söndag 30 oktober 2022

Så Får Man Köx Hur Det Går...

Söndag 30 oktober och klockan tillbaka ställd någon timme vilket känns ganska skönt kaffe nödvändigt till veckan och kommande veckor. Ett paket brukar räcka bra länge när man dricker så lite som man gör! Har aldrig kollat hur länge 1 paket räcker... men länge är det.
Olika utseende kanske är att det ena är ekologiskt och det andra utz märkt? Ser så ut på paketen i alla fall. Kan fråga kulturministern kanske!?
Ny design eller olika utseenden beroende på Gevalias avsikt med det. Hoppas inte någon är mindre bäst än det andra, det hade varit förkastligt.
Kaffet har ökat i pris, visst finns det billigt men är det bäst för att det är billigare än kvalitet!? Möjligen att man får fler paket av något brunfärgat vatten utan karaktär och styrka och de som väljer kvantitet framför KVALITET får väl så välja. Valet är fritt. Själv väljer man kvalitet när det har långt längre hållbarhet!
Självklart måste man få unna sig ibland och det kostar att göra så men det har man igen många gånger om. Can a biz tro.

lördag 29 oktober 2022

Lördag 29 oktober 2022

Varför skriver man så som titel? Enkelt, det är ju det datumet och betydligt enklare än att minnas annat för just datumet!
Åkte en tur med bilen till bra pris butik jag i nuläget kallar MM 2, när det visade sig att de hade vad just MM hade! Lunch lådor är alltid bra när det ibland varit kris men främsta orsaken för att återgå till namnet är nog 
Antibakteriell flytande handtvål till liknande pris per flaska så det blev 5st rakt av! Sedan fann man
Hade egentligen ingen tanke på fler AAA batterier men kom att tänka på att förpackningen hemma var slut när man köpte ett paket av dem, 2 av AA batteri pack så får man se vilken kondition dessa kan vara.
Fönsterputs och glasduk är aldrig fel när man behöver främst till bilens rutor.
Priset avgjorde köpet när man annars sällan eller aldrig använder sig av plåster annat än i yttersta nödfall, gött å finn.
Jodå, den smakar väl.
Aldrig fel med lite kolsyrat källvatten. Can a biz tro.
Trött å pömzig så kanske man slaggar någon stund. Blev inget av men vilat ögonen och sett året var 1969. Jättebra.

torsdag 27 oktober 2022

Torsdag 27 oktober

Så dök beställningen upp, helgen räddad och någonting att se fram emot. året var 1969, 1970, 1971 och 1972 påbörjade se om 1963 men hann inte riktigt klart. Alltid intressant med det man inte minns när det är åtskilliga år sedan man såg den. Man får se ifall man orkar beställa hela boxen framöver eller nöjer sig med de befintliga när dom känns mest relevanta även om samtliga år 1960-1978 är viktiga personligen.
Som kontrast till det förflutna finner man bl a utländska musik magasin intressant.
Så det blev ytterligare ett nummer av Uncut Magazine samt Mojo Magazine som verkar vara något special nummer.
Funderar till och från på att sälja det vidare men vet aldrig till vem, bör ju vara någon intresserad annars blir det att öppna förpackningen själv.
Kan ju vara eller bli intressant när man inte fick tag på Vive Le Rock Magazine. Can a biz tro.
Bild: Doogee S59pro red: LG K8 

onsdag 26 oktober 2022

Kärvare Tider Väntar (Väl Medveten Om)

Titeln talar sitt tydliga språk. En DVD man köpte där några år sedan var den nedan. Riktigt intressant även om det var före skribentens tid vilket iofs även andra världskriget och övrig historia!
Beställde dessa 4 DVD videos när man aldrig kan vara säker på hur länge de finns kvar på "marknaden".
Den hade varit intressant men aldrig till det priset! Max som den under, rimligt ska det vara annars får det faktiskt vara! Verkar mystiskt 10 DVD endast år 1960? Händelserikt år om så vore fallet. Vid närmare granskning rör det sig om 10 diskar 1960 TILL 1969! I en box.
Vilket betyder att den nedan inkluderar boxen, blir 24,90 per DVD video nåja den kan någon annan köpa.
Klart man blev tvungen att komplettera med lite livsmedel men även en del annat, får bara hoppas att kontot håller...
Klart bilen behöver bränsle, annars blir det som förra vintern stillestånd, då av helt annan orsak dock!
Ibland känns det enklare att beställa tobak än tvingas åka in till schtan i enkom för lite och nästan ingenting, sedan sparar man på klimatet men främst sparar man bränsle, slitage och kallstart när mv inte fungerar pga den orsaken man vet.
Kyss räva sicken yrsel man åkt på. Can a biz tro. 🦊

Läste detta nu ikväll, huruvida man ådragit sig något råder ingen tvekan om! Värk i kroppen, muskler, leder, frossa pga infektioner när kroppen blir kall och det är kyligt i busskurarna!, yrsel utanpå yrseln.
Sedan dyker det här upp. Får någon känsla av att FHM vill ha rullande uppmärksamhet...nåja, underhåll likt det blev år 2020.
Blev bra ordning i bagageutrymmet i bilen, gött å finn de flesta dunkars och flaskors innehåll när man har ett gammalt fordon som den! Antalet kan på sikt reduceras framöver men man har för vana att ha extra behållare vid behov.
Såg detta och det är fruktansvärt när byråkrati tagit över regelverket för medicinska behov! Man hoppas det löser sig för henne och övriga med sjukdomen som andra autoimmuna sjukdomar som diagnoser.

tisdag 25 oktober 2022

Sånt Kan Vara Bra

Handla lite för stort kapital i butik man sällan handlar i pga rådande tider.
Full pris på vad som tidigare var rabatt på men så har butik knappt några kunder alls såtillvida det inte är e-handels beställningar som dominerar försäljningen men då hade de kunnat bygga om lokalen till lager istället.
Pris per paket för cirka 6 månader sedan var 22:95! Ockerflation kallas det. Även om inflationen berör alla butiker och stormarknader har somliga lagt till ocker i prissättningen vilket skarpsynta och medvetna kunder uppmärksammar.
Bra butiker handlar man hos utan tvekan för de som har vad kunder behöver har tveklöst volymer av kunder till skillnad från kapitalismens kända kompositörer!
Svärmorstunga på sovrummets fönsterbräda. Som barn var man aldrig imponerad av sådana växter, med nutidens kännedom om dess fantastiska funktioner och egenskaper blir det en definitiv favorit som likt nästa ska behandlas med vördnad och värdighet.
Fredskalla vacker grön och skön som växter kan bli. Likt föregående upplevdes gröna växter som tråkiga, intetsägande ogräs och såg dem helst döda på soptippen. Många gröna växter hamnade slutligen på soptippen när slit och släng folket tröttnat på sina egna eller ärvda växter. Med tiden har sinnen mognat och idag har man åtskilliga växter men även något trädliknande som vuxit och nått taket i vardagsrummet!
Passade på att få skiftat från sommardäck till vinterdäck idag när man kände att det var fläckvis halkigt på vägarna. Can a biz tro.

måndag 24 oktober 2022

Modellfordon Byggsatser

Måndag kväll och huvudet känns yr och tungt. Balansen inte bättre.

De flesta kan nog nämna vad dessa föreställer, katapult och kanon. Få kan räkna ut vad dessa egentligen är - pennvässare för blyertspenna!
Gamla leksaker som idag nog är i det närmaste förbjudna men förr i tiden fanns de att köpa. Den mindre saknar drivna den den större är intakt och kunde användas att skjuta iväg tandpetare eller tändstickor med. Den större saknar främre stänkskydd fram däremot finns de bak på ekipaget. Står i säkert förvar.
Modell lastbil amerikanska armen eller något fann man någonstans i någon butik och köpte den där och då.
Hos en verkstad där man tidigare var kund fann man denna intressanta modell som reklam för de däck man har, åtminstone vinterdäck.
En traktor trailer modell man köpte för 8 år sedan av en slump samtidigt som man handlade något helt annat. Den liksom föregående modell har man behållit i dess ursprungliga originalförpackning när man vet att sådant har högt värde hos samlare.
För cirka 7 år sedan köpte man en kartong innehållande otaliga färdiga byggsatser från andra världskriget. Tyvärr var märken fastklistrade vilket gjorde att det skulle ha blivit omöjligt att måla modellerna så 
det lät man bli att göra och de fick vara i original plastfärg helt enkelt. Man valde ut vilka att behålla och skänkte bort resten till anhörig.
Modellen nedan visade sig vara något oförväntat. Ovandelen var chassit och under satt en batteridriven elmotor som fungerade! Positiva överraskningar kunde man lugnt konstatera.
Till en del av fordonen medföljde modell gubbar varav några gick att ta loss.
Även fristående modellfigurer medföljde 
Gissar att alltsammans tillhörde någon modell plattform där fordon och figurer kunde klistras fast. Den syntes dock aldrig till. Det är endast en gissning.
Vapnet nedan fann man i ett soprum där någon kastat leksaker och annat i återvinningskärl för livsmedelsförpackningar. Så knasigt har nog gjorts lite varstans kan man tänka sig.
Hela rasket och mycket mer finns i bostaden när det finns lite av affektionsvärde i föremålen som objekten. Can a biz tro.

Kan Jävlas in i Det Sista!

Positiv överraskning att paketet från Jordklok kom idag (vid 14 tiden) gick och löste ut det i sedvanlig ordning men blev något förvånad när man emottog paketet, antingen hanterings eller fraktskadat emballage! Allra första beställningen man upplever det, även om det inte var alltför allvarligt skadat tänker man naturligtvis 
Vilken tur att man inte hade beställt något lätt bräckligt eller hyper ömtåligt då hade det varit höjden av olycka beroende på vad men antagligen hade företaget i såna fall klistrat etiketter med texten ömtåligt!
Allt utom emballaget klarade sig utan skador så inga klagomål men vet inte var plocklistan tog vägen, kanske någon åkare tog ut den som följesedel? Granskade emballage och skyddspapper men inget där! Sista plocklista man har är från mars. Can a biz tro.

Med dessa leverantörer lär man inte beställa något bräckligt eller för den delen ömtåligt om paket hanteras på det sättet. Innehållet är det inget fel på så man hoppas att det inte upprepas.

söndag 23 oktober 2022

Trivsamma Tavlor och Andra Objekt

Söndag 23 oktober och lite bilder på lite hemtrevliga objekt, åtminstone i verkligheten säger de mer än på foton.
Den ovan köptes i någon loppmarknad för 7-8 år sedan och gavs till anhörig där situationen förändrades radikalt för 3 år sedan och objektet fick retur till undertecknad skribent. Vilket många föremål blivit retur alltså.
Den tavlan köptes hos butik månstenen någon gång på 1990 talet eller början av 2000 talet. Fler objekt följer längre ner, denna tavla eller inramat foto ligger skribenten varmt om hjärtat.
En verklig skorpion! 🦂 Som köptes hos annan loppmarknad eller returbutik som det numera heter. Dessa inramade objekt användes förr i utbildningssyfte i skolan. Vet ej ifall det finns kvar än idag men gillar den och ibland människor är det de man ska undvika vilket stämmer alldeles utmärkt för de är lömska likt vägen var igår när man åkte en tur med bilen på sommardäck bitvis mörka fläckar vilket betyder stundtals halka.
Vykort av samma bild som plansch eller poster som det fint bytts namn till. Antagligen köpt hos butik Månstenen (eller vad den hette?) På 90 talet, som även hade andra saker som indian prylar tror det fanns något som kallades drömfångare eller något och vindspel vilket dock aldrig intresserade undertecknad! Dessa såldes på marknader och var något av nyhetens behag och trendigt som populärt.
Ytterligare vykort man köpte som fortfarande står i glasdörrshylla
Det ligger definitivt i nutid och framtid. Vad som inte sker i nutid sker i framtiden enkel ekvation. Till och med prislappen finns kvar på postern när det aldrig blev av att rama in den! Som med så mycket annat.
Vargen legendarisk, mytisk, mystisk och andlig för naturnära människor som lessnat på religioner och annat överskådligt. Can a biz tro.