söndag 31 mars 2024

Nostalgi Från Externa Hårddisken...

Ibland finner man bilder mm man trodde hade gått förlorat eller raderats från arkivet men ibland har man funnit dubletter på både bilder som Mp3 filer i olika filmappar i huvudmappen "XP" mer som noggrant sorterat är det däremot i mappen "Windows7".
Syns att det är foto från kamera och inte scannat trevligt ändå - 80 talet.
Kan vara en bild från poptidningen nedan eller separat från någonstans. Har ingen aning var man "lånat" den eller många kanske de flesta bilder ifrån.
Ett av alla nummer man aldrig hade (vad man vet?) Gissar att man upphörde köpa tidningen 1986 eller 87 när man upplevde att den inte längre tillförde något man hade intresse av. Blev likadant med metal tidningen Close Up Magazine.
Ultravox ett band man gillade både på 80 talet och senare vilket bilden nedan visar
Helt fantastiskt bra samlings CD med härliga klassiker! Minns att man köpte den hos Preem, en lokal bensinmack.
Vem minns inte Ted "olyckan" Åström som en del i "Trazan & Banarne"? Underhållande tv program.
Av en slump köpte man första singeln från 1985 som var genomskinlig vinyl tror låtarna var svensk sida "underbart är kort " och English side "one more lonely night" köpte sedan "Eldorado" singeln som var deras Melodifestivalbidrag 1987. 
Minns den serien visades på Tv i början av 80 talet. De kallades "deckare".
Jane Fonda var nog först ut och hennes svenska motsvarighet blev Susanne Lanefelt med gymping som vad man minns blev populärt bland tv-tittare.
Tjejen som visste för mycket var en av många filmer med Goldie Hawn, i Tjejen som föll överbord spelar hon mot maken Kurt Russell trevlig komedi film.
Apropå film blev "can't buy me love" väldigt populär och sågs nog av de allra flesta med Amanda Peterson och Patrick Dempsey i huvudrollerna från 1987.
Maträtt som gick att äta där och då till skillnad från bruna bönor som man ogillade och gör än idag!
Isterband var vad man minns rätt gott men tyvärr matmässigt var 80 talet i det närmaste en mardröm personligen. Pannkakor, våfflor, kroppkakor, korv, köttbullar fungerade där och då. Can a biz tro.
Idag saknar man ingen chark mat eller mejeriprodukt! Nej, istället har man upptäckt tjusningen med Vego halvfabrikat och sallader och soja drycker men det har helt varit på egen hand utan minsta påverkan eller information från något håll alls - det uppskattar man och det är nu man är mer än nöjd med att vara helt ensam, fatta helt egna beslut och leva ett liv med kvalitet.

Sommartid (Mardröm!)

Klockan ställdes fram 1 timme redan igår kväll. Androidernas klockor ställer om sig automatiskt, tack och lov. Tog ut bilen på en längre tur men först åkte man och tankade fullt och tillsatser som bly ersättning, T-röd, K-skydd, 2-takts olja och en skvätt fuel system water remover & antifreeze. Allt för att få motorn att gå så nära som den borde.
Det måste ha bildats åtskilliga mängder kondens i tanken vilket kräver åtgärder annars repeterar gårdagens omöjliga start av bilen.
K-skydd är absolut nödvändigt. Man gör vad man kan för att få motorn att starta och något uppstod som man inte vet riktigt varför men det har säkert någon logisk anledning. Efter en omkörning suckade motorn in och man trodde att man var tvungen att styra in på en parkeringsficka men trampade ner gaspedalen och den ökade plötsligt. Antagligen blir det att "nöjesåka" i morgon efter jobbet dock inte till jobbet med bilen. Kan mycket väl hända att det finns flagor av rost och annat som kommer in i bränsleledningen vilket gör att den "rycker" till emellanåt.
En mini-tavla man köpte på något loppis för otalet år sedan, minns att man hade 2 varav 1 gavs bort.
En nål man fått av någon, något politiskt vilket man inte visste antagligen något politiskt parti. Det var då 1 maj 1970 cirka 54 år sedan.
20 år senare fanns nog den nålen. Intressant med vad som hände långt innan man fanns.
Någon skämt teckning man hittade på externa hårddisken. Humor som de kallar det.
Så är det. Var ansluten till 1 avfall för några år sedan därefter avfallstippen ovan och bägge har likt myspace gett absolut noll när man inte har bekanta eller "vänner" vilket man aldrig har haft vilket sträcker sig tillbaka till barndomen. Fann det aldrig orättvist då lika lite som man funnit och finner något orättvist nu. Man har helt enkelt inte tid att slösa bort när man vet vad allt går ut på! Can a biz tro.

Bättre att spendera tid till filmer man har men inte hunnit se, däremellan laga lunchlådor till arbetsveckan, städa bostaden, handla när så är nödvändigt så sociala medieplattformar förblir vad man aldrig har tid med tvätta kläder, badlakan, handdukar etc och ta hand om som underhålla 3 akvarium.

lördag 30 mars 2024

Lördag hela Dagen Härligt!

Lördag ljuvligt härliga helgesdag och man är fri och ledig. Bilen startade inte så man fick kontakta syskon och bogsera igång den. Körde en extra tur för att säkerställa att man skulle få igång motorn efter det man gjorde sedan.
När lokal butik saknar vad man var ute efter fick man lov att åka till Klockarbäcken och köpa Alpro soja vanilj och en del annat som behövs. Aldrig låga priser, samma eller dyrare än andra. Sällan lägre när sanningen ska fram och det ska den ju alltid på 1 eller annat sätt.
Skönt med lagom solljus sämst var att lappmöglet kom och blötte ner vägbanan men det är sånt man får ta. 
Rogivande när man kan ta sig dit man vill själv och slippa åka buss, passa tider, gå långa sträckor och släpa på vad man smidigt ställer i skuffen istället.
Lämpligt att "lufta" bilen för helt eget syfte utan att betala parkeringsavgift, betala dubbel skatt och förlora likt man hade skjutsat ändan igår till jobbet och förlorat bränsle som slitage på bilen! Det är det aldrig värt, så tillvida man inte har egna ärenden efter jobbet då.
Fick på jobbet sånt som skulle avyttras så man tog hem några av varje och mopparna passar plattan eller stativet utmärkt, fuktmopparna fungerar bra att rengöra väggarna i badrummet med. Can a biz tro.

Är buss vanligtvis kommunikations medlet är det den som gäller i första hand, man har inte råd att åka bil ensam och förlora inkomst som slitage kostnader. När det var gynnsamma tider och ersättning dräglig liksom ob kunde man i vissa fall köra egen bil. Pga nästan stillestånd i ekonomisk utveckling finns inte de möjligheterna längre.

fredag 29 mars 2024

Fredag 29 Mars (Långfredag)

I morse åkte man busseländet in till schtan i sedvanlig ordning, väl där trodde man inte sina ögon - lokalbuss gick 07:20! Väntan över 45 minuter!!! Vilket innebar att man blev rejält sen till jobbet. Nåja, det blev en ovanligt lugn dag när man var framme 07:37 och stämplade in (som träl i slaveri man är!). Som lågtempare man blivit sedan lång tid tillbaka behöver man inte lång tid ute förrän man är nedkyld, väntan på busshelveten bäddar för sjukdomar!!!
Efter jobbet såg man avgångstid för länsbussen (16:57) så det blev middag där även fastän man inte var direkt hungrig, hellre än sitta i svinkyla kalldrag och frysa i en fientlig bunker (råtthål).
Beställde Vegmål och absolut inte hamburgare! Man får inget för pengarna i dagsläget när kronans värde är katastrofalt lågt. Ibland tvingas man välja mellan att sitta och frysa i 35 minuter i en iskall busskur helt utan värme och vindskydd eller äta en bit mat. Det blev absolut det senare alternativet!
Kom ihåg att tillsats till kaffet var man utan plus en del andra varor och livsmedel är ett måste så det blev per automatik att besöka affären och handla så att man slipper gå ut i morgon när man vet att lappmögel är på gång!
Man hade hoppats på en mild kanske försiktig annalkande vår men tydligen inte... hellwitte!!!😡
Det såg man när man klivit ur bussen. Vilket gjorde att man fick på sig halkskydd när det är förhöjda isryggar kvar på vägarna, som bäddat för olyckor!
Men nu får man avrunda inlägget när man känner att tröttheten tar över pga tidiga Morgnar i svinottan. Can a biz tro.

Uppdatering: visst känner man av infektioner i kroppen när man känner det främst i knoppen, pga väntan på idioter i busseländen som späder på sjukdomar och en total imbecill till chef på jobbet gör att man avskyr vardagarna maximalt. När egoismen flödar liksom ondskans apostlar finns överallt!

torsdag 28 mars 2024

Bättre Upp! Trots Allt...

Trots att man jobbar i morgon långfredag känns det ändå drägligt när man fick tag på senaste numret av Modern Psykologi.
Testade att "scanna" med mobilen men det blev såhär istället för bättre 
För de som gillar tanken och ideen är det säkert ett alternativ. Uppskattar antingen riktig scaning eller skarpa bra bilder.
scan HP Deskjet 2723 red HP Probook

Man märker kontrast till verklig scaning vilket aldrig kan jämföras med bilder!
Liten bassäng isvatten på parkeringen, tur man slipper vada där trevligt för besökare.
Pizza innan påsk slår aldrig fel. God var den som mättande.
Efterlängtat paket med trevligt innehåll.
3 rullar tobak så klarar man en månad till
Vit melon x-stark vit och 2 gratis karameller.  Can a biz tro.

Kan bli intressant att läsa kapitlet dags att lämna jobbet. Kanske kan man komma att tänka annorlunda än tidigare.

onsdag 27 mars 2024

Onsdag Men Det Var Väl Ändå Själva...

När man jobbar hela dagar är man ganska trött och utarbetad då blir man mindre uppmuntrad av att möta sånt här.
Vilken ekvation används? Inga som helst bussar ska vara inställda! Tidigare blev man väldigt besviken vilket aldrig förbättrar situationen - tvärtom.
På ett av busseländets sitsar låg denna "guling" och väntade på undertecknad så det var som Carlsberg reklamen brukade säga "worth waiting for" och det var det när man sällan handskas med mynt nuförtiden. I övrigt har dagen varit hyfsad men i eftermiddag blev det ingen handling, kan inte handla varje dag. Potatis brännvin. Can a biz tro.

tisdag 26 mars 2024

Tisdag Lite Shopping (Efter Slaveriet)

Man var dödstrött likt en zombie I morse så det blev snabba ryck så man hann nätt och jämnt med mediciner kopp kaffe, E vitamin och tuggtabletten sedan klä sig och remma iväg till bussen.
När inget annat är öppet får det bli nödfall vilket det blev Jo nog är de ocker alltid. (32 kronor för en grov ostbulle)
Efter jobbet...satt på bussen ner till stan och tänkte omutifall och visst blev det så så man stegade ner till Utopia och köpte kaffe rätt sort samt en del annat. Som Spikarö kola te x.
Kaffet närmast paradiset man kan komma! Älskar doften och konceptet smörkola med stänk av vanilj något extra lyxigt vilket man gärna unnar sig ibland.
Så ser bönorna ut. Smaksatta och malda blir det det bästa kaffet man personligen kan tänka sig! Visst blev det 1kg som förr i tiden men kontrasten att nuförtiden blir det mindre ofta när man enbart brygger det på helgerna. När man har tillgång till det. Som tur är verkar man vara ensam om att gilla sorten. Det är bra då behöver man aldrig bjuda eller liknande. Det räcker länge och när man "mixar" med det andra blir det bara så 👌😋
2 burkar konfektyr vilka man hoppas fungerar trots att man har diabetes typ 2 den ena är någon "crispy caramel" förhoppningsvis lakrits medan den andra "Norrlänningar" liknande isländska "djöflar" och den vet man att man får ta det ytterst lugnt med när man vet att de är superhyper salta åtminstone på ytan.
Tack vare att man har bonukort fick man lite rabatt på kaffet. När man besöker Tehörnan vet man att det kommer att kosta. Man ser ibland en del andra kunder handla väldigt sparsamt. I början av 2000 talet var det annorlunda, då kunde det oftast vara köbildning i butiken så inflationen och "pandemin" har nog satt sin prägel som sina spår överallt.
När man kom hem fanns det paketet utanför dörren vars innehåll var precis vad man beställt!
Upptäckte att det var mindre tuber än tidigare, doften på innehållet var dock detsamma som tidigare förpackningar. Likaså mängden sedan återstår det att se hur den sortens E vitamin fungerar. Can a biz tro.

Tuberna är mer kompakta än tidigare vilket kan vara bra. Föregående PABA var ingen bra komplex när man fick ont i magen av dem misstänker att förpackningens innehåll redan var utgången men som tidigare nämnts "allt går att sälja..." Fnys.

måndag 25 mars 2024

Måndag Med Bra Fart (nä inte fis!)

Visst är man medveten om att det blir lite ekonomiskt bakslag i slutet på april (eller abril som mor brukade utrycka det) när man varit sjuk 2 dagar för 2 veckor sedan och förra veckan 2 dagar men... det löser sig ändå (trots allt). Idag gick det skapligt som det skulle trots systematiska latoxar.
 I morse köpte man en färdig rätt. Den allra sista därifrån! För när man i eftermiddag gick för att kolla vad de hade för receptfria läkemedel så gick fjanten och stängde en dörr som vetter ut mot lager så ruttet att misstänkliggöra kunder!!! 😡 Det kommer att spridas.
och butiken hade vad man var ute efter! Relativt ovanligt trots allt. Blir antagligen att delvis handla där, delvis sillys Willys när priserna på lika varor är lika ändå! Vad man sparar här är bränsle och slitage på bilen.
I brist på bättre håller man till godo med det enda som fungerar! anti-  inflammatorisk fungerar hyfsat. Tur att man tidigare köpte 4 tuber vätskeersättning det är lite knepigt att veta mängden när kroppen signalerar efter mera kanske är det elektrolyter som saknas? Can a biz tro.