lördag 9 december 2023

Lördag 9 December (8)

När sista knappcellsbatteriet blev isatt kom automatiskt tanken att besöka DS (Dollarstore) för en runda där.
Man hade för sig att det blev 4 kartor men väl hemma upptäckte man att det blev 5! Jättebra! När man tidigare köpte 2 som räckte fram till nyss 40 stycken lär räcka kanske något år. 
Så ser USB Hub ut i verkligheten
Kan hända att den är lika enkel som flexibel likt DVD brännaren. Det återstår att se när man tar den i bruk.
Förutom det som står på kvittot blev det även en trådlös optisk mus antingen som reserv eller till någon som behöver en. När det på laptopen är begränsat till 3 USB uttag kan det kanske fungera med en HUB så blir det totalt 6 stycken uttag, fram till nu har man delat 1 uttag på externa hårddisken, modemet och DVD brännaren. Router modemet får vara tills vidare med den skulle man fylla samtliga uttag inklusive skrivaren och första trådlösa musen. Glömde USB stickan.
Värmeljus har en "rykande" åtgång trots att man mer sällan än tidigare eldar några. Knappcellsbatterier 24 är LR44 och olika storlekar än mindre för kommande behov.
Fantastiskt förmånligt 30 kronor för 24 batterier! på förpackningens baksida står modellnummer tillika antal och även varningstext på 4 språk. Klart bra.
5 förpackningar 2032 3V knappcellsbatterier till elektriska värmeljus man använder. Julmust bra pris helt enkelt! Fanns endast 1 plopp kaka.
Svårt för att inte säga omöjligt att få med livsmedel på 1 och samma bild därav blev det flera olika bilder istället.  Nytt blev laxbitar och torsk och algburgare i övrigt har man konsumerat de andra tidigare.
Höll på att glömma tonfisk men kom ihåg den  när man stod och lade upp de andra varorna. Dyrt? Jo, endast utvalda livsmedel är förmånligt pris på men man misstänker att gristräcken som handlar chark och mejeriprodukter drar vinstlott medan priset på vegoprodukter höjs! Så har det alltid varit, är och förblir. Lögnen står på kvittot. Alltid. Vill man kunder väl och behålla dem gör man inte likt Willys, Coop och Ica men den tiden är borta och förbi! Can a biz tro.
Hann lösa ut mediciner som fanns tillgängliga. Upptäckte att man redan hade 2 sorter hemma men det är bara bra så har man "husapoteket" påfyllt. Man tvingas prioritera inköp när ersättningen från arbetsgivaren är kattskit och smågrus och så har det varit sedan 2007 utan någon som helst förbättring.

4 kommentarer:

  1. Viktigt lika viktigt och mindre viktigt. Dollarstore var väl minst viktigt men ändå nödvändigt för batterier och övriga produkter Willys för livsmedel är ytterst viktigt annars blir det svårt att överleva Apoteket så att man kunde hämta vad som tillgängligt fanns är livsviktigt! Ska kolla upp huben idag och även tillaga av livsmedel så att man har för kommande vecka beroende på sjukdomen eller tillfrisknande. Chocolate Mint Salted Caramel smakar kola vilket är positiv bedömning sedan blir det intressant att se hur torsk och algburgare smakar och laxbitar som man aldrig tillagat tidigare. Söndag kan bli mer gynnsam än tidigare.

    SvaraRadera
  2. Huben fungerar det råder inga som helst tvivel om dessvärre är det glapp kontakt i datorns uttag vilket gör att anslutningar blir "anslutning -ej anslutning -anslutning" håller på så och det är en av orsakerna varför man inte får uppkoppling mellan routern och datorn dessutom tycks inte reset fungera för den nollställdes inte när man tryckte in reset- knappen! Mest troligt en av flera anledningar varför enheten var så billig. Nåja, man lever och förhoppningsvis återvänder man till jobbet imorgon.

    SvaraRadera
  3. Främst viktiga inköp! Det mesta är av högsta personliga prioritet inklusive medicinerna. Få värderar nödvändiga produkter och att få tag på dem i rätt tid. Idel fyndat trots allt.

    SvaraRadera
  4. Det blev en smärre uppdatering med tillägg av åttonde bilden, den på knappcellsbatterimix förpackningens baksida vilken enkelt beskriver allt man behöver veta om innehållet. Det blir så när man som fysisk människa i verkligheten upptäcker tillägg och andra detaljer. Naturligtvis har man släppt all irrelevant digital dynga när det endast fyller funktioner för det personliga egots intresse samt de som nyttjar sådana varelser samt de i den typen av "såssialt nätverk". Inga vänner, bekanta eller liknande så har man noll nytta av de kunskaper som kännedom om mycket som rör och berör den digitala världen. Tidigare kunde "data proffs" och liknande tjäna stora pengar på sina färdigheter och kunskaper. Idag ser det sällan eller aldrig ut så.

    SvaraRadera