lördag 7 oktober 2023

Lördag Eftermiddag 7 Oktober

Känns härligt att få vara fri, rekreation som rehabilitering från veckans arbete. Man är segare, tröttare och utarbetad där många faktorer spelar in bland annat sjukdomar, hälsotillstånd och överarbetad när man jobbade åtminstone 75% på egen hand under veckans 2 sista dagar vilket tar ut sig genom extra trötthet dessutom det annalkande klimatet och mörkare morgnar. Ytterst negativ påfrestning.

När livsmedel har stor åtgång tvingas man åka och handla. Igår var det ju så jävla typiskt att regna 9.9mm vilket gjorde att det stod som spön i backen! Ekvationen blir då lätt att räkna ut så även fastän solen lyste var det fläckvis halka där solen inte hunnit "torka" asfalten naturligtvis. Dock klarade man sig tur och retur utan att kalva av vägen någonstans.
Kan bli något gott vid tillfälle framöver dels till helger kanske även veckor som omväxling till det traditionella på veckorna.
Det blev 2 påsar potatiskroketter 🥔 när man visste vad man hade i frysen. Gott komplement till vegobullar, vegoschnitzel, vegoburgare i princip det mesta.
Blir intressant att se hur den smakar men man ser helst att ha alternativ till det alldagliga annars riskerar man att hamna i en monoton cirkel (vilket man delvis gjort)
Man hade glömt att man redan hade köpt en påse vilket bara är desto bättre när varierat är bra på alla sätt och omväxling förnöjer.
Man har funnit livsmedel som fungerar till mediciner man tvingas ta. Finns de som hellre förtär Chark och mejeriprodukter när de sedan degraderar de som äter vegetariskt eller veganskt och glappar gapet har de sjunkit nedanför avgrunden och kan krypa tillbaka under den sten de kröp fram ifrån!
Helt makalöst delikata och utsökta livsmedel är juicy Burger, Quorn burger och vego schnitzel! En i det närmaste gränslös värld öppnade sig när man upptäckte alla dessa livsmedel.
När man antagligen lider av järnbrist är det hjälp på vägen att äta järnrika grönsaker vilket man köpte idag. Tids nog kanske balansen blir bättre.
Lite syndigt kan man unna sig emellanåt vilket det antagligen blir ikväll. Varma mackor med tonfisk och paprika. Något man däremot aldrig provat är minestrone soppa men det blir det ändring på kanske redan ikväll? Nåja man får se vad det blir.
Favoriter i repris! Jo, man mår förträffligt bortsett från yrsel och dålig balans men det befinner sig mest troligt på annan nivå.
Kvitton är som tidigare nämnts bra även om man blir rätt less på dem men när man laddar upp dem eller klistrar på A4 ark blir man kvitt dem.
Kommande vecka vilket ser mindre trevligt ut men vad ska man göra? Det är bara att ta tjuren vid hornen och åka till jobbet så länge hälsan tillåter. Can a biz tro.

2 kommentarer:

  1. Det blev Minestrone soppa med smörgåsar vars pålägg blev fantastiska Quorn och kroppen mår så bra på livsmedel som dessutom är nyttiga. Man märker att inre organen verkar ha fått nytt liv när man gör #2 och det fungerar perfekt! Att man dessutom successivt går ner i vikt är en fantastisk bonus. Man reflekterar över hur livet tagit en annan vändning och man tvingas ta det lugnare än någonsin tidigare vilket är påfrestande på tålamodet men det är bara att acceptera annars kan det föreligga att man riskerar att "pumpen" stoppar eller något liknande och då gäller det minuter att räddas från att "passera revy" vilket är alldeles för tidigt ännu. Finns de som vill äta gott och dricka gott trots sjukdomar som diagnoser de drabbas av, de blir naturligtvis inte långlivade likt de som inte kan acceptera situationen och ändra livsstil när de drabbas av sjukdomar som kräver extra mycket insikt och hänsyn.

    SvaraRadera
  2. Mat måste man ha när det tillför energi och fyller på reserverna i kroppen det mesta vego är utsökt och ger faktiskt både utfyllnad som vitaminer och kanske mineraler även om man kan komplettera med sojadryck, risdryck och kokosdryck sedan får väl Mb klaga bäst de vill. Tack för tipset om Minestrone soppa ja hellre havets läckerheter än chark och mejeriindustrins onödiga produkter!

    SvaraRadera