söndag 31 december 2023

Söndag 31 December vanlig dag!

Det är 16 år sedan det var en något sånär nyårsafton! Alltid sedan barnsben har man varit ensam om precis allt! Så även detta år och med tvättmaskinen! Syskon? Värdelöst sedan april 2023 när mor avled. Fel på tvättmaskinen? Jo, vad var annat att förvänta sig!? Tredje gången man blir lurad av Power första var Nespresso kaffemaskin när kalvpiss inte har rören med kaffekapslar att sälja! Andra var när man köpte skrivaren och köpte FEL anslutningskabel mellan dator och skrivare! Fick lov att åka och byta en resa helt i onödan hade kalvpiss varit kunnig hade man haft korrekt kabel när man köpte skrivaren! Nu tredje gången en tvättmaskin som fungerar fram till centrifugeringen då den dunkar och maskinen förflyttar sig trots stoppar under fötterna!

Blir nog sluthandlat hos superklantarna Power för all framtid, de är bara ute efter kapital har noll eller ingen kunskap alls om det de säljer. Som med många andra butiker tyvärr. Can a biz tro.

lördag 30 december 2023

Lördag 30 December Bra!

Det är svårt att finna kort rubrik på inlägget så då får det bli som det blir.
Idag blev det en tur till Jula och hitta ett vattenpass så att man kunde kolla så att tvättmaskinen inte lutar när det dunkade vid centrifugeringen i 1 tvättprogram i morse då man tvättade upp lite plagg.
Strosade runt lugnt för att se om utifall det fanns någon skarvkabel med cigarettändaruttag och det fanns det så
man begav sig därefter till kassan och betalade för produkterna. Fanns mycket men oftast tänker man vad man ska ha saker och ting till, nytto mässigt.
nu återstår att sammankoppla den med kontakten till den keramiska värmefläkt man har och förhoppningsvis ställa den på hatthyllan i bilen så att bakrutan kanske blir mindre imma på när det verkar som att elslingan lagt av tyvärr.
Efter besöket till Jula åkte man hit för att få bekräftelse på vad som visade sig vara lögn, att Elgiganten hade kaffekapslar till Nespresso Vertuo kaffemaskin. Dom har maskiner med medföljande demo kapslar i kartongen tillsammans med maskinen. Så man strosade runt och letade bläckpatroner till skrivaren HP Deskjet 2723 vilka man faktiskt fann men det fick vara när man har kvar bläck i patronerna befintliga i skrivaren för närvarande.
Så då fick det bli Willys som sista anhalt för att köpa toapapper en mindre bal och en del annat man ansåg att man behöver för kommande behov sedan blev det att
unna sig en veganpizza vilket man sällan gör och den var extra delikat med vitlöksdressing på. Can a biz tro.

Google måste antagligen vara inne i något defensivt stabsläge och det är klart även de negativa förändringar som drabbar många andra företag drabbar även dem. Allt som sker i världen behöver ju nödvändigtvis inte drabba internet och att logga in på Google kontot löser långt ifrån alla problem så som Google tycks inbilla sig! Mycket avfall på internet kan definitivt avvecklas som avlägsnas däribland - just det.

fredag 29 december 2023

Fredag 29 December Tvättmaskin!

Fick samtal i förmiddags om tvättmaskinen och leverans av den. Man tänkte väl en och två gånger vad man gett sig in på men fick upp den i alla fall.
Efter att ha avlägsnat emballaget inklusive bottenplattan blev det att först leta fram tilloppsslangen och skruva fast den därefter avloppsslangen ner och efter det nätkabeln och det verkade fungera.
Höll på att missa att skruva bort transportbultarna vilket stod i bruksanvisningen 4 stycken långa bultar.
därefter placerades stoppar under vardera av de sk fötterna som maskinen står på.
Något som inte framgick av bruksanvisningen. Men där ser man en av 4 stoppar/vibrationsdämpare
Nätkabeln i kortaste laget! Men det fungerar i alla fall.
Efter att ha kört premiär program rensa trumman ställde man upp luckan för torkning och programmet är ganska unikt
Det enda som är 90°c och tiden 1:18 är ganska långt men det är för att värmen kokas upp antagligen med doppvärmare eller liknande tills temperaturen nått 90°c
Display är helt okej med röda lampor som lyser för vilket program man använder helt acceptabelt helt enkelt.
Där kan man se stopparna/vibrations
dämpare innan de placerades under fötterna. Skyddstejpbitar fortfarande kvar här men avlägsnades sedermera. Den står stabilt och säkert på plant underlag så nu återstår det att se hur tvättprogrammen fungerar vilket blir intressant. Can a biz tro.

Flera fördelar att ha egen tvättmaskin. Man kan tvätta upp till 6 kg tvättgods av normalt gods främst underkläder och mycket annat. Lakan, påslakan, täcken, överkast och gardiner kommer man att använda tvättstugans maskiner till. Får erkänna att det är bästa investering man gjort i år inklusive mini laptop, skrivare och DVD brännaren. Kaugen Stauer.

KNULLA GOOGLE NI ÄR VÄRDELÖST AVFALL SOM ALDRIG SKULLE HA EXISTERAT ALLS!!! ADJÖ!

torsdag 28 december 2023

Torsdag 28 December Svinkallt!

Nog fan var det Svinkallt kyligare än igår! -18°C när man gick ut till bilen kopplade jump start som säkerhet omutifall den var lika seg som igår. Den startade! Varvid man lugnt rullade ut på vägen och åkte och tankade drivmedel. Naturligtvis fungerade inte kvitto delen så man fick fota av det.
Aningen sänkning av literpriset och det kanske blev några cl ytterligare i tanken.
När man kom fram till Power möttes man av b la denna maskin och det var väl bra pris vad som är nackdelen är att det inte finns specifikationer på plats som att det ingår program för ånga men även trumrengöringsprogram vilket är viktigare än man kan tro! Kapaciteten på 8kg är bra men rent krasst måste man se ur verklighetens perspektiv att den inte hade fått plats varken i bilen eller i badrummet.
Tvättmaskinen man köpte med tillbehör och en plusgaranti men den fick aldrig plats i bilen på något sätt så den kan komma att levereras kommande vecka. Naturligtvis har man ingen brådska att få hem den, när den väl finns är det ganska fritt att tvätta vid behov och det bästa - utan att boka datum och tidpunkt!
Förutom kika på tvättmaskinsutbud var man tvungen att fylla på kyl och frys hemma med livsmedel och då åkte man till livsmedelsbutiken några meter från butiken med tvättmaskin och handlade. Can a biz tro.

Blir intressant att se hur den nya maskinen fungerar när man har en befintlig mini tvättmaskin som tyvärr är för omständlig att använda den har främst använts när man varit utan vissa klädesplagg som t-shirts, näsdukar och underkläder i övrigt har den fått stå medan torkskåpet varit till större nytta så torsdag passerade även den.

onsdag 27 december 2023

Onsdag 27 December Resume

När bilen inte startar pga för kyligt klimat får man hitta upp annat mer nödvändigt att utföra vilket visade sig ganska omgående för utan vill man inte bli!
Entresto hjärtmedicin och Ibuprofen receptfritt antiinflammatorisk läkemedel bra mot värk och inflammationer!
Samtidigt passade man på att ta ut ögondroppar.
Bilden är från 2019.
Efter det gick man lugnt till en butik där man visste att de kunde ha vad man ville ha, det hade de och lite till.
📷 Motorola G31 redigering HP Probook

Scan HP Deskjet 2723 red HP Probook

Självklart vill man göra bra inlägg och det kräver något mer än de flesta tror. Bilder textsättas och förminskas, papperskvitton scannas och redigeras samt tillföra text som skulle ha varit på kvittot specificerat vilket man lyckats åstadkomma. Så bild i repris när det blir så fantastiskt bra!
Förvaringsasken resväska behåller man nog själv kanske mest troligt alltsammans när asken med gräddkola pastiller är skönt vacker och dekorativ, Dante & Svante är tomten man redan visste på förhand att man skulle behålla själv. Can a biz tro.

Även om e-handelsföretag är långt billigare på många produkter som finns på apoteket gäller främst att få tag på förpackningar utan dröjsmål! Produkter i butiken går knappast att få tag på genom e-handelsföretag och det blir inte mer ofta än att man kan unna sig det.

Onsdag 27 December Ondskans Dag!

Visst är det så. Skulle starta bilen men inte i helvete gjorde den det! Så satans typiskt när timer plattan är fel på och jump starten inte laddad och klar. Hade planerat en del men med gammal tjurig skrothög som färdmedel blir det som det blir - ingenting av det hela!!!🤬😡
Igår gick man ut för att hämta medicin och ögondroppar samt köpa värktabletter men vad i helvete! Då hade dom arma jävlarna stängt! Röda dagar som infaller måndag -fredag SKALL de ha öppet, endast ordinarie söndag efter ordinarie lördag är tillåtet att ha stängt! Nåja
Fotade julgranen som står vackert utsmyckad och ganska iögonfallande vilket samhället haft varje vinter sedan urminnes tider. Hellre det än hyckleriet som pågår överallt runtom i landet där allt traditionsenligt tycks ska rivas upp och destrukteras till förmån för de att på intet sätt förtjäna det! Känns ändå bättre för var dag i det nyopererade ögat och vid närmare eftertanke bör man nog vara försiktig med reksdalerna som var tänkt till det nödvändiga. Can a biz tro.

måndag 25 december 2023

Måndag 25 December Ganska Skönt

Vaknade för tidigt i morse då man glömt att svajpa mobilen man använder som väckarklocka nu när man inte har förpliktelsen till  jobbet. Skönt att veta.
En Mp3 skiva man skapade i år var den på bilden ovan 5 stycken Musik Magazine CD samlade på en CD-R skiva. Kvalitetsmässigt blev den väl okej, något man saknar i headsetet på jobbet är spelaren som spelar likt en CD-R skiva flera album efter varandra man blir något bortskämd med CD/Mp3 spelaren man har hemma (och den stannar hemma!)
Den gör sitt jobb drivs med nätkabel USB eller om man vill ta den med batterier, något man helst undviker när den inte var gratis dock prisvärd! Sedan har man den
en Bluetooth mottagare sändare som fungerar bra och kan driva 2 högtalare samtidigt! Batteriet är på 280 mAh vilket gör att det tar slut efter cirka 7 timmars användning vilket oftast räcker för den tid man använder den. Högtalare är Bluetooth som finns 2 av och de är fantastiska!
Fördel 1 är att man alltid har en uppladdad högtalare fördel 2 var att de var prisvärda! Mycket ljud för lite pengar de håller ännu och specifikation säger
Volymen räcker till och blir över, laddning med USB kabel och 1 batteri vars kapacitet nästan motsvarar en av de tidigare mobiltelefonerna vars batteri kapacitet var på 2400 mAh!
En annan skiva man skapade är den ovan som heter Disc 2 där man fick plats med 4 CD skivor på samma disc. Efterföljande
skiva innehåller inte mindre än 7 CD skivor i Mp3 format. Det bästa med musik Magazine skivorna är variationerna på musiken vilket gör att man känner av repetitioner när man spelat CD-R skivan 2 gånger efter varandra. Annars har man ju flertalet gamla musik Magazine Mp3 skivor att välja ibland, 8 stycken till antalet och det räcker långt. Can a biz tro.

Anledningen att man gör inlägg är att det är viktigt, finns tyvärr så mycket annat som är värdelöst och tids nog kommer upphovsmakare att inse det men som med mycket annat är det redan försent och kontentan får man läsa i diverse media.

söndag 24 december 2023

Söndag 24 December Annorlunda

Visst vet man att det är julafton men man orkar inte bry sig mycket mer heller.
Lyssnar för närvarande på en CD-R skiva ja, den på bilden ovan. Framställd och skapad 2012 där senaste modifiering skedde tidigare idag när man skapade och skrev ut folder på vilka album discen innehåller. Sammanlagt 14 album.
Vilka kan ses på askens baksida 1970 talet, 80 talet och 1 album från 1991. Man vill ha varierande musik vilket man har så det räcker till och kanske blir över. Älskar innehållet på denna skiva samt bekvämligheten att slippa skifta skiva utan att man kan slå av när det är dags. Can a biz tro.

Skönt och avkopplande när man vet exakt innehållet på skivorna man har genom att man skapat dem själv. Det man inte gjorde där och då var foldrar och innehållsförteckning för askens baksida. Vet att man inte hade råd med bläckpatroner därav blev det skivor i relativt tomma askar där och då, dessutom var det mindre viktigt för man skapade temporära kartongbitar som man skrev innehållet på det fick duga. Däremot nerladdade album från nätet gjordes foldrar och innehållsförteckning så långt bläckpatronerna räckte. Så är det att vara fattig grovarbetare med exklusiva intressen.

lördag 23 december 2023

Lördag 23 December Snus Är Bäst Portion

Vaknade gick upp relativt tidigt och tog medicinerna. Emellanåt känns det bra men naturligtvis saknas ju mor, och syskon lär knappast höra av sig förrän imorgon. Den enda man saknar är.
Gjorde ett eget kollage av bilder man fann på nätet, något man aldrig kan göra på idiot mobilerna någonsin! Bilden inkluderar även produkter man köper minst 1 gång per månad samt en man aldrig får tag på numera och en man inte provat när man tagit annat märke.

Det är avsevärt svårare och mer komplext när man ska föra över bilder från mobilen till datorn än när man förde över bilder från digital kameran eller minneskort till dator. Visserligen var tiderna annorlunda och ffa hade man obegränsad ork när man gjorde det. Då hade man redigeringsprogram och satt i timmar och redigerade innan man la upp somliga av dem i blogg. Naturligtvis har man blivit bekväm med åren men så är det åtskilliga år sedan man sysslade med den typen av aktiviteter! På den tiden var det riktiga datorer och bärbara datorer med allt man kunde önska sig fysisk hårddisk, processor, kortläsare (bärbar) och DVD brännare. Kringutrustning bestod av extern hårddisk, trådlös mus, USB stickor osv. Can a biz tro.

Är det så svårt för Gurgel att se när Ip adress kommenterar!?!? Hur imbecill är Gurgel egentligen har de sparkat så många anställda att de inte lyckas upprätthålla ordningen och ha 100 kontroll på samtliga miljoner Ip adresser som florerar på internet och var de befinner sig - ja, då ska man inte ha ett internet företag!

fredag 22 december 2023

Fredag 22 December Skönt!

Vaknade tidigt men stängde av väckaren och somnade om, man är ju ledig eller sjukskriven så då har man inga andra förpliktelser än mot sig själv.
Droppade en droppe Nevanac i ögat och läste sedan tidningar i lugn och ro.
En ringa del av det man handlade hos Willys Klockarbäcken inför jul men även färdig rätt panerad fisk med potatismos och remouladsås. Man får vad man betalar för! Känns trots allt okej och passade på att handla det mesta inför en lugn och fridfull jul upptäckte dock att man missade vörtlimpa så det får bli något imorgon lokalt.
Sedan bar det iväg hemåt med lagom mycket varor dock inte så mycket soja drycker när man redan har en del.
Tur att man aldrig har bråttom när man är ute och kör bil, upptäckte rätt tidigt de bägge plogbilarna som körde så att de tog upp hela vägbanan och ingen bil kunde köra om någon av dem! En hade dock så bråttom och tog sidovägen ner och lyckades på så sätt "köra om" lastbilarna. Can a biz tro.

Förr i tiden var man oftast stressad när man satt bakom ratten. Antagligen genom jobbet och dess uppgifter. I dagsljus och med all tid i världen blir det aldrig så längre. Hellre förekomma än omkomma är ett uttryck fler hade haft användning för.

torsdag 21 december 2023

Torsdag 21 December NUS mm

Tidigt i morse åkte man bussen (som var rejält sval!) in till Umeå och NUS för den planerade gråstarr operationen. Visst var man där i tid men det är ju det bästa!
Det syns klart och tydligt att pupillen är långt mycket större än i höger öga. Förändringar har skett på NUS sedan 2019 när man gjorde höger öga, de förändringarna har sannolikt med pandemin 2020 att göra. Känns ändå bra.
När man ändå skulle lösa ut droppar för ögat passade man på att köpa lite konfektyr såhär lagom inför jul. Det landade rätt lagom med sjukskrivning två veckor from idag. Nu blir det lugna gatan och bara vara som gäller för läkningen.
Idag blev det lämplig tid att brygga av julkaffe man köpte för någon månad sedan. Hellre än kända märken för då har man inga förväntningar utan tar det som det kommer. Fördelen med de sorterna.
Bergstrands kafferosteri som även tillhandahåller Wiener det smaksatta kaffet man uppskattat sedan början av 2000 talet och än idag! När man unnar sig.
Bjud icke-vänner på detta så att de får vomitera lämpligt åt dem.
Men du får betala för det, Microsoft ocker så kan man satsa på annat eller 12:an om man nödvändigtvis ska ha Windows.
Can a biz tro.

Man köper endast det man vill och tror sig behöva. Pengarna växer knappast på trän.

onsdag 20 december 2023

Onsdag 20 December

En jobbig tid just nu. Mörkt när man vaknar sedan några strö timmar dagsljus och redan vid 14 tiden börjar det skymma.
Får man väl se hur långt de räcker.
Bästa pris utan ockerpriser är sannolikt hos Willys Klockarbäcken därför åkte man dit och handlade i sedvanlig ordning.
Egen "modifiering" av kvittot som man hade önskat att det såg ut. Alltid.
Insåg att det enda rätta var att åka och handla och kom på att man saknade rätt många "delar" för kommande tider. Förutom påfyllning av livsmedel blev det köpt inte mindre än 5st 9 volts batterier när man tidigare idag testade rökvarnaren i sovrummet som knappt reagerade på testknappen! Nu fungerar den och den uppsatt i hallens tak. Hellre sent än aldrig. Can a biz tro.

Handdesinfektion köpte man tidigare hos Willys hemma en liten flaska nu blev det en större pumpflaska för kommande bruk på jobbet. I morgon blir det tidiga bussen till sjukhuset för det som ska göras.
Låter bra oavsett och inget säger att dyra märkesbatterier är bättre när man köpt sådana och de skulle hålla kapacitet längre tid men inte gjort det! Det dyraste man köpt var något som kostade 119 kronor! Men inte ens det hade någon märkbart längre hållbarhet.