lördag 28 maj 2022

Helg Utan Älg Men Alltid Som Aldrig!

Premiärtur längre sträcka för bilen blev det idag. Först tanka någon skvätt bränsle
Till hutlöst ockerpris per liter men vad annat att göra när den dricker det. Nej knappast mackens fel utan marknadens prissättning! Macken är väldigt bra och har varit så länge man minns.
Kvitton digitalt eller papper håller man koll på utgifterna och avgifterna!
Sedan blev det Godishuset och inhandla tobak för kommande månad med lite blandat. Glad överraskning att just den sorten man konsumerar var bra pris per Rulle så då bidde det fler än planerat.
Mer sällan än ofta man köper dem. Goda visst är de det men det blir oftast när man finner dem, vilket inte är överallt speciellt inte i hålan man bor i!. Första gången man upptäckte dessa utsökt goda drycker var före år 2010 och var en turkos, en vit och en röd flaska vars innehåll närmast stämde överens med smaken. Minns man inte fel var det granatäpple i någon, blåbär i någon annan den tredje minns man inte drycken bara färgen på flaskan.
Bilens motor går annat än rent! Tomgång huckrar den och vill stanna. Kan inte påstå att orsak är känt men köpte k-skydd och vad som måste vara bränsletillsats!
Så får man okulera ifall det kvarstår, blir förändring eller försämring. Hällde en skvätt i tanken till bilen.
Kan hända att det hjälper, så tillvida det inte orsakar skador på bränsletanken. Då blir det panik när bilen snart ska besiktigas!
När förpackningen är tom får man överlämna den till ÅVC och special mottagningen där. Knepigt att det ens får säljas men avhjälper det problemet är det bra, däremot funderar man hur det blir i miljön när avgaserna kommer ut?
Billiga produkter vore en överdrift att påstå! Skulle det vara nödvändigt är det okej. Å andra sidan köptes en flaska  bensin booster oktanhöjare för åtskilliga år sedan men gavs bort så nog finns möjligheter och lösningar. Cannabis.

1 kommentar:

  1. Bensin booster oktanhöjare kostade då 201?) 199 kronor så 270 för denna flaska får man allt räkna med! Bilen är inte tjänstefordon eller liknande så både tankning som tillsatser blir sporadiska impulsköp men kapitalet försvinner likt höstlöv i en storm. Ändå har mycket och det mesta vänt rent ekonomiskt och oftast finns medel tillgängligt för livsmedel etc till skillnad ifrån tidigare år.

    SvaraRadera