måndag 24 oktober 2022

Modellfordon Byggsatser

Måndag kväll och huvudet känns yr och tungt. Balansen inte bättre.

De flesta kan nog nämna vad dessa föreställer, katapult och kanon. Få kan räkna ut vad dessa egentligen är - pennvässare för blyertspenna!
Gamla leksaker som idag nog är i det närmaste förbjudna men förr i tiden fanns de att köpa. Den mindre saknar drivna den den större är intakt och kunde användas att skjuta iväg tandpetare eller tändstickor med. Den större saknar främre stänkskydd fram däremot finns de bak på ekipaget. Står i säkert förvar.
Modell lastbil amerikanska armen eller något fann man någonstans i någon butik och köpte den där och då.
Hos en verkstad där man tidigare var kund fann man denna intressanta modell som reklam för de däck man har, åtminstone vinterdäck.
En traktor trailer modell man köpte för 8 år sedan av en slump samtidigt som man handlade något helt annat. Den liksom föregående modell har man behållit i dess ursprungliga originalförpackning när man vet att sådant har högt värde hos samlare.
För cirka 7 år sedan köpte man en kartong innehållande otaliga färdiga byggsatser från andra världskriget. Tyvärr var märken fastklistrade vilket gjorde att det skulle ha blivit omöjligt att måla modellerna så 
det lät man bli att göra och de fick vara i original plastfärg helt enkelt. Man valde ut vilka att behålla och skänkte bort resten till anhörig.
Modellen nedan visade sig vara något oförväntat. Ovandelen var chassit och under satt en batteridriven elmotor som fungerade! Positiva överraskningar kunde man lugnt konstatera.
Till en del av fordonen medföljde modell gubbar varav några gick att ta loss.
Även fristående modellfigurer medföljde 
Gissar att alltsammans tillhörde någon modell plattform där fordon och figurer kunde klistras fast. Den syntes dock aldrig till. Det är endast en gissning.
Vapnet nedan fann man i ett soprum där någon kastat leksaker och annat i återvinningskärl för livsmedelsförpackningar. Så knasigt har nog gjorts lite varstans kan man tänka sig.
Hela rasket och mycket mer finns i bostaden när det finns lite av affektionsvärde i föremålen som objekten. Can a biz tro.

1 kommentar:

  1. Kan ha varit efterlevande som gjorde sig kvitt avliden anhörigs byggsatser som minner om en tid vi aldrig ska glömma som förändrade världshistorien på många olika sätt intressant hur detaljerad mycket är och var, som väldigt få upptäcker eller ens reflekterar över. Med tanke på traktor trailer och långtradaren med bildäck.

    SvaraRadera