söndag 29 maj 2022

Nostalgi Bred Nivå Del 2

Vaknade i morse med en låt i kontoret (hjärnan), kollade upp den men inte fanns den på nåt av de album man har så man fick för sig att kolla upp (som vanligt) ifall somliga skivor CD format fanns att köpa. Jo, det fanns och till bra pris så det blev följande alster.
Albumet där låten finns med. Bandets andra studioalbum anno 1973.
Klassikern man älskat sedan den dök upp år 1975! 70 talet var det sista anständiga årtiondet! Med detta album var det det närmaste paradiset man kunde komma.
CD box med 3 skivor som blir intressant att okulera huruvida den är schysst eller en i raden av som Millennium Collection (fnys!). Om cirka 7 dagar kan det hända att man kan hämta paketet innehållandes skivorna. Cannabis.

CD har sannolikt mist sin popularitet till streamingtjänster och därför är skivorna billiga medan vinylskivor tingar rena fantasipriser vilka det finns noll intresse av när streaming funkar så länge det betalas medan CD varar åtskilliga år av spelande.

lördag 28 maj 2022

Lugnt och Fridfullt Lördagskväll

Vädret inbjuder inte till promenad idag. Regn och friska vindar sätter stopp för det tyvärr. I förmiddags blev det tobaks handling på Mariedal.
I afton något överdimensionerad middag när man normalt inte förtär 4 stycken Parisergrill med bröd och någon 1/4 del potatissallad men så blev det. Mättande och bra, omväxling till vardagens lunch och middags måltider. Nu följer lite tillbaka blick från 2018.
Köpte en kapselmaskin december 2013 och den funkade bra och gav gott och välsmakande kaffe, the och choklad.
Då, 2013, var man less på att brygga kaffe med filter och hetvatten i kastrull. Så den kom väl till pass där och då och några år framåt. Man köpte månadsvis 1-2 förpackningar kapslar så att det skulle finnas utan att det tog slut. Sorterna var olika och affärer hade bra sortiment att välja ur. Med tiden sinade affärers sortiment och naturligtvis var besvikelsen tillräcklig. Med tiden behövdes även avkalkning vilket gjordes och den funkade bra men sista avkalkning höll knappt 1 par veckor och efter något halvår senare åkte den till ÅVC. Någon ny? Nix bättre upp med 2 stycken perkolatorer. 1 för vecksn och 1 för helgen. Cannabis.

Helg Utan Älg Men Alltid Som Aldrig!

Premiärtur längre sträcka för bilen blev det idag. Först tanka någon skvätt bränsle
Till hutlöst ockerpris per liter men vad annat att göra när den dricker det. Nej knappast mackens fel utan marknadens prissättning! Macken är väldigt bra och har varit så länge man minns.
Kvitton digitalt eller papper håller man koll på utgifterna och avgifterna!
Sedan blev det Godishuset och inhandla tobak för kommande månad med lite blandat. Glad överraskning att just den sorten man konsumerar var bra pris per Rulle så då bidde det fler än planerat.
Mer sällan än ofta man köper dem. Goda visst är de det men det blir oftast när man finner dem, vilket inte är överallt speciellt inte i hålan man bor i!. Första gången man upptäckte dessa utsökt goda drycker var före år 2010 och var en turkos, en vit och en röd flaska vars innehåll närmast stämde överens med smaken. Minns man inte fel var det granatäpple i någon, blåbär i någon annan den tredje minns man inte drycken bara färgen på flaskan.
Bilens motor går annat än rent! Tomgång huckrar den och vill stanna. Kan inte påstå att orsak är känt men köpte k-skydd och vad som måste vara bränsletillsats!
Så får man okulera ifall det kvarstår, blir förändring eller försämring. Hällde en skvätt i tanken till bilen.
Kan hända att det hjälper, så tillvida det inte orsakar skador på bränsletanken. Då blir det panik när bilen snart ska besiktigas!
När förpackningen är tom får man överlämna den till ÅVC och special mottagningen där. Knepigt att det ens får säljas men avhjälper det problemet är det bra, däremot funderar man hur det blir i miljön när avgaserna kommer ut?
Billiga produkter vore en överdrift att påstå! Skulle det vara nödvändigt är det okej. Å andra sidan köptes en flaska  bensin booster oktanhöjare för åtskilliga år sedan men gavs bort så nog finns möjligheter och lösningar. Cannabis.

fredag 27 maj 2022

Hela Vägen Fram!

Betyder att människor och djuren respekterar varandra i klar symbios.
Köpte tidigare de delikata växbasbullarna och de är bra tillsammans med potatiskroketter eller potatissallad. Kroppen mår bra och sinnen landar i harmoni med medvetandet, för att tillföra lite poetisk anda.
Köpte något okänt från Scan som blir intressant att prova och smaka vad och hur det är. Pålägg som aldrig försämras är det klassiska på bilden. Rekommenderas till alla som tröttnat på salami, medvurst, pastej och allt vad de nu heter. Värt att provas!
Nnaturligtvis blev det 2 förpackningar utsökta vamburgare när det visade sig att de är så utsökta och välsmakande, burgerkedjan har absolut lyckats! Dessutom en förpackning växbabullar som omväxling till de andra längst upp. Man tackar för de utmärkta alternativen och utvecklingen åt helt rätt håll!
Såg detta plakat på en av lokalbussarna. Jo, Bella är naturligtvis en vän liksom de flesta djuren och själv är man ju ett tvåbent djur! Därför är det kärlek till dem alla och med den visar man respekt. Köttfrosserier har man tröttnat på liksom färser och såser med mera. Kroppen knoppen och sinnena exploderar i motstånd och uppror för det går inte ihop med människokroppen sedan får människor generellt inbilla sig och tro motsatsen. Cannabis.

Andy Fletcher avliden

Det var inte väntat även om åtskilliga andra artister och kändisar avlidit de senaste 2 åren. Ja, DM hörde man första gången på radio med klassikern Just Can't Get Enough. Naturligtvis gjorde bandet djupt intryck på den unge undertecknade och dess strävan efter ny, fräsch musik. Sån djup påverkan att det inte dröjde länge innan Speak&Spell och A Broken Frame fanns på inspelat kassettband. Skivorna har blivit åtskilliga även om man inte har precis alla bandets framtill 2022. Nej, sista LP blev klassikern 101 live. När 1989 års Personal Jesus avslutade kapitlet Depeche Mode personligen!
B-sidan Work Hard var trevligt komplement till hiten.
A-sidans 45 varvare var okej medan B-sidans 33 varvs livelåtar var fantastiska!
Bättre än första hiten från albumet! Man fann B-sidan annorlunda men positiv även om albumet aldrig kom till ens ägo där och då.
Vvisst var den okej men B-sidans låt var personligen den verkliga hiten!
Mycket bra låt! Från ett av albumen man har både i LP och CD format.

Naturligtvis har man Speak&Spell, A Broken Frame, Construction Time Again och Some Great Reward albumen CD och Black Celebration LP, Music For The Masses LP & CD, 101 live LP samt 7" singlar och 12" singlar vilka har betydligt högre affektionsvärde än någonsin marknadsvärde! När ingen av dem någonsin varit objekt avsedd till försäljning! Cannabis.

torsdag 26 maj 2022

Far och Flyg Jobbat Ytterligare En Dag!

Igår blev det handlat när kylskåpet nästan var tomt. Inte alla förunnat att handla hem för 14 dagar- 3 veckor. Somliga är nog de att handla instinktivt. Sånt tjänar bara butiker på.
Visst kan man tycka att det är väl saftiga priser men då räcker och täcker dom det mesta av både vardagliga som helgbehov.
I eftermiddag liksom igår blev det lämplig mix av 2 sidor. Vanligt och veganskt. Bägge har sin charm och tjusning. Cannabis.

I Dryckernas Läskande Värld!

Just nu verkar det kampanjas i läskedrycker. Ena butiken har en sort som sannolikt kommer att flöda likt smör i solsken.
Medan andra butiken kontrar med en annan sort och några kronor billigare.
Så igår köptes 2 av den.
Denna gång blev det helt korrekt och ingen zero! I tisdags upptäckte man att de sålde översta läskedrycken till bästa pris!

Det gäller att passa-på när det kampanjas! Annars är risken (eller chansen) att man går miste om dem. Cannabis.

onsdag 25 maj 2022

Tiderna Förändras Tyvärr Till Allt Sämre!

Skrewdriver var ett band som bildades i slutet av 70 talet. Till en början som ett punkband för att senare utvecklas till att bli ett skinheads band. Självklart har man den gamla klassikern man aldrig glömmer
Back With a Bang! med B-sidans I Don't Like you som är en skarpare version av den de släppte på 70 talet.
Läste något för länge sedan var de hämtade konvolutets bild. Tämligen annorlunda än mycket annat man sett.
12 tums skivans etikett för låt #1
12 tums skivans etikett för låt #2
Ian Stuart Donaldson med 1981 års uppsättning av Skrewdriver. De hann nog byta ut några medlemmar till 1982/83 års uppsättning när bandet gick in i  extremhögern.
Visst blev det mer extremt medan musiken var densamma som tidigare.
Combat 84 upptäckte man att man hade missat undet 80 talet tyvärr. Dock har man sedan 2006 albumen Orders Of The Day och Charge Of 7th Cavalry ett studio album och 1 live album. De spelade riktigt hygglig skinhead rock med flertalet finfina låtar.
År 2000 släppte bandet sista skivan, ett mini album som sannolikt fick ett svalt mottagande. Man trodde att bandet skulle återuppstå men så blev tydligen aldrig fallet.
Hade varit intressant att äga skivan.
 Två av låtarna har man på extern hårddisk. Sedan har man även videon.

Onsdag...Less Man Är!

På denna helvetes yrsel, under de senaste veckorna har tröttheten ökat och det pga yrseln! Sannolikt inte mycket annat att göra än upphöra tvärt med nästa skadecin så får man okulera huruvida det blir bättre.
Efter att ha köpt lunchen för imorgon för 54 kronor köpte man även den på bilden
ovan 19 kronor för en dubbel som hade aromen av citronskal i övrigt smakade den som original en misslyckad satsning med andra ord!
Köpte även den för 18 kronor. 2 mindre bitar men till skillnad ifrån citronskalet levde dessa 2 bitar faktiskt upp till namnet! Jo de slår rekord i ocker Pressbyrån!!! Kexchoklad Vegan för 19 kronor styck när man anser att 11 kronor i livsmedelsbutiker är för mycket! Somliga butiker ser ut att ha tappat något när de inte har hemma vad man vill köpa. Skyltar med tomma hyllor och fack. Det kan aldrig vara så att omvärlden ska ha minsta betydelse för livsmedelsindustrin. I såna fall har de valt fel yrke, område och strategi och bör överlämna eller sälja till kunniga, eller har den generationen helt dött ut?
I slutet av 70 talet fanns band med vild och hämningslös fantasi! Den begränsade skarpt deras rörlighet och tillika möjlighet att genomföra olika former av utbrott likt revolution. Liknande kan synas lite överallt och dessa tror inbillningssjukt på sina idéer och stagnerade informations spridning. Vem faller för det efter allt?
1970 och 80 talen kanske det hade haft genomslagskraft men 2022? Som sagt vild fantasi och vilseledda fårflockar kanske utgör någon liten klick. Cannabis.

måndag 23 maj 2022

Något Som Aldrig Dör!

Är de gamla, härliga, ärliga vinylskivorna från 1980 talet. Spelbara och naturligtvis har man ju skivspelare 2 stycken att välja på.
Personligen är andra och den enda verkliga vågen punkmusik som naturligtvis hade sitt säte och ursprung i England slutet av 70 talet början 80 talet.
Action Pact! People med B-sidans Times Must Change och Sixties Flix var bra och intressant. Ett band som utvecklades bra.
Anti-Pasti Four Sore Points hade knappast blivit godkänd idag med den konvolutbilden samt med låtar som den klassiska No Government och 1980 och B-sidans Two Years Too Late och Something New men det var annorlunda klimat då.
Black Flag det amerikanska hardcore bandet som släppte denna juvel Six-Pack med B-sidans alarmerande I've Heard it Before och den melodiska American Waste gav omvärlden en absolut kick i mellangärdet även för undertecknad.
Black Flag med coverlåten Louie Louie och B-sidans Damaged 1 visade här att det mesta kan vara möjligt.
Chron Gen Puppets Of War, en fyra låtars singel med sköna, melodiska låtar varav första är Mindless Few som avlösea av Lies. B-sidans Chronic Generation och avslutas med titeln Puppets Of War.
Chron Gen hitlåten Jet Boy Jet Girl i betydligt snabbare tempo än originalet men äv Captain Sensibles and the Softies version!. B-sidans överraskande livelåtar Abortions och avslutande Subway Sadist var en klar upplevelse ljudmässigt.
Chron Gen Free Live E.P. där 2 låtar samsas om A-sidan den i särklass bästa version av Smokies hit Living Next Door To alice och den egna Ripper medan B-sidan täcks av den klassiska Puppets Of War. Free Live E.P. var för att den inkluderade ett album som bonus skiva.
Dead Kennedys Halloween är en klar känga mot etablissemanget liksom B-sidans på officiellt album outgivna Saturday Night Holocaust som kan återfinnas på albumet Give Me Convenience Or Give Me Death vilken innehåller (LP) flexi-discen Buzzbomb Over Pasadena och samma låt men i 33 varvs version Night Of the Living Rednecks. Trevligt samlingsobjekt.
Exploited Dogs Of War absolut klassiker med B-sidans bonuslåt Blown To Bits live.
Exploited Army Life och B-sidans Fuck The Mods och Crashed Out går inte av för hackor.
Exploited Barmy Army med B-Sidans I Believe In Anarchy och den mindre kända What You Gonna Do.
Exploited/Anti-Pasti Don't Let 'em Grind You Down. Delad på Exploited 2 låtar från On Stage live albumet B-sidan är Anti- Pasti och någon Wragby Session där another Dead Soldier kan skönjas.
Exploited Dead Cities som blev landshit och framfördes på Top Of The Pops vilket gjorde bandet mindre populära i vissa kretsar behållningen blev sannolikt B-sidans Hitler's In the Charts Again och Classwar vilka är 2 andra bra bitar på denna skiva.
Exploited Attack där B-sidans Alternative blev en verkligen välspelad personlig hit.
Exploited Computers Don't Blunder där B- sidans Addiction var betydligt bättre!

Charged G.B.H No Survivors blev naturligtvis en välspelad som inspelad låt tillsammans med B-sidans Self Destruct och Big Women. Trist är att singeln Sick Boy vars B-sida innehöll Slit Your Own Throat och den mäktiga Am I Dead Yet tyvärr inte finns i ens ägo. Däremot på mini-LP Leather, Bristles, Studs and Acne tillika samlings-LP Leather, Bristles, No Survivors...and Sick Boys.
Charged G.B.H Catch 23 och B-sidans Hellhole som antagligen inte fick plats på albumet City Baby's Revenge. Likaså bild skivan Give Me Fire vars B-sida var Man Trap inte fick plats på album City Baby Attacked By Rats.
U.K. Subs Another Typical City med B-sidans betydligt trallvänligare Still Life.
Uproar Die For Me E.p. 5 låtars! Skiva med unika favoriterna Better Off Dead och It's Not You och B-sidans Have A Good Laugh, Dead Rockers och finalen Die For Me. Verkligen fin-fina låtar och härligt ärligt knaster.

Ett knippe 7 tums vinylsinglar man aldrig säljer! Cannabis.

Orsak varför bilderna är på vinylskivan och konvolutets baksida? För att det standard är framsidan som oftast avbildas och med dessa bilder bevisar att det faktiskt är undertecknad som äger skivorna! Samt att förutom musiken var texter viktiga för banden att nå ut med sina budskap. Texterna fick sin givna plats på konvolutets baksida så det föll sig nog naturligt att trycka dem som komplement. Inte alla band insåg det och därmed förlorade många band lyssnare när det ibland kunde låta riktigt oljigt eller grötigt tyvärr.