fredag 6 oktober 2023

Fredagkväll 6 Oktober

Tämligen trött efter veckans arbete. Har varit rätt segt och trött har man varit. Köpte 2 musik Magazine Mojo och Uncut i morse. Uncut ett givet val när de alltid har CD Mojo överraskade med CD för första gången på väldigt länge! 
Framsida och baksida magasinet 
Även Mojo Magazine 30 års jubileum 
Framsida och baksida 
Bilderna är tagna med mobilkamera och visst finns det bättre och mindre bra. Det visste man men de bilderna kommer i morgon när det är komplicerat att få över dem från laptop.
Kvittot dels som bevis även som minnes dokument till skillnad från 2010-15 när man aldrig sparade kvitton eller läste in i datorn. Det blev aktiverat långt senare först som ironiskt tillägg sedan seriöst.
Skapade hp konto ikväll så att man kanske kan använda den vilket man kunnat men mer kommer. HP tror att man har applikationen på Android men installationsprogrammet nekade ju så den uteblev vid installation av skrivaren! Naturligtvis tvingas man ha konto för logga in på deras webbplats, använda programvaror online som tidigare fanns installerade i dator stenkoll och övervakning av HP! Nåja, fungerar i alla fall.
Håmänn, hur många bryr sig för närvarande i inflationstider då livsmedel mättar vilket tekniska föremål och objekt knappast gör! Hellre mätt och belåten än rik på teknik men ständigt med hunger förtvivlad sjunken i gråten 😭
Tack och lov är man inte ansluten till varken Fakebook eller Shitstagram vilket är en omöjlighet som antisocial misantrop! Avfall som sopor.
Somliga webbplatser har mindre användare  än tidigare när man på just den webbplatsen i nutid möts av övergivna bloggar vars innehåll eliminerats av orsaker som överförmynderi bra reklam för webbplatsen - INTE!. Can a biz tro.

Allt tar långt längre tid numera när man av hälsoskäl tvingas dra ner på tempot och se till att pumpen fungerar bättre genom stimulerande mediciner och promenader istället för stillasittande. Den perioden har man kommit över när digital teknik var nästan allt och man utförde volymer arbete bakom skärmar vars resultat man delvis har kvar till denna dag! Strålningen från 3 Androider påverkar naturligtvis fysisk som mental hälsa negativt men kan betraktas som delvis nödvändigt.

2 kommentarer:

  1. Är man skapligt medveten om omgivningen vet man att det finns medmänniskor som aldrig ens rört ett tangentbord till än mindre och inte alls befattar sig med datorer, bärbara datorer, surfplattor, paddor, tablets eller ens mobiltelefoner med 5G och liknande. De lever ännu mer som hälsosamt delvis eller helt utan dagens hetsjakt i senaste iPhones senaste Android versionen som internetbank och vice versa digital teknik.

    SvaraRadera
  2. Mojo och Uncut Magazine är betydligt mer intressant än mycket annat och i synnerhet tabloider och tidskrifter med vinklade artiklar. Musik är alltid intressant att läsa om när man lyssnat sedan barnsben och automatiskt blivit insatt på ett eller annat sätt oftast ofrivilligt men när man var yngre blev man socialt "skolad" av föräldrar kanske främst för att fungera i skolan och utbildningar. Det finns något mindre antal medmänniskor som vandrat genom livet och obemärkt passerat både utbildningar som allmänbildning! Tyvärr är det tragiskt att tvingas möta dessa oftast nollade och i värsta fall tvingas samarbeta med dem, ständiga upprepningar när de inte är kapabla att memorera vad de blir lärda. Trevligt att få fart på nya kringutrustningen allt-i-ett skrivaren och successivt kunna göra vad man vill utan begränsningar bortsett från sinande bläckpatroner då. Jo, somliga webbplatser förändras eller "uppdateras" frekvent med nyheter eller försämringar när kapitalismen övertar mycket kanske det mesta. Precis som med allt annat till försäljning ska alla former av digital teknik ha begränsad hållbarhet och ingå i återvinning inom loppet av några år allt för kapitalismens hav där valutor blandas friskt. De tidigare hållbara datorerna som några skickliga användare "förnyar" innehållet i är olyckligt för dataföretagens utvecklingsstrategi. Så kan det milt uttryckt se ut och gör i dagsläget vilket kan vara del av orsaken bakom "tappet" för branschens försäljning.

    SvaraRadera