måndag 6 november 2023

Egentligen Inte Men Ändå

Gör man ett enkelt inlägg trots allt. När man suttit vid lilla laptopen och sökt som letat efter bilden på NEXT kameran har man föga förvånande funnit massor av andra bilder på allt möjligt såsom dessa.
Testbilden som alltid var på Tv innan sändningen skulle starta, mycket möjligt att den visas än idag men ser säkert annorlunda ut än på 80 talet.
Stort hopp från 80 talet till år 2012 nr 7  hade man då, kanske var man prenumerant? I alla fall det man gjorde var att man antingen scannade omslaget vilket kan vara möjligt att man gjorde med denna bild och sammanfogade med tidskriftens baksida. Så har man till viss del fortsatt att göra med skillnaden att det har blivit fotograferat när man tidigare inte hade scanner. Åtskilliga mängder suddiga bilder som bara lämnats kvar på hårddisken.
Visst hade man humor på den tiden vilket denna bild visar, från internet webbplats.
Ingen aning var man kopierade bilder från när man inte har några som helst länkar eller adresser, optimalt original filnamn.
Sällan eller aldrig gjorde man print scr heller när det inte fanns på stationära datorn (vad man minns?) det var nog på HP Compaq Presario laptopen som den funktionen fanns Som sagt humor har man aldrig saknat.
Bra Film vars bild man hittade på externa hårddisken (var annars!?)
En film man upptäckte inte längre fanns att beställa någonstans alls som tur var hade man kopierat den från DVD till VHS och sedan överförde till DVD-R.
En film man gjorde likadant som med den ovanför minns inte om man fått tag på den som köpfilm men upptäckte nyss att man har den i DVD hyllan.
Den filmen kopierades till VHS sedan till DVD-R när man aldrig brydde sig om att undersöka var den gick att köpa eller beställa.
En film man har däremot inte i HD utan vanligt DVD format som är en verklighetsskildring med kända skådespelare.
En film som var bra där och då däremot vet man inte om den finns kvar i DVD hyllan. Allt är som med mycket relativt så också ibland filmer. Can a biz tro.

Ibland blir man förvånad att man hittar filmer man trodde att man gjort sig av med. Åtskilliga filmer har setts en eller 2 gånger sedan står de som dammsamlare tills man fattar beslut att skeppa iväg dem det skapar utrymme för nya (eller gamla) filmer när man med största sannolikhet aldrig kommer att få tag på många av dem man vill ha tag på.
Med cirka den mängden filmer (2019) är det praktiskt omöjligt att ta med samtliga i ett inlägg dessutom helt onödigt! Det räcker mer än väl med några strö-filmer det här visar kanske främst att man haft filmtittande som intresse vilket finns ännu men på betydligt lägre nivå än tidigare likaså är det med CD skivor.
Knökfullt och ändå finns åtskilliga fler både köp CD som CD-R. Även om man kanske har för avsikt att använda bloggen som lite av minnesplats för vad man har finns ingen som helst anledning att ladda upp mer bilder än nödvändigt. Sak samma gäller de hundra kanske tusentals bilder man har på externa hårddisken, USB sticka och USB-C sticka man har som säkerhet till Android Doogee ifall något oförutsett inträffar. Sedan 1999 när hårddisken gick förlorad på Commodore datorn riskerar man inget.

4 kommentarer:

  1. Tisdag 7 november och man har kommit fram till följande förutom kräkframkallande hostattacker ligger det i kombination med rinnande som tät näsa 👃 i kombination med mängder slem så att man nästan kräks som om det inte var nog har man brännande huvudvärk ej konstant dock och värk i ryggen och lederna. Vad man drabbats av förblir okänt. Med diagnosen man har är det mycket möjligt att allt har förvärrats men man använder vad man har som Vademecum för att rensa ut och få bort eländet tillsammans med Ibumetin vilket är anti-inflammatoriskt receptfritt läkemedel dessutom MSN och Askorbinsyra för att ytterligare rensa ut ur kroppen slagg och restprodukter som eventuella toxiner så man gör vad man kan för att bli kvitt eländet. Tidigare dagar för månader sedan lurade man både kroppen och immunförsvaret och man åkte på jobbet trots att man var "helförkyld" nu får man äta upp det genom vad man drabbats av!

    SvaraRadera
  2. Intressant med modern psykologi från år 2012 lockande med texten älskad psykopat det numret var nog bra på sitt sätt och kanske komplement till övriga nummer det året. Mycket har förändrats sedan början av 2000 talet förutom i hela världen även så med internet med åtskilliga turer fram och tillbaka med att tillsätta förmynderi, fra, olika andra myndigheter och försämringar gällande webbplatser och det trassliga "godkänn kakor", "undvik allt" som alltid poppar upp när man tillfälligt är inne på en sida för att läsa något utom på SvT nyheter då och SR ytterst irriterande! De flesta filmerna är säkert bra smaken är väldigt olika och likt ordspråket sa "smaken är som baken delad och rund" vilket stämmer väl överens när man ibland upptäcker vad som är populärt och inte alls räknas med. Hoppas ni tillfrisknar tids nog men det går ganska mycket sjukdomar nu och fler lär komma förutom Covid19 bl a var det upp någon hosta någonstans ifrån sedan lär nog influensor av olika slag dyka upp.

    SvaraRadera
  3. Upptäckte att filmerna Cornelis och Monica Z inte finns i DVD hyllan längre antagligen kan de ha blivit bortskänkt eller så har de försvunnit på annat sätt man orkar inte hålla reda på vilka som inte längre finns i hyllan när det tillkommit och tillkommer andra kanske mer personligt värda filmer en av dem är Schindlers list men även de omutbara. Sedan diagnosen kom in i livet känns det överflödigt att köpa eller beställa filmer när ersättningen man har för jobbet är så likt grus det bara kan bli! Det har blivit förändringar i prioriteringarna där hjärtmediciner är permanent prio ett liksom livsmedel därefter kommer bostaden och tobak som är ytterst nödvändigt efter det kommer tandhygien därav har man inte mindre än 3 olika tandkrämer, munskölj och borstar bilen är mer något man behöver men oftast har man sällan råd att åtgärda den i den utsträckning som är nödvändig, akvarium finns också prio på liksom mycket annat. Uttrycker man rätt kan man säga att ersättningen räcker till 3-4 "hål" av kanske 10 vilket gör att man tvingas stå över en del. Den sanna verkligheten för lågavlönade grovarbetare. Sug på den överflödiga, meningslösa och nästan helt onödiga Sveriges regering!

    SvaraRadera
  4. Det kan vara någon variant av covid ni drabbats av alternativt en kombination av både influensa och Covid med yrsel och brännande huvudvärk samt värk i skelettet leder och ligament krya på er så gott det går.

    SvaraRadera