måndag 2 maj 2022

Nostalgi På Bred Nivå!

Kan man lugnt benämna dagens inlägg. En melodislinga kom upp i yrselknoppen som vanligt. Vid olika situationer kommer musik och sk slingor det kan vara på bussen, på jobbet, på affären eller hemma oftast har det antingen med situationen att göra eller monotoni eller bara att musik saknas och öronen fått nog av det befintliga ljudet. Det vet man aldrig riktigt men har man tillgång att spela skivan som innehåller just det man minner om som hemma så görs det.
Sweet var bandet och det var ett bra tag sedan skivan spelades, har för den delen aldrig medvetet lyssnat till 'man with the golden arm' blev av idag! Albumet är en milstolpe i musikhistoria liksom valet av låtar, att den producerades 1974 samt mängder av anledningar ytterligare.
Ett album man gärna köper ifall det dyker upp framöver. Man har minnen som tonar fram i huvudet när man ser bilderna av det. Innehållet var och är fantastiskt! Vid tidpunkten när detta album släpptes var bandet i en studio och spelade in
detta album i november 1975. Det står på bottenpappret. Ett album man älskade där och då, älskar än idag när det var det sista man hörde ifrån bandet på säkert 20 år. Såg väl på diverse tidningars reklamsidor att det fanns skivor att beställa av senare utgivningar men de intresserade en aldrig. Den frekvent återkommande situationen fattig arbetarklass gjorde aldrig situationen annorlunda när allt i alla evigheter har kostat precis som för många andra i liknande situation.
Man har den både i LP och CD format. Ett par år såldes LP skivor till bortskänkningspriser då fyndade man ibland och i vuxen ålder köpte man skivor till full pris, dels för att bryta den negativa trenden samt för att man hade jobb. Skivan ovan köptes när den hade många låtar man kände igen.
En dubbel CD man beställde för 20 år sedan, finns naturligtvis kvar i samlingen av CD skivor! Disk 1 är studio medan Disk 2 är live identiskt med LP som släpptes 1975. Lyssnar för närvarande på
som innehåller många fina och trevliga låtar med klassiska 70-tals stuket. En av flera CD man köpte på 90 talet när det ofta var CD rea varstans i  livsmedelsbutiker. När albumet nedsn köptes eller beställdes har man inget minne av det räcker med innehållet.
Sammanlagt 39 låtar varav 18 på första disken och 21 på andra disken. Ett ovanligt album där många låtar inkluderar som man aldrig tidigare hade hört! Upptäckte när man spelade dem tidigare för flera år sedan. Dessa skivor säljs aldrig när man är konsument lch ingen säljare! Cannabis. Möjligen Millenium Collection vid genomlyssning upptäckte man att det är Andy Scotts Sweet som falskeligen gett ut nyversioner av gamla hits! Av 2 CD kunde de delat upp 10 låtar original på disk 1, 13 låtar på disk 2 original! Än har man hörseln i behåll och hör skillnaden på Brian Connelly och ny sångare i Andy Scotts Sweet.

1 kommentar:

  1. När man kollar innehållsförteckning på sista CD'n inser man hur produktiva bandet var i dess helhet. De kan knappast ha varit stilla många sekunder under den tid de existerade. Bildades 1968 och antog namnet The Sweetshop men kortade ner det till The Sweet slutet av 1968. Album som Fanny Adams och 'sweet how funny coco can be' var inga man ens såg däremot de man har med i inlägget och en hel del annat i vinyl. Det är en helt annan historia. Bandet levde hårt rockstjärneliv vilket satte sina spår men tidigt delades bandet i Andy Scotts Sweet och Mick Tuckers Sweet. Brian Connelly tvingades sluta pga hälsoskäl han avled 1997 i leversvikt 51 år. Mick Tucker bandets batterist avled 2002 efter år av leukemi. Den sista medlemmen i ursprungssättningen Steve Priest avled 2020.

    Enligt bandhistoria var det 2 gitarrister i bandet Frank Torpey och Mick Stewart innan Andy Scott han måste ha varit den i bandet som gick in på allvar för musiken, den som än idag lever och har sitt band som han spelar med.

    SvaraRadera