torsdag 14 december 2023

Adventsljusstake och Dess Lampor

Torsdag eftermiddag och man fick för sig att testa 7 av de 9 lamporna man köpte 3 förpackningar av, under kontrollerad form.
Så ser den ut med lampor avsedda för 7 lampors armatur på 34 volt 3 watts lampor lyser med normalt ljus! Så ser bägge ut, både röda och vita.
Skruvade i lampor av modell E10 14 Volt 3 Watt avsedd för 16 armad ljusstake. När man sedan tryckte på strömbrytaren blev det följande superstarka sken.
Lät den stå på cirka 10-20 sekunder (för fotografering endast!) Man kunde känna värmeutvecklingen på den korta tiden. Vad är då kontentan av detta?

När vem som helst köper lampor med för hög styrka är risken att hållarna/ armarna smälter av värmen och enheten tar eld eller ger kraftig rökutveckling av plasten. Can a biz tro.

3 kommentarer:

  1. Den armatur man utförde testet på är INTE i bruk! Som tur är köpte man rätt sorts lampor E10 34V 3W som man nu har 11 reservlampor i förpackning av. Inte för att man kanske behöver dem men det blir ändå intressant att se hur länge de "håller" när dagens vad det än gäller har extra kort hållbarhetstid.

    SvaraRadera
  2. Lyser fint i regeringskansliet och riksdagshuset 👍

    SvaraRadera
  3. Visst kan det vara så men en av alla frågor som ploppar upp är onekligen vem bryr sig!? När landet har den regering de har, fler och fler skadas eller omkommer på sina arbetsplatser, företag som skulle ha varit företag men av för närvarande okända orsaker blivit olycksplatser och fallfärdiga byggnader så kan somliga okända gå till botten eller kärnan i egna utredningar och det som händer det sker. Krypteringar ur åtskilliga vinklar.

    SvaraRadera