tisdag 25 oktober 2022

Sånt Kan Vara Bra

Handla lite för stort kapital i butik man sällan handlar i pga rådande tider.
Full pris på vad som tidigare var rabatt på men så har butik knappt några kunder alls såtillvida det inte är e-handels beställningar som dominerar försäljningen men då hade de kunnat bygga om lokalen till lager istället.
Pris per paket för cirka 6 månader sedan var 22:95! Ockerflation kallas det. Även om inflationen berör alla butiker och stormarknader har somliga lagt till ocker i prissättningen vilket skarpsynta och medvetna kunder uppmärksammar.
Bra butiker handlar man hos utan tvekan för de som har vad kunder behöver har tveklöst volymer av kunder till skillnad från kapitalismens kända kompositörer!
Svärmorstunga på sovrummets fönsterbräda. Som barn var man aldrig imponerad av sådana växter, med nutidens kännedom om dess fantastiska funktioner och egenskaper blir det en definitiv favorit som likt nästa ska behandlas med vördnad och värdighet.
Fredskalla vacker grön och skön som växter kan bli. Likt föregående upplevdes gröna växter som tråkiga, intetsägande ogräs och såg dem helst döda på soptippen. Många gröna växter hamnade slutligen på soptippen när slit och släng folket tröttnat på sina egna eller ärvda växter. Med tiden har sinnen mognat och idag har man åtskilliga växter men även något trädliknande som vuxit och nått taket i vardagsrummet!
Passade på att få skiftat från sommardäck till vinterdäck idag när man kände att det var fläckvis halkigt på vägarna. Can a biz tro.

2 kommentarer:

  1. Då saknas väl bara ampellilja, jasmin, lavendel och murgröna så är samlingen komplett av växter som gynnar luften och klimatet i sovrummet, växterna i vardagsrummet kan få sällskap av någon eller några av växterna. Gynnsamt när man får tag på det som kan förbättra levnadsvillkoren och samtidigt klimatet!

    SvaraRadera
  2. I sovrummet får det räcka med 3 härliga gröna växter som gynnar luften inte bara i sovrummet utan även i övriga bostaden, gäller bara att lyckas hålla dem vid liv och Aloe Vera har man haft så länge så den överlever och de andra 2 ser ut att trivas redan så tiden avgör samt skötsel naturligtvis. Jasmin, lavendel, murgröna kan bli senare inköp och placering i vardagsrum och kanske kök. Det återstår att se.

    SvaraRadera