varför man ibland har ont i ryggen och nummer 1 är ibland rena floden.
När man letade bild på NEXT kameran dök den upp. Hade varit mest intressant ifall den fanns i fysisk butik till samma pris. Can a biz tro.

Slokum slokum ballarner som något syskon brukade uttrycka sig. Lyser gult för batteriet dags att ladda när det är 20% kvar. Över och ut.

Naturligtvis glömmer man inte ställa tillbaka klockan! Nu är det ju viktigt.
Klockradion och andra mekaniska urverk får man ställa om rent fysiskt som tur är behöver man inte göra det på Android när det antingen finns automatiskt eller en funktion man kan välja.
Apropå omställning av klockan till vintertid finns ju alltid såna som gör mycket väsen för ingenting. Antingen gör man det dagen innan eller samma dag om än timmar senare. Klart onödigt ändå!

fredag 27 oktober 2023

Personlig Datorers Historia del 3

Har försökt hitta bild på lilla NEXT kameran en liten svart med internminne som kunde överföras bilder via kabel där man antingen tog bilder åtskilliga av sämre kvalitet eller mindre antal med hyfsad kvalitet alternativt 17 sekunders rörlig bild.
En av många bilder tagna med NEXT kameran. 
Tyvärr hittade man inget på externa hårddisken och absolut inget på internet! Fann däremot ir DA adaptern 
man köpte i enkom för att kunna överföra bilder från Samsung GSH-X600 mobilen sålde eller gav bort den när mobilen såldes till någon.
Hade som tidigare nämnts en scanner som blev använd långt utöver alla gränser till allt möjligt vilket gjorde att glaset blev smutsigt och dammigt, avhjälptes med något skonsamt putsmedel och duk.
När XP datorn inte hade Bluetooth köptes en extern Bluetooth USB sticka med antagligen medföljande installations disc så att man kunde föra över bilder och filmklipp från olika mobiler som Nokia 2760, Samsung B2700 mfl.
Discen var miniformat men fungerade trots allt när DVD drive hade 2 dimensioner i disc släden.
En av 2 streamer dekaler man beställde ifrån Old Eagle den sattes på en gammal bil. Passande nog.
ytterligare en streamer dekal man beställde, hade även en streamer dekal med förkortningen "A.C.A.B." som många vet vad det betyder sålde den till någon så den enda man har kvar idag är den på bilden. Passar absolut inte in någonstans alls varken bakrutan på bilen eller annanstans än där den befinner sig.
Den lilla ovanför den större streamer dekalen sitter fastklistrad på en tyg poster man köpte på marknaden något år den fäste man upp på väggen till sovrummet tillsammans med 1 annan tyg poster, 2 back patches och 12 små tygmärken. Can a biz tro.
Det var nog 6 streamer dekaler man hade sammanlagt. Tyg poster nedan.
Texten uppdateras senare på söndag.

Något Blandat Något Gott Fredag 27 Oktober

Uppmärksam som man är upptäckte man lite missade bilder men man hinner inte allt under arbetsveckan.
Som den bilden på livsmedel man köpte i onsdags kommer upp idag istället.
Upptäckte på Moto e6 play i skärmdump programmet att förutom beskärning och infogande av text kan man även infoga uttryckssymboler vilket man gjorde.
Igår torsdag blev det lite livsmedel där man egentligen slutat handla. Glassar var dyra hamburgerbröd likvärdigt pris som Willys.
För 4 år sedan kostade samma modell 585 kronor hos MediaMarkt. Tursamt nog köpte man en C3 perkolator bryggare då.
Idag löste man ut mediciner, köpte receptfria läkemedel samt 2 tuber  vätskeersättning.
Bra pris på förbrukningsvaror! Tack och lov har man frikort på mediciner så det enda man betalar för är vad som framgår av kvittot.
Efter Apoteket gick man till butiken man ytterst sällan hinner besöka under arbetsveckor, när man inte jobbar på orten. Bad är parfymerad ättika istället för sköljmedel vid tvätt av kläder. Har tidigare använt 12% ättika när man främst är ute efter att få den behaglig och absolut bakteriefri! Denna gynnar även tvättmaskinen vilket låter bra, doft av rabarber är ju aldrig fel! Blockljus i ovanliga färger för att vara undertecknad men man kände att färgerna gul och röd är neutral oavsett årstid. 
Slutligen gick man till Nära och köpte 3 klassiska askar konfektyr. Visst är det gott med lite sött ibland även om man inte handlar konfektyr speciellt ofta.
Räknar inte Plopp riktigt som enbart konfektyr utan tillskott av energi och järn i kombination med saltlakrits eller original dessutom köps den absolut inte på eftermiddagen utan på morgonen något av en energi förstärkare vilket känns bra tidigare köpte man protein bar men tyvärr har dessa blivit alldeles för dyra dessutom fick man erfarenhet av gammal eller något Nicks protein bar som smakade plast! Can a biz tro.
För de som vill handla, fynda, är sociala.

Imorgon är en annan dag när det blir att åka och handla livsmedel när bilen är försedd med schyssta däck.