onsdag 18 oktober 2023

Onsdag 18 Oktober Som Det Skulle Sett Ut

Som det skulle sett ut baseras på vad man skulle ha gjort men inte orkade igår kväll pga tröttheten efter jobbet.
Den egna inläsningen av omslagsbilden till Modern Psykologi nr 7 2023. Som kontrast till allt i övrigt på nätet gör man sedvanligt med att läsa in även baksidan till tidskriften, vilket kan hända att man är relativt ensam om.
Det blev utan redigeringsprogram till hjälp hyfsat bra trots allt. Tidigare multimedia skrivare medföljde en installationsdisk till skrivaren samt redigeringsprogram till scanner delen. Numera är det nerladdning av programvaran och uppdateringar som gäller, skapa konto för dessa uppgifter.
Kvittot för tidskriften och 2 konfektyrer och man valde naturligtvis snabbkassa. Can a biz tro.

Apropå ensam så är man det även personligen. Det har man varit sedan 38 år tillbaka när man valde bort sk kompisar och bekanta för att istället välja egna vägar och stigar. Familjen består av möjligen syskon och de djur man äger i övrigt är man helt ensam och hittills lever man i alla fall. Ingen vet vad man gått igenom eller upplevt, knappast ens hösten 2020 när man drabbades av förmaksflimmer och hjärtsvikt även kallad DCIM översatt till svenska blir det dilaterad kardiomyopati, mild hjärtinfarkt och bland det värre hälsotillstånd man aldrig tidigare upplevt! Man har listat ut varför samtligt som man vet att det är medfött men "blommade ut" med ett trauma september/oktober 2020. Nu håller man på att återställa tidigare kunskaper, erfarenheter och färdigheter med hjälp av lilla laptopen "rostlösaren" när man blivit ringrostig på den fronten.

2 kommentarer:

  1. Har lyckats "skrapa ihop" delar av ens forna personliga dator historia genom bilder dels på vad man tidigare ägde men inte längre samt datorer man haft, sålt samt skänkt bort (Fujitsu Siemens Scaleo P). Tänker dock aldrig göra något inlägg när det varken gynnar en själv eller någon annan när allt före år 2020 räknas till stenåldern och de allra senaste modellerna här och nu är de enda gällande (utom för tekniskt intresserade, nördar som trivs med gammalt avfall som fungerar som de vill att det ska göra) i övrigt lever man i nuet något sånär då HP Probook 430 är från 2014 och har 10:an 64bit vars support räcker fram till oktober 2025 åtminstone. Rik på erfarenheter vet man vad man har haft.

    SvaraRadera
  2. Det märks tydligt att den "digitala världen" vill att digitala produkter säljs i oändlighet och bryr sig föga om det avfall som skulle ha blivit ifall alla konsumenter köpte och lämnade det gamla som "uttjänta" till elektronik återvinning. Som tur är finns det "samlare" som gärna sparar sina gamla datorer, surfplattor, iPads, tablets och tekniskt kunniga som tekniker bygger om, bygger ut, trimmar, finslipar och fräschar upp objekt som annars hade legat på olika återvinningscentraler för vidare sluthantering. Det som kunde ha varit intressant är att få en exakt bild av hur hanteringen fungerar. Det lär man knappast få veta. Nåja, det viktigaste är att man själv har något att kunna använda när orken och lusten faller på.

    SvaraRadera