fredag 22 mars 2024

CD Rea 90 Talet

Musik har alltid varit intresse sedan barnsben. På 80 talet var det skivbackar med vinylskivor som gällde Rea skivor och ibland gjorde man upptäckter man aldrig skulle gjort om det varit fullpris plattor men några futtiga kronor kunde man alltid slösa på diverse skivor. I slutet av 80 talet blev det populärt med CD skivor och dessa var rätt dyra när det var fullpris discar. Så småningom dök så Rea CD skivor upp i olika butiker.
Visst blev det en och annan disc som likt man gjorde med vinylskivorna såg konvolut intressant ut köpte man den.
Denna var en sådan skiva, bra? Nja, gick att spela då men man har behållit många av dem. Tider förändras tack och lov.
Tänkte att man kanske förändrats i musik smak och kanske har det blivit så till viss del, åtskilligt kvarstår dock.
Man upptäcker annorlunda saker eller toner nu än för 35 år sedan när det var mycket brötig, snabb och eventuellt knepig musik. Liksom med musik Magazine skivorna upptäcker man bra musik ju fler lyssningar det blir.
Genom att musik Magazine skivorna är så varierande musikmässigt har man skapat nya gränser för tolerans vilket gör att man inte kommer att försöka sälja skivorna.
Dessutom är det knappast någon som köper CD skivor idag när streaming blivit billigare alternativ samt gör att lyssnare slipper förvara de fysiska objekten.
Något undertecknad aldrig haft minsta tanke på att göra. Nej, då äger man hellre fysiska skivor och kan spela dessa exakt när man vill utan att tvingas vara ansluten till nätet och betala för det!
Lika lite och inget när det kommer till film då är det DVD video som gäller och mängder har man vilket ger valfrihet att se vad man vill när man vill och likadant där utan att tvingas vara ansluten till nätet (som dessutom fungerar som det gör och inte!). Visst tar CD skivor och DVD video filmer plats men det är väldigt lite i anspråk jämfört med datorer, kring utrustning och kablar som boxar, routers mm. Då håller man hellre till godo med det lilla i CD och DVD. Can a biz tro.

Spel? De som uppskattar får gärna syssla med sådant, tilt som frispel. Var och en blir nöjd med sina intressen. Någon fanatiker eller samlare kan man knappast räkna sig som. Man har skeppat iväg både CD som DVD video skivor man inte vill ha kvar som ren utfyllnad. Nästan uteslutande vad man vet kommer att avlyssnas och ses mer än 1 gång.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar