torsdag 30 november 2023

Musik Magazine och BTH

Ja, Musik Magazine kan väl knappast vara någon nyhet vid det här laget och i eftermiddag köpte man Mojo Magazine 362 eller January 2024.
Scan: HP Deskjet 2723 red: HP Probook 430
Det kändes mest naturligt att köpa den utifrån att många andra Magazine saknar CD skivan och den är nästan den viktigaste när allt kommer omkring.
Scan:HP Deskjet 2723 red: HP Probook 

Blev en scan på innehållet men upptäckte att man missat ta med baksidan den blev tillagd någon stund senare nedan. Nåja, CD front och baksida fick man däremot med vid första inlägget. 
Scan: HP Deskjet 2723 red:HP Probook 
Ser faktiskt riktigt intressant ut och kan väl vara intressant så man gjorde sedvanligt att även scanna baksidan
Vilket är låtlistan där man på senare år "upptäckt" många trevliga artister och band och många gånger fått avnjuta skön som intressant musik! Upptäckte att somliga artister/band på den här skivan finns med på Uncut CD skivor. Det gör inte något. Främst intressant.

Klart man vill ha kvittot vilket blev bra.
scan:HP Deskjet 2723 red:HP Probook
Bild: Doogee S59 Pro 
Har använt denna BTH som hörlur på jobbet när man gärna vill ha musik under arbetsdagarna. BTH betyder Bluetooth Headset och visst är ljudet bra men
Samtalstid stämmer inte helt med verkligheten cirka 5 timmar är nog mer verkligt när den tyvärr börjar blippa när det är 20% kapacitet kvar i batteriet! Hade gärna sett att det räckte åtminstone 7 timmar. Allt är inte guld som glimmar. Can a biz tro.

onsdag 29 november 2023

Väder och Vind Umeå Skit!

Nog har de mycket att lära av de äldre från förr i tiden dessa slöfockar i nutid!
På den gamla goda tiden var snön undanröjd när man kom till skola eller arbetsplats! Även fastän det var 75-90 gånger värre snömassor än detta år!
Fungerar verkligen de nya maskinerna så dåligt att det inte går i ett nafs att röja bort snömängderna eller har digital teknik gjort många och de flesta förslöade och bekväma!? Antagligen. Kan även vara planering som strategi som misslyckas.
Värdelöst när en gång och cykelväg inte kan röjas omedelbart utan 2 dagar i rad det bara växer i snövallar och drivor. Finns de som kallar lappmöglet "det vita guldet" eller har det helt förändrats och kostnaderna för maskiner och förare är för dyra för en hel jävla stad!?!? Skamligt att lämna såsom på bilden ovan! Antagligen fullständigt galna prioriteringar framför logiska strategier. Can a biz tro.

tisdag 28 november 2023

Utforskar Och Upptäcker

Nya router modem man köpte i söndags fungerar bra man testar för att kontrollera och ikväll kopplades micro USB kabeln ur och enheten gav signal varvid man provade WiFi och dator hittade vad man sökte. Nu vet man desto mer.
Mycket från specifikation stämmer sisådär, men i det stora hela kan man känna sig ganska nöjd och trygg.
På nyare element sitter ett lock under det finns en insex plugg som man vrider.
Vilket de inte är ensamma om att försöka man har läst bra mycket som bojkottat.
Inte mycket röjt längs den gång och cykelvägen! uppskattat 40cm snö. Can a biz tro 

söndag 26 november 2023

Söndag Och Snurrigt Värre

Dock löser det sig i slutändan. Idag startade bilen så det första på agendan blev Avion och köp av det man helt missade igår samt vad som bara fanns 1 exemplar kvar i MVG gallerian.
Så nu finns 2 router med inbyggt modem varav 1 blir egen "julklapp" den andra är för syskon och 1 extern DVD-RW brännare för framtida bruk. Hade för avsikt att köpa 1 rulle tobak men de öppnade först klockan 12 och man åkte vidare till Willys Klockarbäcken för att handla.
Vilken skandal! Klar försämring av vegoburgare och en hel del annat! Kanske de sammarbetar? Så, ja det blev en total jävla besvikelse milt uttryckt!!!  Can a biz tro.

Uppdatering
Tog lite tid (som vanligt) men till slut "lossnade" det och man fick router med inbyggt modem att fungera vet fn inte om det är endast modemet som är verksamt eller hela routern? Det återstår att se förmodligen nästa helg när man antagligen även kan komma att installera externa DVD-RW brännaren. Det blir långt mellan gångerna man gör "investeringar" så som nu denna helg och det var absolut inte för att det var black friday!

lördag 25 november 2023

Lördag 25 November

Hade först tänkt ta bilen till Klockarbäcken samt Godis Giganten eventuellt Kjell och Company Avion. Bilen ville dock inte starta så det blev bussen istället och helt ändrade planer.
Igår morse köpte man senaste numret av Uncut Magazine med gratis CD som var klart annorlunda än man är van vid.
Som den man är gjorde man något ovanligt och scannade in en inre sida som dessutom visar innehållsförteckning. Det är allra första gången man gjorde det!
Bara för att bevisa att man verkligen köpte tidningen scannades sista sidan. Gratis reklam för tidningen.
Kvittot naturligtvis! Lagom pris för ett bra Magazine för de som är extra intresserad.
Idag gick man och letade Kjell och Company i Utopia men det man fann var Tehörnan och det blev favoritkaffet  Wiener smaksatt mellanrost skulle egentligen ha 500 gram malet och 500 gram bönor men de hade endast 750 gram så då tog man 750 gram bönor när man har kvarn hemma själv! Dessutom något julkaffe mörkrost,  en burk supersalt finsk lakrits, en burk Bulow saltlakrits och
2 stycken utsökt goda kolastavar, det är ytterst sällan man äter konfektyr så ibland tycker man att man kan unna sig något.
Man är ju självklart medveten om att Tehörnan aldrig haft, har inte och kommer aldrig någonsin ha några som helst black friday erbjudanden! Det mesta där är av det mer exklusiva slaget och det får man betala för! Kontrasten är andra butiker som har traditionella varor och produkter. Förr var det standard att varje månad köpa både te och kaffe, det gör man inte längre. Det blir kanske 1 gång per halvår. Can a biz tro.
Zoom på julkaffe mörkrost bild: Moto G31 

När prislappen ser ut som ovan blir det långt mellan gångerna man handlar där men så har man handlat där sedan början av 2000 talet när man upptäckte butiken.
Sökte i lugn och ro och slutligen fann man påsarna med potatiskroketter! 🥔 Skönt när man kan strosa runt utan att tvingas känna stress som frustration man hann gott och väl även lugnt promenera bort till hållplatsen.

fredag 24 november 2023

Fredag Alla Dårars Eftermiddag!

Det gick väl rätt bra på jobbet, nästan för bra kanske. Busseländet lokalt däremot var försenad som vanligt sedan bluff fredag och kön i butiken ringlade sig långt bortom hörnet inte många meter ifrån fryshyllorna.
Märktes att det var "black friday" för kön har man aldrig upplevt tidigare! Infann dock lugnet när man visste att man ändå skulle hinna med nästa buss hem.
Somliga hade lite nästan ingenting vilket man tyckte "varför stå i kö för så lite!?" Många tog plats vid självscanningen tack och lov! Sedan blev det att packa ner varorna vilket upplevdes omständigt pga att man inte hade rätt extra kasse med sig! Så satans typiskt!
Det blev ganska lagom mycket även om det var nästan droppe i havet i jämförelse med vad man brukar handla hos Klockarbäcken! Det är dels utbud men även utrymme i ryggsäcken man har. Nytt blev att prova på glutenfria lussekatter.
Lite uppmärksamheter under veckan som gått. Plötsligt försvann sidan. De har inga pålitliga leverantörer!
ungefär 22 år sedan man själv gick ur svenska kyrkan aldrig någonsin ånger utan hellre då lättnad att slippa den.
Hade varit intressant objekt men hade (som vanligt) inte råd där och då. Hutlöst ockerdyrt även om just den var lämpligt pris har man för mycket utgifter i slutet av tillgångarna!
Detta absurda kriget mellan Israel och Palestina är oavsett ett totalt bedrägeri mot civilbefolkningen när det borde varit makthavarna som kunde ha offrats till de  blodbad de skapat! Lussebulle läste man om redan förra året så det var ingen nyhet alls bara tråkig repris. Visst köpte man senaste numret av Uncut. Can a biz tro.
Somliga försöker använda knep för att locka prenumeranter entusiaster kanske läser om det.

torsdag 23 november 2023

Intressant För De Som Bryr Sig

Alltid intressant för det mesta. Köpte för 10 år sedan en modelljärnvägs sats inkluderande skenor, lok, vagnar, IrDA mottagare och fjärrkontroll. 
Vad som saknas i kartongen är fjärrkontrollen, vilken finns på ett hemligt ställe. 

Hade långt dessförinnan köpt ett otal passande fordon för just H0
11 olika märkesfordon köptes 2009-?? Somliga finns originalasken kvar antagligen de flesta.
Fick syn på något framtida användbart nämligen små figurer som den ovan. Året var 2014 och dessa har främst varit i original askarna.
Har även den asken fåraherden och fåren
Detta sätter sprätt på fantasin när det ser ut som en vägrenhållningsmaskin modell äldre.
Ser lite ut som lagerarbetare vilket det antagligen också är. Det ser lite ut som 50 60 eller 70 tals modeller.
Detta ser ut som hamnarbetare eller något liknande. Har provat att fästa dessa vid något tillfälle vilket visat sig svårare än man tror.
Hushållsarbetare vilken man också har. När man får mer utrymme någon gång i framtiden (ifall man lever så länge) och kan sätta upp alltsammans skenor, lok, vagnar och en hel del annat som lyktstolpar mm mm kommer säkert dessa figurer till pass. Fantasin sätter gränserna. Själva satsen? Jo, den finns.
Trevligt hus med fungerande belysning i och tids nog när inspirationen infinner sig kan det komma att bli något av allt.
Vackert som detaljerad modell som man fick tag på av en arbetskollega samt en hel del annat såsom detta.
Naturligtvis har man kvar alltsammans och det består av mycket mer än bilderna visar. Detta är en ringa del av allt. Can a biz tro.

Föga förvånande även om det är mer sällsynt att få se men de dyker upp när man minst av allt anar det.
Något man alltid köper när man får tillfälle och de finns tillgängliga. Oftast är det hos Willys, den är klart uppskattad och man har köpt åtskilliga förpackningar sedan man upptäckte denna utsökta iskaffe.

tisdag 21 november 2023

Tisdag I Väntan På

Skönt med kortare vecka som man får se det när man vet vart man ska.
De blir lika mycket eldade som de övriga när man nu har 100 stycken förbruknings värmeljus att elda, inte för att det är svalt i bostaden tvärtom varmare än tidigare år men det är trevligt med en unik samling av värmeljus.
Samt sällan håller någon i handen använder skyddsutrustning på jobbet och dessutom gör vad man kan för att hålla arbetsplatsen som maskiner så rena och bakterie reducerade det är möjligt. Sedan får man se vad som händer framöver när det är ofrånkomligt att insjukna. Can a biz tro.

Uppdatering
Jo, idag har man varit ledig när det var dags att utföra lite garnityr åtgärder. Åtgärd blev det tack och lov! När man försummat som slarvat under 20 års tid så får ekonomin och gommen lida det tar man när det är nödvändigt med garnityr och hellre nu än aldrig och drabbas av tandlossning. Det räcker med sjukdomen man har tandlossning vore katastrof!!!