lördag 28 maj 2022

Lugnt och Fridfullt Lördagskväll

Vädret inbjuder inte till promenad idag. Regn och friska vindar sätter stopp för det tyvärr. I förmiddags blev det tobaks handling på Mariedal.
I afton något överdimensionerad middag när man normalt inte förtär 4 stycken Parisergrill med bröd och någon 1/4 del potatissallad men så blev det. Mättande och bra, omväxling till vardagens lunch och middags måltider. Nu följer lite tillbaka blick från 2018.
Köpte en kapselmaskin december 2013 och den funkade bra och gav gott och välsmakande kaffe, the och choklad.
Då, 2013, var man less på att brygga kaffe med filter och hetvatten i kastrull. Så den kom väl till pass där och då och några år framåt. Man köpte månadsvis 1-2 förpackningar kapslar så att det skulle finnas utan att det tog slut. Sorterna var olika och affärer hade bra sortiment att välja ur. Med tiden sinade affärers sortiment och naturligtvis var besvikelsen tillräcklig. Med tiden behövdes även avkalkning vilket gjordes och den funkade bra men sista avkalkning höll knappt 1 par veckor och efter något halvår senare åkte den till ÅVC. Någon ny? Nix bättre upp med 2 stycken perkolatorer. 1 för vecksn och 1 för helgen. Cannabis.

1 kommentar:

  1. Tassimo maskinen tingade under 500 kronor år 2013. Inget man skaffar på nytt däremot ser man ägandet med erfarenhet hur de funkar och hållbarhet under normal bruk och omständigheter! Dessutom var kapslar knappast bra för miljön! Då är perkolator att föredra samt kaffepaket billigare än kapselförpackningar.

    SvaraRadera