söndag 23 oktober 2022

Trivsamma Tavlor och Andra Objekt

Söndag 23 oktober och lite bilder på lite hemtrevliga objekt, åtminstone i verkligheten säger de mer än på foton.
Den ovan köptes i någon loppmarknad för 7-8 år sedan och gavs till anhörig där situationen förändrades radikalt för 3 år sedan och objektet fick retur till undertecknad skribent. Vilket många föremål blivit retur alltså.
Den tavlan köptes hos butik månstenen någon gång på 1990 talet eller början av 2000 talet. Fler objekt följer längre ner, denna tavla eller inramat foto ligger skribenten varmt om hjärtat.
En verklig skorpion! 🦂 Som köptes hos annan loppmarknad eller returbutik som det numera heter. Dessa inramade objekt användes förr i utbildningssyfte i skolan. Vet ej ifall det finns kvar än idag men gillar den och ibland människor är det de man ska undvika vilket stämmer alldeles utmärkt för de är lömska likt vägen var igår när man åkte en tur med bilen på sommardäck bitvis mörka fläckar vilket betyder stundtals halka.
Vykort av samma bild som plansch eller poster som det fint bytts namn till. Antagligen köpt hos butik Månstenen (eller vad den hette?) På 90 talet, som även hade andra saker som indian prylar tror det fanns något som kallades drömfångare eller något och vindspel vilket dock aldrig intresserade undertecknad! Dessa såldes på marknader och var något av nyhetens behag och trendigt som populärt.
Ytterligare vykort man köpte som fortfarande står i glasdörrshylla
Det ligger definitivt i nutid och framtid. Vad som inte sker i nutid sker i framtiden enkel ekvation. Till och med prislappen finns kvar på postern när det aldrig blev av att rama in den! Som med så mycket annat.
Vargen legendarisk, mytisk, mystisk och andlig för naturnära människor som lessnat på religioner och annat överskådligt. Can a biz tro.

2 kommentarer:

  1. Naturligtvis blickar man bakåt till upplevda år och tider genom objekt man har, ett sätt att skydda sig själv och tillverka någon form av skyddsbarriär mot en sämre tidsform som man helst vill undvika och när kropp och knopp inser att insatserna inte räcker till för att täcka vad andra saboterat så säger kropp och knopp ifrån och stänger av och man hamnar i extra sjukdomstillstånd! Hade varit bra om det fanns minsta assistans men det ser ut som mitt i en öken bestående av sand utan minsta liv.

    SvaraRadera
  2. Egen integritetssköld kan man kalla det. Trivsamt att bara ta det lugnt och bara vara är nog den bästa rehabiliteringen för många.

    SvaraRadera