söndag 17 december 2023

Somliga Tider Är Definitivt Förbi!

För flertalet år sedan var man yngre och automatiskt mera vaksam - den tiden är förbi!
Bilden är enda minnet av dessa dekorationer. Igårkväll brann nämligen dessa tillsammans med tableten på bordet! Orsaken: värmeljus 8 timmar brinntid som mest troligt gjorde att hållaren med domherrar smälte eller gick sönder och alltet började brinna. Var i ett annat rum tillfälligt och möttes av rökridå från taket. Brandvarnarens batteri var nästan stendött när man testade den!
När man inga grannar har av pålitlighet har man endast sig själv att tillförlita. Så illa kan det vara. Annat var det för 6 år sedan då fanns pålitliga grannar!
Elektriska värmeljus på det bord som olyckligtvis eldhärjades vilket det svarta är del av. Kökstaket är delvis sotigt och köksskåpars övre del minner om sotpartiklar som spridits i köket och på skåpstaken. Insikten att det är sluteldat levande värmeljus som istället bytts till bättre, billigare och framförallt säkrare elektriska värmeljus!
Den var grå av sot så den blev uppskurad i badkaret men det känns ändå som att det blir att uppdatera sig om något nytt eller åtminstone något eget valt objekt Ikea retro 90 talet känns väldigt passerat! 
När måndag kommer undrar man om bussarna blir inställda pga halka eller om man tar sig fram? Det återstår att se. Can a biz tro.

1 kommentar:

  1. Helt tragiskt att råka ut för brand i hemmet! Även om skadan på köksbordet är relativt ringa och dekorationer finns det ju ändå ganska gott om ersättning så är upplevelsen ofattbart värre. Tur att ni har bra ersättning med elektriska värmeljus vilket jag skaffade för flera år sedan när man aldrig har tid längre att sitta ner lugnt och titta på dem levande ljusen som man gjorde som barn. Även om pendel lampor kan vara både praktiska och estetiska kan det kännas att det blir för länge med retro 90 talet det är trots allt 30-35 år sedan och de allra flesta har nog lämnat mycket och det mesta av det årtiondet ja utom mindre bemedlade och nostalgiker som kanske tjänar något på det. Ja går inga bussar imorgon är det inget annat att göra än åka pulka eller mini skidor.

    SvaraRadera