torsdag 12 oktober 2023

Inget Viktigt Bara Personligt

Vilket det alltid är. Man skriver aldrig för något eller någon annan än det personliga planet.
Blir intressant att prova den kaffesorten när det befintliga tagit slut. Stod vid hyllan och såg förpackningar ovanför och funderade länge och väl men det var svårt att läsa vad som stod på paketen, antog att det var något som skulle komma framöver. Då blev det andra nödvändiga kaffesorter än de som tillhandahålls av 3 och 4 bokstäver (vilka man i princip bojkottat pga ockerpriser trots inflationen!). Dessutom har den butiken stor förpackningar vilket de andra inte har!
Kan hända i nödfall att man köper den sorten framöver, tilltalar en egentligen inte men nöden har ingen lag och är mörkrost för påtaglig kan lätt mörkrost vara 1 alternativ när man har diagnosen man har och för stor dos koffein kan göra att pumpen tvingas pumpa febrilt.
Den känns allt annat än som alternativ när ett annat kaffe också är skånerost som tyvärr aldrig har fungerat alls, har aldrig varit annat än brunfärgat vatten!
Dock samma gramvikt förhoppningsvis till liknande pris. Undanflykter finns alltid men fåtalet håller! Dyrare produktioner kan kräva högre omkostnader men köper ingen får producenter sadla om eller sälja till företag som har råd.
Fin förpackning hjälper föga försäljning om innehållet knappast eller inte alls stämmer överens med förpackningars design.
En symbol som på allt för många förpackningar knappt är synlig ibland är den gömd på förpackningars baksida eller under en vikt del närmast klister strängen. Det har varit mer sällan tidigare att stora livsmedelsbutiker haft produkter med den symbolen, efterfrågan har sannolikt kommit på långt senare tid.
Alla möjliga olika märken som finns på olika produkter där alla inte tilltalar konsumenter vad konsumenterna avser, många konsumenter ser prislappen men bryr sig föga eller intet alls om annat!
Man får leta i butiken och se ifall den finns, annars blir det som med mycket annat att beställa. Det blir inte lika frekvent som tidigare när man har det mesta hemma. Dessutom kvarstår inflationen ännu och lär inte försvinna på månader eller år (enligt läsbara nyheter).

Med en ersättning motsvarande mikro dimension och mediciner, livsmedel och volymer annat man behöver tvingas man begränsa beställningar från dyra företag! Som man kan uttrycka det i någon ny sorts tappning av äldre ordspråk "100 hål att fylla med 10 möjligheter". Medan politiker lyfter 100.000 tals kronor utan minsta motprestation! Can a biz tro.

2 kommentarer:

  1. Upptäckte att bakom LaVazza burken fanns höghöjdskaffe paketet vilket blir bra när det befintliga tagit slut. Pga att man tvingades lösa ut mediciner tidigare månader i kombination med onödiga utgifter för bilen så flög ekonomin all världens väg visserligen livsmedel i lite överkant men ändå. Man bidrar sitt till klimat och miljö och värnar som jobbar för att möjliggöra det att bibehålla klimat, miljö och natur så gott man kan. Mycket har uppdagats de senaste 30 åren gällande företag och produkter som skulle ha varit vad de aldrig någonsin varit - klimatanpassade, miljövänliga och hållbara som åtskilliga andra krav som aspekter. Många är de att inte veta vad olika märken står för tyvärr.

    SvaraRadera
  2. Sveriges nationaldryck kaffe vill man sällan missa en njutbar kopp eller två av! Bra om det stämmer regnskogen och UTZ det gynnar något som inte alla förstår demokrati, solidaritet och drägligt liv och leverne.

    SvaraRadera