söndag 16 oktober 2022

Sömndag 16 oktober 2022

Söndag och man var ovanligt utvilad när man vaknade cirka 08:05! Det kan ha sin orsak i något framskridande i inlägget.
Fick uppdateringar av applikationer, de på bilden ovan ignorerades sånär som på 1. Viktiga uppdateringar laddades ner och installerades övriga är inte nödvändiga!
Visserligen intressant men vem har resmålet till Jupiter? När vi alla bor på planeten Tellus (så tillvida de inte bytt namn på den). Vad som däremot var långt mer intressant var när man på 90 talet kunde läsa i en "herr tidning" om det som står nedanför! Det berörde ju vår planet! Lav som levde i Bergsreva i havet bortom  fotosyntes, ljus eller syre fanns där men laven hade anpassat sig och förökade sig märkligt nog! En förvånansvärd utveckling!
Detta hade man inte all kännedom om och kom som en ytterst uppskattad upplysning! Har endast EN växt i sovrummet som flyttades dit igår efter att man läst om dessa växter.
Har 2 Aloe Vera så 1 fick plats på fönsterbrädan till sovrummet. Man har tidigare haft Ampellilja i omgångar men de (likt många andra växter) gillade inte att flyttas från 1 rum till 1 annat! Därför respekterar man att första plats blir enda plats för då överlever de! Bortsett från när de flyttar från inomhus till balkongen och sedan tillbaka, det funkar och de överlever! Can a biz tro.

Är växterna prisvärda kan det inom rimlig tid bli Fredskalla, Svärmorstunga och murgröna till sovrummet beroende på storlek på var och en. Blir att skaffa större krukor och fat när växter frodas och växer det har inte blivit av på åtskilliga år tyvärr.

1 kommentar:

  1. Akvarium och växter är gott tecken på bra sinne och kreativitet! Inte alla förunnat att ha både och men det beror främst på intressen och prioriteringar.

    SvaraRadera