lördag 28 oktober 2023

Lördag 28 Oktober

Satt ett bra tag i förmiddags och sökte bild på NEXT webbkameran men förgäves den finns endast i minnet samt kort och filmklipp tagna med den det är det enda som finns kvar har inte en susning ifall man sålde den eller skänkte bort den vet bara att man hade den.
Nåja, man åkte iväg till schtan för att handla tobak, akvarium delar och livsmedel. Visst blev det så första anhalt blev att handla tobak men oj, vad mycket bilar som tog upp parkeringen! Fullständigt galet antagligen för att handla Halloween godis och föremål. Hade tänkt köpa något med anknytning till Halloween men kom på att man redan har tillräckligt sedan tidigare år.
Förutom dessa 2 objekt finns annat.
Såsom stavljus, blockljus och värmeljus även en del annat vilket får räcka för egentligen 1 enda dag och kväll. Tände de båda ljuslyktorna och ställde dem på balkongen, bytte batterier i skelettet och ställde fram värmeljus hållare som annat alldeles nyss, även om Halloween infaller först på tisdag 31 oktober.
Behövde alg wafers när de för länge sedan tagit slut blev även 2 förpackningar röda mygglarver, 1 flaska Carbo 1 flaska Ferro till växter i akvarierna och en plastväxt till fjärde akvariet för halva priset. Därefter blev det traditionellt livsmedel vilket kommer att räcka länge.
Fördelar med digitalt kvitto är flera.

Det blev en hel del kassar inklusive ryggsäcken Willys kassen vägde bly tur att man har vagnen från bilen till bostaden.
Insåg att man behövde tanka så det blev att göra så att man har drivmedel i tanken (tillsammans med blyersättning, K skydd och något mer som är bra inte att glömma rödsprit mot isbildning!)
Den ingår i mediciner man tvingas ta för hjärtat, så det kan vara del av orsaken varför man ibland har ont i ryggen och nummer 1 är ibland rena floden.
När man letade bild på NEXT kameran dök den upp. Hade varit mest intressant ifall den fanns i fysisk butik till samma pris. Can a biz tro.

Slokum slokum ballarner som något syskon brukade uttrycka sig. Lyser gult för batteriet dags att ladda när det är 20% kvar. Över och ut.

Naturligtvis glömmer man inte ställa tillbaka klockan! Nu är det ju viktigt.
Klockradion och andra mekaniska urverk får man ställa om rent fysiskt som tur är behöver man inte göra det på Android när det antingen finns automatiskt eller en funktion man kan välja.
Apropå omställning av klockan till vintertid finns ju alltid såna som gör mycket väsen för ingenting. Antingen gör man det dagen innan eller samma dag om än timmar senare. Klart onödigt ändå!

1 kommentar:

  1. Det var i tidens gräns att få ställa tillbaka klockan 1 timme till normal tid! Upptäckte på skelettet kraniets baksida där batterierna var att det fanns ett "on/off" reglage. I alla år man haft det har man trott att sidoknappens funktion varit det enda för att få ögonen att blinka!!! I "on" läge blinkar ögonen konstant i "off" läge blinkar ögonen 3,5 gånger vilket är en funktionskontroll. Nåja, helgen passerade ganska lagom.

    SvaraRadera