måndag 30 juli 2018

Beskrivningar kan vara A och O!

Nog är det tur att man är så fantastisk som man är! Annars hade det blivit mer av en katastrof när man gör beställningar, vilket det ibland blev när man som yngre gjorde beställningar och man inte hade läst det finstilta eller att det var annat skit som förelåg. Man är ju inte ensam  om att allt inte gått rätt tillväga. Nog om det. I nutid har man hjälpmedel som underlättar ifall synen inte räcker till! Man fotar av mikro eller nano text som är knapp läsbar och förstorar i digitalkamera eller mobilens kamera. Det underlättar vilket man gjort så att man kan läsa dels produktinnehåll som eventuella användningsområden. Det är bra, men ibland borde det skickas med en SVENSK bruksanvisning och/eller beskrivning på minsta lagliga textstorlek typ tio punkter men antagligen är det för dyrt att göra.

Etikett på flaskan för Doftstickor


Etikett på förpackning för Tee Tree Stift


Verkar som att de tror att alla kan engelska och att det ska bara vara internationellt men så är ju inte nödvändigtvis fallet alltid. Fick de RÄTTA tvålarna idag så retur av den felaktiga så är saken ur världen (får man väl hoppas). Beställa därifrån mer? Lär nog inte bli åtminstone inte så länge de har såna ockerpriser på produkterna!

Antar att företaget förlorat och förlorar en hel del kunder på sitt handhavande sätt men det kanske inte gör så mycket - FÖR DEM!

söndag 29 juli 2018

Söndag den sköna

Hörde på radiokanal pop&rock reklam "motorveckan i Lycksele 20 till 28 juli" i morse!!! Ha Ha ha, superklantar! Det är ju 29 juli idag ha ha ha. Så är det när det inte är som det ska vilket det aldrig varit med den kanalen, man kunde tro av svammel och live sändningar att de var på "kanelen" vilket är den som är bästa elektrikern i köket! Kan-elen för de som inte lyckas klura ut det hela.

Ja, ingen har besökt en varken den ena eller den andra och inga för övrigt heller för den delen. Förmodar att man är ensam om mycket i samhället, som att ha och äga fyra-fem akvarier med fiskar i ett, snäckor i ett annat, dvärgklogrodor i ett tredje och fiskar, räkor och snäckor i ett fjärde. Femte står på ballis och är fiskar enbart. Det är ett temporärt tillsatt enbart för sommaren och då semestern. Vänner och bekanta finns kanske men i ytterst begränsat antal vilket underlättar då man varit antisocial i över 30 års tid. Bestämd, kompromisslös, impulsiv, egensinnig, ensamvarg är väl några egenskaper som kan stämma relativt utmärkt. Flänga och byfånar, bysopar och mindre bemedlade är inte önskvärt och då finns övriga kvar men...de är inte mycket eller oftast inte ens något att "hänga i julgranen" som ett gammalt ordspråk lyder. Själv är bäste dräng och det stämmer bra på instrumenten liksom i verkligheten.

Som sagt och kaffe nästan bäst blev tidigare i morse. Fick till det riktigt bra, starkt och aromatiskt men till det krävs tålamod med förberedelser precis som med mycket annat. Hälsosamt eller ej konsumerar man inga mängder eller volymer så någon hälsorisk lär det knappast utgöra igår blev det inget kaffe alls! Så flexibilitet är bra liksom varierat val av lunch (luns enligt Povel Ramel) och middag vilket man gör åtminstone under långledigheten. Alkohol är något man undviker till 100% av anledningen att man har diabetes (ett samlingsnamn) typ 2 och det snurrar bara runt i kroppen men man är likväl klar i knoppen vilket kan ha med den medicin man tar att göra.


Resa? Det har aldrig gjorts sedan 2002 då man åkte till Stockholm någon vecka, visst var det ett bra och då lämpligt "miljöbyte" men det har man varken tid eller möjlighet till sedan man skaffade akvarier sedan trivs man bäst av att vara och vistas hemma samt laddar batterierna bäst med det. Man slipper flyga, resa med bil, vara med om eller bevittna olyckor eller omkomma i någon eller något annat. Så var det är det och förblir det.

lördag 28 juli 2018

Det klickar ibland slinter dock oftast

Vem händer inte det? Att det först slinter och att man inte förstår mycket av hur det är tänkt att fungera sedan när man i lugn och ro kan bearbeta så och översätter så framkommer vad det hela rör sig om. Lördag och tredje veckan långledighet har passerat tack och lov har man kommande vecka kvar och igår eftermiddag åkte man och handlade och passade på att köpa RÅ rödbeta 3 liter bag-in-box den enda affären hade! Så nu har man fantastisk rödbetsjuice ett tag framöver och det känns fantastiskt.

För att återgå till det knepiga, i beställningen från e-handelsbutiken handlades något som kallas doftstickor. Man kan ha kommit på hur det ska kunna användas. Man stoppar ner stickorna i den lilla flaskan då stickorna ska vara vass som är ihåliga eller bra uppsugningsförmåga och efter ett tag kommer så den doft vätskan i flaskan har! Ja, allt är inte klart som solsken utan måste ta tid då det inte inkluderade beskrivning på Svenska! Klart klantigt gjort av e-handelsbutiken men men dessutom var det lite märkligt med att ursprunget alltså tillverkningsföretaget som bara säljer till butiker skickade en följesedel, vilket är lite som en allt möjligt butik som hade en extra butik för vad som inte rymdes i den förstnämnda och antagligen för att de skulle kunna sälja ut så mycket som möjligt. Den förstnämnda finns kvar medan den andra gick i stöpet eller vad som hände de kanske sålde slut på det de hade till övers som det så fint kallas.

Det råder i nuläget tveksamhet om lösningen att få hem de två naturtvålarna man beställde och returnera den äckliga, avfallsstinkande tvålen. Nåja, en vecka kvar som sagt sedan får man se. Har det inte kommit något så är man erfarenheten rikare, och mer är det inte med det!
Doftar ABSOLUT INTE som naturtvålarna men bättre än flytande tvålen och doftljuset med samma namn. Trist när de inte begriper vilka komponenter som ska tillföras för att få fram rätt doft men men det är väl bara att vara nöjd dock blir det inte någon fler beställning! Nu har man sett hur sydfolk behandlar stolta folket i norr och det sätter klart sin spår!

fredag 27 juli 2018

I dess ordning (så långt...)

Enkelt i dess ordning så långt

Naturtvålar: Helt godkända, Doftstickor: märklig kemikalieblandning, Doftljus: stämmer inte och slutligen Flytande tvål: NEJ! inga citronsyror tack!

När det förhåller sig så att ens hud är MYCKET känslig och luktsinnet är kanin gånger en miljard! Så måste det stämma till 100% och inte vara någon som helst miss stämmande komponent någonstans. Ifall nån tillverkar något enbart för försäljnings profit så får nån väl göra så men där stoppar man själv att handla!!! Det är det som många gör, många kan vara de som konsumerar, ibland för vänskapens skull ibland för att följa flockmentaliteten. När man är någon som skiljer sig ifrån mängden uppfattas man antingen som unik eller konstig, provocerande eller att undvika! Det har man upplevt och upplever biljoner gånger under det gångna livet och i realtid. Man handlar, konsumerar, uppfattar missnöje, snålhet, gnidighet och bojkottar med verbal förmåga. Så är det och förblir. Det finns inget att skräda eller uttrycka mindre än den sanning man upplever.

Det är ju INTE billigt med tanke på små förpackningar, vilket kan betyda snabb åtgång. Trist för de som är "storförbrukare" av produkterna de måste bli ruinerade så tillvida de inte börjar tillverka själva. Allt numera verkar vara "små pytte förpackningar till högsta hutlösa priset" Sånt köper INTE gemene man eller kvinna! Så mycket vet man men det är som på restaurang där det serveras mikroportioner till svindyra och hutlösa ockerpriser!


Fick tag på den enda butiken hade så nu har man en tre liters BiB som det kallas, och det är inte något konstigt eller märkligt med det, gjorde en beställning förra året ungefär den här tidpunkten men på grund av Schenker idiotföretag så beställer man aldrig därifrån någonsin mer!!! Så länge de låter detta puckoföretag leverera så beställs absolut INGENTING!!!

torsdag 26 juli 2018

Bra Där! Oj vilket skämt! ha ha ha

Skaplig bild på grodakvariet och för närvarande är det fem växter då man flyttade en av Anubias till Snäckornas hem. Det kan nog bli bra till slut.
Tog bilen och åkte iväg för att besöka och kolla upp ett populärt ställe och visst verkade det populärt mer än något! Man strosade runt lite men fann att det närmaste "producenterna" var uppifrån. Avsikten var att köpa ett antal bägare av produkterna men när man gick in i byggnaden möttes man av - KÖ! Så in i helvetes klantskalligt!!!! De lyckas inte hålla bort köbildning JA! Då fick det vara då tog man några lämpliga bilder och åkte helt sonika därifrån. Sammanfattning: Bilen fick en rätt rejäl luftning och det var väl i princip allt! Där gick de miste om flera hundralappar de klantskallarna och själv klarar man sig GOTT med att ha besparat den summan. Så när allt kommer omkring var det nog uträknat ifrån början det enda minus om man ser det så var att det gick bort några liter bensin men...det gjorde mindre ifall det är en erfarenhet rikare och det är man ju! Ha ha ha, undrar hur mycket förluster de gjort genom folk som liksom en själv hatar köbildningar och KÖER!!! Nej, bäst blev det utan deras produkter. Låååååååååångt var det innan man kom fram och sedan en bra låååååång bit innan asfaltväg igen men det är tur att man har ett gammalt fordon som tål att användas.

Får se ifall det blir något regn ikväll ? som det såg ut på molnen vid tidpunkt för bilderna. Det kan bli intressant men aldrig mer att man sätter foten på marken för "producenterna" NEJ! De får vara för all framtid. Så var det är det och förblir det!

Det har hänt tidigare och kan hända även ikväll att molnen driver vidare och att det inte blir något regn alls, så kallade "bluff moln" som inte innehåller något annat än föroreningar nog nåväl så gjorde man dagen och då återstår väl bara kvällen sedan får man se.


Aldrig fel med en Falaferulle ifrån La Gondola! Satt gott i onsdags!

onsdag 25 juli 2018

Brrraaa lösningar är perfekt!

idag har det varit varmt men nu är det mer lagom därmed är det okej att göra inlägg.
Så var det onsdag och inget märkvärdigt med det annat än att man drog en repa ner till schtan för att handla. Först Lidl och handla livsmedel och lite annat, sedan blev det tobak och lite drycker för att avsluta med djuraffären och två dvärgklogrodor till, tre växter, två blisterförpackningar, en syresten och en mellanstor flaska Aqua Safe. Hade tänkt gå in och höra om slang till cykeln men... när man handlat frysvaror som tinar i bilens bagageutrymme så fanns ingen tid till det. Det får bli en annan(as) gång. Det blev lite mer liv i baljan med två grodor till sedan får man se vad det blir framöver då projektet består av att skaffa växter och åtminstone närmare tio grodor. Växter kommer att sänkas ner i de övriga tre akvarierna allt eftersom behov finns grodorna däremot blir kvar i baljan. Blev någon 6-pack taklök som på Blomsterlandet brukar ha andra namn och kosta betydligt mer, åtminstone liknar växterna dem.

 De två senaste grodorna, satte lite fart på de övriga. Har för närvarande sex nu.
 En av de "nya"  Afrikansk dvärgklogrodorna ser antagligen sin egen spegelbild
 Ett fågelbad där man även handlade livsmedel, defekt men lågt pris gör väl sitt? Två hål i botten så något saknas och ibland är det väl så med billiga produkter. Vad den ska stå på får man antagligen lösa själv.
 Visste att man hade stenen någonstans i förrådet och mycket riktigt
E butiken man beställde en hel del ifrån och det mesta var okej, även om flytande tvålen som innehåller citronsyra går bort omedelbart! Klantskallar att blanda in citronsyra överhuvudtaget i något alls!!! DET BORDE TOTALFÖRBJUDAS i livsmedel och ämnen som kommer i kontakt med hud!!! Det skall endast användas till rengöring av toalettporslin.
Det var två av dessa som missades. De skulle skickas så skickar man den felaktiga tillbaka i retur. Hoppas att det funkar så.

tisdag 24 juli 2018

När tider för evigt försämras!

Hade beställt två paket i fredags varav det ena utlovades att komma igår. Det kom aldrig och man gjorde eftersök manuellt och det visade sig att det var orderföretaget som felat! Så idiotiskt typiskt!!! Visst, ikväll cirka 19:20 kom paketet. Därmed blev det spiken i kistan för den orderfirman, ALDRIG MER!!! Produkterna är det sannolikt inget fel på som bilder visar nedan,



Naturligtvis finns en uppsjö med andra ställen att beställa ifrån så man får väl prova några av dessa. Somliga är lika i priser andra billigare några dyrare beroende på vad man är ute efter. Andra produkter man har hemma som man konsumerar till och från och mer frekvent är de på bilderna nedan.


Medan andra (i omgivning med mera) lever för tillfället vill man själv kanske leva mera sunt eller hälsosamt även om man inte är renodlad makrobiotiker eller liknande så är det aldrig fel att värna om hälsan.

Lyckades ta en av få bilder på åtminstone EN dvärgklogroda och de ser roliga ut och betér sig rätt kul, nu när man vet betydligt mer om dem genom boken man har. Sedan får man se hur länge det varar men man har från gått gamla principer som gjorde att likadana för ett par år sedan dog. Naturligtvis lär man sig (till skillnad från politiker!) av misstag. Bilder nedan var tagna med mobilkamerans maximala pixel och då blev det gott resultat!

För den eller de som vill se lite "levande" kanske, ett klipp lite längre än Minstagram tillåtna gränsen men kanske det tillåter mera numera (mera mera) ?


Nähä, det gick visst tydligen inte p.g.a. att Blogger har en begränsning på 100 Megabyte och klippet som sådant är på 108 Megabyte! (Hmpf skrattretande!) men men...

 

söndag 22 juli 2018

Strax innan regnskuren

Lördag 21 Juli


Härligt att vistas nere vid älven. Skapligt läge och en del förändringar från sist man var dit vilket kanske var förra året men då cyklade man nog bara förbi.Visst visste man att det skulle komma regn med åska men ingen tidpunkt så man cyklade ner och hann fota lite och det är ju klart att bilder förgyller ett annars trist inlägg eller postning. Det är väl en av anledningarna till att människor inte är födda att läsa "avtal", "dokument", "godkänna" ditt och datt utan bara godkänner oavsett. Kände att det inte bytts säck i tunnan då det luktade gamla hundpåsar eller liknande. Man är överkänslig emot alla satans odörer som stör sinnesstämningen! Nåja, snart är helgen slut och veckan med fortsatt ledighet nalkas. Får se ifall det dyker upp något meddelande imorgon från orderfirman man beställde en hel del ifrån.
 Fin utsikt med älven och allt tyckte man själv...
 Förvånande och lyxigt vem eller vilka som nu tillsatt dessa solstolar där
 ...Tills man upptäckte HUR LÅG vattennivån är i den lilla viken och naturligtvis vet man
orsaken vilket många och de flesta känner till. Tråkigt men tyvärr är det kapitalet som styr!

Man hann ta dessa bilder och några till sedan mullrade åskan för tredje gången och då var det bara att bege sig hemåt och dropparna tilltog och visst blev man lite blöt men vad gör det när man har långledighet och GÖR och KAN göra vad man vill när man vill utan någon som helst egentlig begränsning bortsett ifrån sinnenas melodi eller hur det nu var.

fredag 20 juli 2018

Inget nytt direkt men det kommer

Onsdag 18 Juli


I onsdags var man ner på kyrkogården och vattnade gravar, det blev nog bra. Kan hända att man besöker och kollar upp eventuellt resultat. Igår kväll skänkte man bort ett litet antal akvariefiskar till de som ville ha. Ja, inte vilka som helst utan några man frågat. När Dalmatiner Molly ynglar av sig som de gör kan man inte annat än försöka få iväg överskott, och det blir det titt som tätt! Lite trist att man inte har mer i kapital p.g.a. rådande MB. Hade man det hade det sett annorlunda ut. Men man får klara sig så gott det går. Ska bli intressant då man gjorde beställning ifrån en firma man aldrig beställt ifrån tidigare, kan förstå ifall det dröjer men det bör nog inte dröja för länge Genom att man beställde idag så bör det komma åtminstone något meddelande till kommande vecka. Ska bli intressant att se ifall det blir något REGN lördag och söndag eller om det blir lika futtigt som förra fredagen. JA, allt är som bekant relativt och man räknar knappast med några märkvärdigheter eller övrigt.






 Bra och kunna redigera så att man får med det man vill ha och inget annat!

onsdag 18 juli 2018

Tisdagkväll varmt men skönt!

Ja, även om det inte går p.g.a. Blogger att göra något med bilder så får man ta det den här vägen genom laptop. Kunde ha varit något ifall de fixade det hela. Trams med inloggning, skulle varit tre tecken och det ska vara allt! Det hade varit utmärkt.

Nåja, allt är väl relativt och vädret är nästan olidligt varmt, mycken torka för bönder så att de tvingas nödslakta djur som annars skulle dö. UT UR EU! är den definitiva lösningen men tyvärr är det för mycket byråkrati som inte skulle behövas! Igår kväll var det cirka 21:00 gradtalet som framgår av bilden och lagom skugga medför njutbart för alla och envar. Som tur är har man rent dricksvatten i kranen tack vare ett filter. Vad andra har eller inte bekommer en inte, de är för en själv knappt vid liv.

Man reder sig och snart är det påfyllning av kapitalkonto så då får man se sedan hur och vad det blir, man lever dag för dag och planerar inga stora fadäser. Flyttade de färgglada fiskarna till akvarium ett medan många av de som var där fick flytta ut till 15-18 liters på ballis. Fyra av fem har överlevt så det är lite trevligt med färg däri. För övrigt får man se vad som händer och fötter framöver impulser man får att göra vissa saker.
 Som tidigare nämnts behöver man aldrig ljuga, överdriva eller hitta på...
 Verkligheten är tillräcklig som den är och varken mer eller mindre är nödvändigt...
 När allt kommer omkring

tisdag 17 juli 2018

JA!!!! Det funkar fint som FAN!!!

Så hade man fixat cykeln den gycklaren och den rullar på bra, trots att man fick justera frambroms medan bakbroms är ojusterad sedan några år tillbaka. Tog en rejäl tur med cykeln och det funkade alldeles utmärkt. ÄNTLIGEN! Efter mer än ett år är den lagad för att kunna användas. Innan turen hade man sedvanligt smort kedja, kransar, lager mm och provcyklat för att finna eventuella defekter. Frambroms tog knappt så det blev en justering. Därefter blev det att lämna verktyg, fylla en vattenflaska spänna fast på pakethållaren sedan var det bara att ge sig av. Ja, med +37 grader i solen och +28 grader i skuggan så behövs verkligen vatten!
 Ingen fejk här inte! 170718 15:02:02 togs bilden.
Otroligt mycket bluff och båg på Internet men inte här inte! 170718 15:02:08 togs bilden.

Sedan återstår att se över bilen och få fram varför fladdret i framhjulen vid inbromsning samt avgassystemet så att man inte åker på något oönskat på besiktningen.

måndag 16 juli 2018

Värmen den goda värmen

Kan göra en tokig. Så är dock inte fallet även om det är mellan +25-30°C mest varje dag ska man inte klaga. Sämre somrar har visat sig. Sist det var något liknande var nog 2014 men då blev det lite för mycket av det goda. Nackdelen är att det blir enormt varmt inomhus och fastigheten man bor i absorberar värme så att lägenheten är stadigt över +25°C vilket blir olidligt att försöka somna i!

Ja, nu har man bytt slang i bakdäcket och lagat slangen i framdäcket på gycklaren cykeln så för tillfället står den i källaren pumpad och klar, men avsikten är att se ifall däcken får behålla luft. Det ser man imorgon. Är luften kvar blir det en liten cykeltur, cirka ett år sedan sist! Måste smörja vajrar och annat då den stått i princip något år. Kan bli intressant att se huruvida man kan ta en skaplig cykeltur. Tidigare idag i förmiddags blev det att lufta bilen igen. Då man saknade lim, klister och mejerivaror. Först ÖoB där man fann super och kontaktlim, dubbelhäftande tejp så kallad No More Nails, lite muffins och gotta därefter blev det Lidl för mejerivaror sedan hem. Jo, tyvärr man en sån som skaffar sånt som är bra att finna när så nöden kräver. Det innebär att andra "utnyttjar" den som har så till slut är man utan själv. Man har däremot minskat drastiskt med att vara frikostig då det aldrig riktigt lönat sig! Sett om sitt hus med tanken "må de vara utan så får de skaffa själv!" så är det.
 Bakhjulet ser helt okej ut liksom välpumpat och bra!
 Cykelns namn plus GT. Fick tidigare veta att de såldes 1995 alltså 23 år i år.
 Framhjulet ser helt okej ut, välpumpat och allt i sin ordning.

Fick veta någonstans att cykeln såldes 1995 så när man själv köpte den var modellen cirka 10 år gammal! Visst var den annorlunda men man fick med det man ställde som krav och sedan har det blivit tillägg och extra detaljer eller föremål. Den har rullat många mil då man tidigare inte hade bilen. Förslitningsmateriel har införskaffats och bytts allt eftersom.

söndag 15 juli 2018

Igår ingen bra dag!

Det blir att åka tillbaka och byta slangjävlarna! Fel dimension lik förbannat!!! Måste ha RÄTT dimension annars glappar slangen under däcket vilket klart medför att man inte kan cykla utan att det slår hål på slangen, Sååå in i helvete typiskt och fattigare än lusen är man samt att det gått tillräckligt med kapital och det är FÖR mycket månad kvar i slutet av pengarna!!! Nåja man får väl se hur det blir...och det måste bli att byta.
RÄTT! Är 47-60 så dessa slangar blev ju helt galna!!! 47 skall var minsta och 60 max, inte som i detta fall där 32 är minst och 47 är max. Det skulle innebära KATASTROF!!!

Ja, guldisarna trivs knappast men men. Man får se ifall man finner någon som vill köpa dem om något tag eller så, har tre fucking veckor kvar på långledighet så det beror på men de överlever nog denna tid.

Kommentera andras hantering är icke nödvändigt. DE har gjort FEL! Så är det bara klart och konstaterat. Ett litet klipp på några sekunder av förödelsen.

 Man skulle låtit bli att köpa guldisarna så hade man sparat några kronor. Dum som man är låter man sig luras av idioter, gång på gång. Nu får det vara slut med det.

lördag 14 juli 2018

Odågor undanbedes omgående!

Åkte till Schtan i förmiddags i jakten på cykelslang. Någon CM Shoppen på Teg hade idiotiskt! Lördagsstängt. De kanske har en massa bidrag så att de inte behöver jobba ifall de inte vill? Så är det mest troligt. Åkte vidare till Intersport och de hade! Så man köpte fyra stycken slangar så att man har två  i reserv. Biten var inte lång att åka till djuraffären och där blev det två Anubias växter till fyran samt oväntat fyra små söta Afrikanska dvärgklogrodor helt fantastiskt. Rubriken är tillägnad syskon som uppför sig som sölkorv för tredje påsen innehöll fem dammfiskar! När sölkorvar inte ser till att komma inom kort så sparas inget åt slumpen. Därav bilden på femte baljan som står på ballis och visst är det grumligt men det klarnar så småningom. Mycket sjöstenar och lite sand och grus fick plats i den lilla baljan. Så kan det gå om inte haspen är på och förståndet likaså ha ha ha!




Får se ifall de överlever, de i baljan med röda kanten. Likaså grodorna. Kan bli intressant.