lördag 22 oktober 2022

Mycket Kunde Gått Rätt Som Brett Snett...

När man lyckades komma åt en gammal platta som man tidigare endast kunnat lyssna på i det lokala biblioteket blev det så. Många är skivorna som tyvärr glömts 
Av producenter bakom de omåttligt på 90 talet populära Kompakt diskarna. Därmed föll det sig naturligt att få hem dem själv.
En ytterst fenomenal kassett från tiden när kassettband var vardagsmat och denna var en i raden av utmärkta kassetter man kom i kontakt med genom nätverket i realtid.
Gjorde överföring genom mjukvara man hade och det hade en del effekter som förstärkningar vilket underlättade mycket när kassettband oftast var brus och defekta efter otaliga spelningar i dåtidens många gånger undermåliga kassettradio som kassettdäck.
Vinylskivor var inte billigare att producera än kassettband vilket gjorde att det producerades mer kassettband än enskilda hade råd att producera vinylskivor.
Kanske stor anledning till att ovanstående släpptes som kassettband istället.
Ytterligare en platta som tog några lyssningar innan man gillade den. Från svensk punk till svensk ny våg var knappast steget långt för de som hade ideerna och utvecklades därmed.
År 2011 fick man för sig att framställa något av otalet olika alster som skivor och annat när man tidigare framställt bilden ovan med den enkla, lätta och lika klämkäcka titeln som delar av musiken på den. Det blev varken mer eller mindre än 3 CD -r skivor bestående av totalt 66 låtar från början till slutet av 80 talet (vad annat?) Samlingen håller personligen vilket var en i ledet av olika musikprojekt man framställt sedan 80 talet det bästa! Can a biz tro.

Av enkla skäl är det endast svenska artister och band som valdes ut för denna eminenta, excellenta som utomordentliga samling.

2 kommentarer:

  1. Som människa hamnar man i olika mentala sinnestillstånd vilket även berör djur, skillnaderna kan tolkas genom vetenskapliga och filosofiska tidskrifter som böcker. När "Lättsmält av kända kompositörer som märklig musik av moderna mänskliga mutationer & senare arvtagare..." skapades upplevdes obehagliga situationer mycket turbulens hade man upplevt där ansvariga som vanligt menade att det var ens fel och fokuserade på sina privata upplevelser och blundade för utmaningarna! Det enda man kunde göra var att arbeta och genomlida tiden när dåvarande ondskan var närvarande. Tack och lov tog vansinnet slut 2012, men tyvärr skulle det visa sig att dårskaper bara bytte skepnad och ingen hjälp man får...än så länge.

    SvaraRadera
  2. Olika privata projekt kan göra att man fokuserar på dem istället för en hopplös nutid! Synd och tragisk misär när det finns klara stolpskott som sätter ett uruselt ledarskap som prägel pga usel insikt i den totala verkligheten! Vet mycket väl vad som hände som skedde, sista stolpskotten är inte ens påtänkta än!

    SvaraRadera